woensdag 23 december 2009

Hoger beroep in zaak eerwraak op Aisha

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam gaat in hoger beroep in de eerwraakzaak waarbij Aisha K.(36) in augustus 2007 werd doodgeslagen in haar woning in Amsterdam-Zuidoost. Ze vindt de negen jaar cel die de rechtbank haar echtgenoot Younis K. (39) heeft opgelegd, te laag. Ook meent justitie dat zijn neef, Tariq S. (38), wel degelijk betrokken is geweest bij de dood van de vrouw.

De rechtbank sprak S. vrij. Justitie had tegen beide mannen veertien jaar cel geëist.

Ook K. gaat in hoger beroep tegen de uitspraak. Hij vindt de veroordeling niet terecht.

K. zou zijn vrouw hebben omgebracht omdat zij van hem wilde scheiden en met een andere man wilde gaan samenwonen. Op die manier bezoedelde de moeder van vier kinderen in zijn ogen de eer van zijn Pakistaanse familie. De man bracht zijn echtgenote om door haar vele malen te slaan, vermoedelijk onder meer met cricketbats.

K. gaf tijdens de rechtszaak zijn neef min of meer de schuld van de dood van zijn vrouw. Hij zou hem hebben gevraagd de bewuste dag te komen bemiddelen. Vervolgens zou hij even naar buiten zijn gegaan. Toen hij terugkwam, zou zijn echtgenote zwaargewond in de woning hebben gelegen. De rechtbank achtte dit verhaal echter niet aannemelijk. Zo is er niemand die K. op het moment van de moord buiten zag rondlopen. De rechtbank veroordeelde hem voor doodslag en niet voor medeplegen van moord, waar het OM voor had gepleit.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook