vrijdag 11 december 2009

Dode in Geldrop door misdrijf om het leven gekomen

De man (30) die afgelopen zondag in Geldrop dood in zijn flat werd aangetroffen, is door schoten om het leven gekomen. Dat is het resultaat van de sectie op het lichaam, meldde de politie vrijdag.

De politie trof vorige week zondag na een melding de dode man aan in zijn flat aan de Admiraal Byrdstraat. Zondagavond hield de politie al een man(33) en een vrouw (35) uit Gemert aan. Het duo zit nog vast.

De politie kan nog niet zeggen of het motief in de criminele of de relationele sfeer ligt.
In maart 2010 werd een derde verdachte gearresteerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Schutter café Familia vrijgesproken in hoger beroep

Geoffrey N. (38), de man die in januari 2008 in café Familia in Amsterdam ex-freefighter Rick Holshuijsen (44) doodschoot, gaat in hoger beroep vrijuit. Het gerechtshof in Amsterdam ontsloeg hem vrijdag van rechtsvervolging. De rechtbank had hem eerder nog zes jaar cel opgelegd.

Holshuijsen had de desbetreffende nacht onder invloed van drank en drugs een granaat laten ontploffen in het café in Amsterdam-Noord. Vervolgens ging hij de gewonde aanwezigen met een barkruk te lijf. Toen hij ook N. aanvloog, schoot die hem neer.

Volgens het hof was er sprake van noodweerexces. Dat betekent dat N. te ver ging bij het verdedigen van zichzelf, maar zo in paniek was dat hem dat niet aan te rekenen valt. De man krijgt overigens wel een celstraf van drie maanden voor verboden wapenbezit.

Goede uitspraak van het Hof. De veroordeling in eerste aanleg was natuurlijk een schande.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Shelwin R. in hoger beroep in moordzaak Robiënna Reboe

Shelwin R.(49), die vorige week 20 jaar cel kreeg voor de moord op Robiënna Reboe (12), gaat in hoger beroep.

De rechtbank achtte bewezen dat Shelwin R. Robiënna op 28 mei in de woning van haar moeder in Amsterdam met een stanleymes de hals doorsneed. De man is de ex-vriend van de moeder. Hij zou het einde van zijn relatie met de moeder niet hebben kunnen verkroppen.

R. heeft altijd verklaard Robiënna per ongeluk met het mes te hebben geraakt. Volgens zijn advocaat blijft hij daar nog steeds bij. Dat is dan ook de reden dat hij zich niet neerlegt bij het vonnis van de rechtbank.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Hoeveel blauw heb je nodig om een wildplasser te arresteren?

In eerste instantie slechts twee stadswachten om de man staande te houden voor wildplassen in de Zuidpoort in Delft.

Toen de boef besloot rustig naar de supermarkt te lopen, werden er nog een stuk of zes extra stadswachten opgetrommeld, inclusief een extra mobile uitvoering op Segway en extra geheime in burgerkleding. Nadat er ook nog drie agenten waren opgetrommeld, kon de schavuit eindelijk bekeurd worden.

Kijk, dan weet je waar je belastingcenten naar toe gaan. De zwerver mag nog van geluk spreken dat-ie niet verdacht wordt van het maken van cartoons, dan had 20 man hem gearresteerd en had hij 3 dagen vastgezeten. Gelukkig was hij ook niet in het bezit van een tekening van een naakte dame, ook dat levert zitten op.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man in Amsterdam van bed gelicht wegens roofoverval

In Amsterdam is vanmorgen een man van 20 van zijn bed gelicht wegens verdenking van deelname aan een gewapende roofoverval. Het gaat om de zoon van de SP deelraadsleden (Oost-Watergraafsmeer) Gerard van de Molen en Karen Wegner.

Om zes uur in de ochtend werd er op de deur van de woning van van de Molen en Wegner gebonkt. Ongeveer twintig agenten stonden in de woonkamer om vervolgens hun twintigjarige zoon van zijn bed te lichten.

“Hij schijnt verdacht te worden van een gewapende overval. Het viel ons volledig rauw op ons dak”, zegt vader Van de Molen. Volgens Van de Molen gebeurde het allemaal met veel machtsvertoon. “Er stonden wel twintig agenten in ons huis, met schilden, helmen op en wapens. Wij werden gesommeerd om in de woonkamer te blijven. Vervolgens werd mijn zoon hardhandig uit zijn bed op de grond gegooid, geboeid en geblinddoekt afgevoerd. Wij bleven verbijsterd achter.”

Van de Molen gelooft niet dat zijn zoon iets met een overval te maken zou hebben. “Hij wil heel graag bij de luchtmacht en hij weet dondersgoed dat als hij dergelijke misstappen maakt, hij die carrière wel kan vergeten.” Wel geeft de vader toe dat zijn zoon er niet altijd de juiste vrienden op nahoudt. “Hij en zijn vrienden zijn al velen malen aangehouden door de politie hier in de buurt, maar vaak voor onbenullige dingen. Agenten zijn hier de jongeren het leven zuur aan het maken. Vorig jaar was er op het Boerhaaveplein sprake van hangjeugd. De overlast is nu over, maar de politie blijft doorgaan met pesterijen. Maar deze arrestatie kun je geen pesterij meer noemen.”

De politie van Amsterdam zei niets van een arrestatie te weten. De arrestatie zou mogelijk verricht zijn door de politie van Kennemerland.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Advocaten voortaan altijd op bureau

De politie Utrecht laat sinds deze maand bij wijze van proef advocaten standaard aanwezig zijn op het bureau en in arrestantencomplex Houten. Verdachten kunnen hierdoor voortaan sneller advies inwinnen bij een advocaat.

Het doel is om de voorgeschreven rechtsbijstand sneller en efficiënter te laten verlopen, doordat er altijd een advocaat fysiek aanwezig is op het bureau. Verdachten kunnen zelf aangeven of ze advies willen voorafgaand aan het politieverhoor.

Het pilotproject is ontwikkeld door het Openbaar Ministerie, de Raad voor de Rechtsbijstand, de Orde van Advocaten en de politie Utrecht. De proef loopt tot juni volgend jaar. In 2010 start ook de politie in Rotterdam met een soortgelijk project.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook