donderdag 11 februari 2010

Moordverdachte niet naar PBC

Geert B. (49) uit Glanerbrug, die verdacht wordt van de in 1991 gepleegde moord op Semiha Ozkan Metin (8) in Deventer gaat niet naar het Pieter Baan Centrum (PBC). De advocaat van Geert B. had gevraagd hem ter observatie op te laten nemen, maar de rechtbank in Zwolle heeft dat verzoek donderdag afgewezen.

Semiha werd op 14 februari 1991 levenloos in haar ouderlijk huis in Deventer aangetroffen. Ze is mogelijk met een nachthemd gewurgd. Uit het hemd zijn stukken stof geknipt waarop DNA-materiaal was aangetroffen. Dat kwam uiteindelijk vorig jaar overeen met DNA-materiaal van de verdachte.

De raadsman vroeg afgelopen week tijdens een regiezitting om nader onderzoek van het hemd. Ook dat heeft de rechtbank afgewezen. Het Openbaar Ministerie gaf eerder al aan dat het hemd is verdwenen. Wel gaf de rechtbank de verdediging de mogelijkheid getuigen te horen. Ook moet een proces-verbaal over de wijze waarop in 1991 is omgegaan met het bewijsstuk, aan het dossier worden toegevoegd. De zaak wordt op 29 april vervolgd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook