woensdag 23 december 2009

Inbreker Nuenen overleden door ‘stress’

Nuenenaar Bentje Bisseling (52) is niet verantwoordelijk voor de dood van Marcel Hoefnagels (34) uit Gerwen, die begin november tijdens een worsteling in zijn vijver in de Opwettenseweg overleed.

Het gevecht heeft Hoefnagels zoveel stress opgeleverd en lichamelijke inspanning gekost, dat zijn hart het niet meer aankon. Er is geen sprake van verdrinking of geweld van buiten.

Dat heeft de politie Piet Bisseling en zijn vrouw Mimi van Deurzen dinsdagavond verteld, zo liet zijn advocaat C. Oomes daarna weten. Het Openbaar Ministerie moet nu officieel nog besluiten of Bisseling vervolgd wordt, maar Oomes verwacht dat de verdenking met deze uitkomsten geseponeerd wordt. De uitkomsten van het onderzoek waren al drie weken bekend, maar pas nu werd Bisseling op de hoogte gebracht.

Het sporenonderzoek komt volgens de raadsman overeen met het relaas van zijn cliënt. Hij verklaarde direct na het incident dat Hoefnagels zijn vrouw met een riek aanviel toen ze de tuin inliep. Bisseling wilde haar ontzetten, maar werd zelf aangevallen door de vermoedelijk psychotische plaatsgenoot.

De twee mannen belandden uiteindelijk in de vijver, waar het latere slachtoffer zich vastbeet in de duim van Bisseling, hem in het gezicht krabde en met zijn vingers in de ogen stak. Bisseling besloot in doodsangst de man net zo lang onder water te houden totdat hij hem losliet.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook