woensdag 5 augustus 2009

Opnieuw 'beledigend T-shirt incident'

Vandaag is de dichter/columnist Bonne Postma (27) (alias Prente Mailmoeder) in de Spuistraat in Amsterdam aangehouden op verdenking van belediging en provocatie van het Amsterdamse politiekorps. Postma droeg een door beroepshumorist Michiel Eijsbouts ontworpen T-shirt met daarop de tekst: IDIOTIE. Deze tekst was gezet in het logo van de politie.
Mailmoeder kon zich identificeren, heeft zijn medewerking verleend aan het proces-verbaal en zal een brief ontvangen van de officier van justitie of hij wordt vervolgd.

Om Stan de Jong te citeren: “Wat zijn ze toch lichtgeraakt, die pikkies van de fietsemarij.”

Bonne Postma’s waardering voor het gezeg wordt treffend weergegeven door de volgende zinsnede:

“Verzamelaars van Totenkopf-parafernalia, denkend aan Holland, die met rede verzieken, traag door oneindig laagland gaan. Na weer een mislukte sollicitatie bij de stadsreiniging moeten ze bedacht hebben mij erop te wijzen dat ik me in een noodverordeninggebied bevond.”

herenlunch

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man voor stoplicht doodgeschoten

Vanmiddag is op klaarlichte dag op de Zandveldseweg bij winkelcentrum Hoog Zandveld in Nieuwegein Bahir Balkoum (45) Mano van Balkom (55) uit Cuijk in Noord Brabant doodgeschoten in een auto die stilstond bij een stoplicht. De vermoedelijke dader, Waldemar 'Waldie' van D. (51) uit Nieuwegein, heeft zich aangegeven bij de politie. Beide mannen zijn bekenden van de politie uit het drugsmilieu. (later bleek dat het slachtoffer Mano van Balkom  was)

Getuigen melden dat er twee auto's voor een stoplicht stonden. De bestuurder van de achterste auto liep naar de voor hem staande auto toe en zou terwijl hij het portier opende tegen het slachtoffer hebben gezegd: "Kom er maar uit." Het slachtoffer zou nee hebben gezegd. Vervolgens schoot de man van de achterste auto op het slachtoffer. Het slachtoffer zakte in elkaar. De verdachte liet zijn revolver op straat vallen en belde de politie met zijn mobiele telefoon. Een getuige heeft meerdere kogelhulzen op de grond zien liggen.

De vermoedelijke dader deed geen enkele poging om te vluchten en bleef bij de auto staan. Hij kon daar door een beveiligingsmedewerker worden vastgepakt en gaf zich vrijwillig over aan de politie.
Toen de politie rond kwart over drie arriveerde, leefde de neergeschoten man nog. Niet veel later overleed hij.

Waldemar D. zou zelf onlangs zelf beschoten zijn in zijn auto.

Waldemar van D. heeft eerder al eens verteld dat hij in zijn jeugd door het pedagogisch instituut in de Vossiusstraat in Amsterdam naar de kloten was geholpen. In het AD een achtergrond van Waldemar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Malika in de gevangenis, weer een ‘onthulling’

cover-malika In Revu deze week weer een ‘onthulling’ over Malika. Zij zou in Egypte veroordeeld zijn tot 28 maanden gevangenisstraf wegens witwassen van geld. Zij zou al in april door de nationale veiligheidsrechtbank van Ismaliya veroordeeld zijn en nu na een zitting op 11 en 12 juli in hoger beroep dezelfde straf hebben gekregen.

Wellicht de zoveelste leugen over Malika. De cover is in dat verband al weer veelzeggend ‘Spionne Malika in de cel’. Zij is niet veroordeeld voor spionage en er is geen land dat beweert dat zij van spionage wordt verdacht. Ook hier zal de hand van Jaques Smits wel in te vinden zijn.


Smits, zelfbenoemd detective en kinderontvoerder lijkt inmiddels wel een obsessie voor Malika te hebben.

Update 13 augustus: Het blijkt dus weer allemaal niet waar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Veroordeelde dubbele moord Bonaire mogelijk onschuldig?

martisIn juli 2005 werden de broers Wendell (23) en Lisandro (16) Martis door het hoofd geschoten bij Spelonk (Boca Spelonk) op Bonaire.  Drie Bonairianen, waaronder Andy Melaan werden hiervoor veroordeeld. Maar Melaan zegt onschuldig te zijn. Melaan (destijds 28) is tot 24 jaar veroordeeld. Eimar Wanga (destijds 21) en Nozai Thomas (destijds 20) kregen respectievelijk 18 en 8 jaar cel opgelegd in hoger beroep. Wanga was door de rechter in eerste aanleg uiteindelijk veroordeeld tot vijftien jaar.

Psycholoog Lucio Ricardo steunt Melaan en vindt dat er er fouten zijn gemaakt. Ricardo maakte een reconstructie en schreef Kroniek van een Gerechtelijke Dwaling in de Nederlandse Antillen waaruit zou blijken dat Melaan onschuldig.

Inmiddels is er een onafhankelijke, externe commissie ingesteld die de zaak grondig zal moeten uitzoeken.

In Juni 2006 schreef Jarvis Melaan, de broer van Andy Melaan, ook al een stuk waarin hij trachtte de onschuld van zijn broer aan te tonen.

Zie ook: Vraag aan Movemento Kontra Korupshon (Ingezonden stuk Amigoe-inmiddels een dode link)

Update 11 Augustus 2011: Andy Melaan is in hongerstaking gegaan. Hij wil daarmee afdwingen om van de gevangenis op Curaçao overgeplaatst te worden naar Bonaire waar zijn familie woont. Melaan meent hiertoe gerechtigd te zijn aangezien Bonaire een bijzondere gemeente van nederland is geworden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook