woensdag 5 augustus 2009

Man voor stoplicht doodgeschoten

Vanmiddag is op klaarlichte dag op de Zandveldseweg bij winkelcentrum Hoog Zandveld in Nieuwegein Bahir Balkoum (45) Mano van Balkom (55) uit Cuijk in Noord Brabant doodgeschoten in een auto die stilstond bij een stoplicht. De vermoedelijke dader, Waldemar 'Waldie' van D. (51) uit Nieuwegein, heeft zich aangegeven bij de politie. Beide mannen zijn bekenden van de politie uit het drugsmilieu. (later bleek dat het slachtoffer Mano van Balkom  was)

Getuigen melden dat er twee auto's voor een stoplicht stonden. De bestuurder van de achterste auto liep naar de voor hem staande auto toe en zou terwijl hij het portier opende tegen het slachtoffer hebben gezegd: "Kom er maar uit." Het slachtoffer zou nee hebben gezegd. Vervolgens schoot de man van de achterste auto op het slachtoffer. Het slachtoffer zakte in elkaar. De verdachte liet zijn revolver op straat vallen en belde de politie met zijn mobiele telefoon. Een getuige heeft meerdere kogelhulzen op de grond zien liggen.

De vermoedelijke dader deed geen enkele poging om te vluchten en bleef bij de auto staan. Hij kon daar door een beveiligingsmedewerker worden vastgepakt en gaf zich vrijwillig over aan de politie.
Toen de politie rond kwart over drie arriveerde, leefde de neergeschoten man nog. Niet veel later overleed hij.

Waldemar D. zou zelf onlangs zelf beschoten zijn in zijn auto.

Waldemar van D. heeft eerder al eens verteld dat hij in zijn jeugd door het pedagogisch instituut in de Vossiusstraat in Amsterdam naar de kloten was geholpen. In het AD een achtergrond van Waldemar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook