donderdag 11 februari 2010

Uitspraak: tot 55 dagen cel in zaak duivenman Gerben Hoekstra

Thomas B. (17), hoofdverdachte in de zaak rond de dood van de Veendammer 'duivenman' Gerben Hoeksma is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot een celstraf van 115 dagen, waarvan twee maanden voorwaardelijk.

Hoeksma werd in augustus vorig jaar dood in zijn woning in Veendam gevonden. Hij verwierf in 2003 landelijke bekendheid omdat hij uitsluitend duivenvoer at. Hoewel eerst werd gedacht dat hij door een misdrijf om het leven was gekomen, kon dit niet door het Openbaar Ministerie worden bewezen. „We kunnen niet achterhalen wat er precies gebeurd is”, aldus een woordvoerster.

Medeverdachte Johannes R. (18) kreeg voor meerdere delicten in totaal vijf maanden en een week jeugddetentie opgelegd, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Beide jongens zijn onder reclasseringstoezicht gesteld.

De jongens staken een mes in de keukendeur van Hoeksma en een dreigbrief voor hem achtergelaten. Ook hebben ze zijn pinpas gestolen. Hoewel het OM meent dat ze het slachtoffer hard hebben aangepakt, kan dit volgens de rechtbank niet worden bewezen. De hoofdverdachte is daarom veroordeeld voor bedreiging, diefstal en poging tot diefstal.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook