donderdag 8 oktober 2009

Eis: Taakstraf voor waterpolozusjes

maria22-danielle16rotmansTegen zussen Daniella (16) en Maria Rotmans (22) (foto) is vandaag bij de rechtbank in Almelo taakstraf geeist wegens poging tot doodslag tijdens een waterpolowedstrijd.
Tegen Maria is de maximale werkstraf van 240 uur geeist, tegen de jongste Daniella 180 uur. Het Openbaar Ministerie (OM) wil beiden tevens een voorwaardelijke straf van vier maanden met een proeftijd van twee jaar opleggen.

De twee zussen zouden een jaar geleden bij een wedstrijd in Neede een tegenstander zo lang onder water hebben gehouden, dat deze bijna is verdronken. Het incident deed zich voor bij een dood spelmoment, nadat het slachtoffer had gescoord en er was gefloten.

Speelsters van beide partijen moesten eraan te pas komen om het slachtoffer te ontzetten. Eenmaal op de kant, had deze een half uur lang last van hevige hyperventilatie.

Update 22 Okt 2009: De rechter heeft 60 en 120 uur taakstraf opgelegd

Waterpolozusjes

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

‘Funky Flo’ wordt psychisch onderzocht

'Funky Flo' in betere tijden
florian k
De rechtbank in Amsterdam wil dat er eerst nader onderzoek komt naar de persoonlijkheid van Florian Koorndijk (36) (foto) uit Almere die volgens justitie vijf vrouwen heeft verkracht (2) of aangerand (3). In eerste instantie gaan een psycholoog en een psychiater hem onderzoeken. Als de verdachte niet meewerkt, moet hij zich in het Pieter Baan Centrum laten observeren.

Eigenlijk zou vandaag de zaak tegen Koorndijk zou eigenlijk inhoudelijk worden behandeld, maar de rechtbank vond dat er nog onvoldoende informatie was over zijn persoonlijkheid.

De verdachte trad tot zijn aanhouding in november vorig jaar op als DJ Funky Flo in het Amsterdamse uitgaansleven. In die stad zou hij zijn zedenmisdrijven in de maanden voor zijn arrestatie ook hebben gepleegd. Volgens het Openbaar Ministerie wachtte hij zijn slachtoffers 's nachts bij hun huis op en vergreep hij zich aan hen als ze hun woning wilden binnengaan.

Uit het eerste onderzoek dat een psycholoog naar de verdachte heeft gedaan, blijkt dat K. een persoonlijkheidsstoornis heeft. Overigens hebben in totaal elf vrouwen aangifte tegen hem gedaan. In zes zaken vond justitie echter onvoldoende bewijs om ze voor de rechter te brengen.

Het is nog onduidelijk hoe K. zijn slachtoffers precies uitkoos. Wel staat vast dat de politie hem al in 2007 een keer 's nachts oppakte, toen hij op het Rembrandtplein achter een vrouw op een fiets aanrende. Hij had een theedoek en een mes bij zich en in zijn auto lag tape. In eerste instantie verklaarde de verdachte dat hij altijd ging joggen na zijn werk als dj.

De Amsterdamse politie heeft er bewust voor gekozen de hulp van het publiek niet in te schakelen in de klopjacht op de serieverkrachter Florian K.

  Richard Korver, de advocaat van een van de slachtoffers, vindt het onverstandig dat de politie geen groot alarm heeft geslagen. “Mijn cliënte had een goede beschrijving en er was een duidelijke compositietekening. De politie had op zijn minst kunnen waarschuwen dat een donker getinte man in de kleine uurtjes vrouwen volgt. Na de verkrachting vorig jaar van mijn cliënte zijn er nog drie slachtoffers gevallen!” aldus Korver.

  Hierdoor kon Florian K. mogelijk ongestoord zijn gang gaan. “Wij hebben goede en weloverwogen redenen gehad om het niet naar buiten te brengen. Over het waarom van deze beslissing, doen we geen mededelingen”, zo laat een woordvoerder van de politie weten. Tja, gewoon stug volhouden dat je gelijk hebt.

  Volgens de advocaat van de verdachte is Florian K. opgepakt aan de hand van telefoontaps en was dit voor de politie mogelijk de redenen om geen groot alarm te slaan.

  Florian K. hangt een gevangenisstraf van maximaal 16 jaar boven het hoofd.

  Update 9 maart 2010: Koorndijk heeft zich niet laten onderzoeken en gaat dus naar het PBC.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  14 jaar voor doodslag Roosendaal

  Mohammed el K. (29) uit Berchem (België) is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van 14 jaar wegens gekwalificeerde doodslag, omdat hij op 12 september 2007 bij een inbraak in Roosendaal een bewoner van het pand doodschoot. Het Openbaar Ministerie eiste 18 jaar cel.

  El K. en en mededader waren op zoek naar 50 kilo hasj. El K. beweerde twee weken geleden tijdens de behandeling van zijn zaak dat hij per ongeluk in een worsteling met de bewoner had geschoten. Volgens zijn advocaat was er sprake van noodweer, omdat het latere slachtoffer de tweede inbreker wilde aanvallen. De rechtbank vindt dat verhaal niet overtuigend.

  De medeverdachte zit een momenteel nog een celstraf uit in België uit en kan pas daarna worden berecht in Nederland. Deze man -die de opdracht zou hebben gegeven tot de inbraak- verschijnt in november voor de rechtbank.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Billenfotograaf Winsum gaat vrijuit

  De 24-jarige 'up-skirt' fotograaf uit Winsum die stiekem de billen en slipjes van jonge vrouwen fotografeerde en filmde wordt niet strafrechterlijk vervolgd. Juridisch is er geen sprake van aanranding, aldus politie Groningen het Openbaar Ministerie. De man gaat dus vrijuit.

  De politie pakte de man in juli op. In totaal deden drie vrouwen aangifte. Ze kwamen uit Hoogezand, Zuidhorn en Groningen. Zij herkenden zichzelf in de foto's en filmpjes die op internet werden gepubliceerd door de man. De man filmde de vrouwen soms onder de rok. Justitie zei toen nog dat dit aanranding is.

  Op zich misschien wel een begrijpelijke uitspraak van justitie, maar het wordt daardoor ten ene male meer onbegrijpelijk dat het maken van foto's van het prinselijk paar verboden is wegens 'aantasting van de privacy'

  Maar goed, het mag dus nu. Vooruit mannen, pak de camera en ga er op uit, voordat het koude weer toeslaat.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook