woensdag 23 december 2009

Opnieuw vrijspraak voor rechercheur Sjaak K. in hoger beroep om lekken

Voormalig politieman Sjaak K. is vandaag in Hoger beroep opnieuw vrijgesproken van het laten weglekken van vetrouwelijke politie-informatie naar criminelen. Het gerechtshof in Amsterdam vindt dat er onvoldoende bewijs is tegen K. en zijn medeverdachten Hans van E. en Jan K.

De rechtbank sprak K., die iedere beschuldiging van de hand wijst, vorig jaar ook al vrij. Ook zijn vermeende handlanger Hans van E., in een verder verleden eveneens politieman, werd vrijgesproken. Van E. zou volgens justitie de schakel zijn geweest tussen K. en de onderwereld. Het Openbaar Ministerie tekende beroep aan tegen de vrijspraken. Ook een broer van K., die een bijrol in het geheel zou hebben gespeld, ging vrijuit.

De drie verdachten in het onderzoek 'Vancouver' werden in januari 2006 aangehouden, omdat gevoelige recherche-informatie telkens opdook in het criminele milieu. Daardoor werden volgens het OM bijvoorbeeld huiszoekingen bij Hells Angels van tevoren bekend gemaakt. Met de arrestatie van K. en zijn medeverdachten dacht men het lek te hebben gedicht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook