donderdag 11 februari 2010

Eis: zes jaar en TBS voor verkrachting

Het Openbaar Ministerie heeft 6 jaar gevangenisstraf met TBS geëist tegen Patrick W. (32) voor verkrachting en een poging tot verkrachting. Dit vond plaats op 30 oktober 2009, nadat Patrick W. niet terugkeerde naar de gevangenis van een verlof dat hij in juni had gekregen.

W. had toen nog anderhalf jaar celstraf voor de boeg, onder meer wegens vrijheidsberoving van een vrouwelijk slachtoffer. Hij had eerder ook al vrouwen aangevallen. W., een alcoholist, was weliswaar op de laatste dag van zijn verlof door de politie aangehouden wegens dronken rijden maar die had hem vervolgens weer laten gaan. Daarna kon de politie Patrick, die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, niet meer vinden.

Op de bewuste 30 oktober reed W. in Utrecht 's nachts een fietsster aan. Volgens het slachtoffer probeerde hij haar daarna in zijn busje te sleuren. Zij kon ontkomen toen hij zijn broek openmaakte. Patrick W. beweerde echter dat hij slechts geprobeerd haar mobiele telefoon te stelen. Een half uur later reed hij echter aaneen andere fie met zijn busje en verkrachtte haar toen wel succesvol.

Ooggetuigen waarschuwde de politie. Tijdens de daaropvolgende achtervolging reed W. met zijn busje in op een wagen met twee agenten. De officier van justitie vond daarom tevens poging tot doodslag op de agenten bewezen. Advocaat O. de Jong stelde dat „te snel” naar het middel van tbs werd gegrepen. Hij wees er op dat zijn cliënt nooit eerder was behandeld, deels omdat die zich aan eerdere pogingen tot hulpverlening had onttrokken.
De rechtbank doet uitspraak op 25 februari. (Hij werd conform de eis veroordeeld)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook