donderdag 10 december 2009

Zaak drugsmoord helemaal over

De rechtszaak tegen Leonard S.(27) uit Utrecht en Cartney K.(21) uit Rotterdam, die worden verdacht van moord in Utrecht, wordt helemaal overgedaan. Dat was de uitkomst van de eerste zitting in deze zaak na het toewijzen van een wrakingsverzoek. De twee worden ervan verdacht in januari vorig jaar een 30-jarige man uit Utrecht te hebben gedood vanwege een ruzie over drugs.

De vorige rechters werden van de zaak gehaald op het moment dat de aanklager al levenslang tegen S. had geëist. De officier van justitie betoogde vandaag dat de nieuwe rechters gewoon verder konden gaan waar de oude kamer was gestopt. De advocaten voerden aan dat de twee verdachten recht hebben op onpartijdige rechters. Daarom moet ook de behandeling van de feiten helemaal over, stelden de advocaten.

Zij dienden direct verzoeken in om een groot aantal getuigen opnieuw te horen. Justitie heeft de 21-jarige verdachte afgeluisterd in zijn cel. Maar het bevel van de officier daartoe ontbreekt in het dossier. De vorige rechtbank heeft dat omschreven als een vormverzuim. De advocaten vroegen de rechtbank om de zaak terug te verwijzen naar de rechter-commissaris. De rechtbank beslist op 12 januari hoe de zaak verdergaat.

Update 28 april 2010: Het wordt 30 en 16 jaar

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook