donderdag 1 april 2010

Uitspraak Sidney B: zaak aangehouden

De rechtszaak tegen Sidney B. (23) uit Steenwijk, die verdacht wordt van de moord op  Berta Luchtmeijer (76), de oma van zijn vriendin Ingrid, op 6 november 2009 in Steenwijk, is vandaag door de rechtbank in Zwolle aangehouden. Eigenlijk zouden de rechters donderdag uitspraak in deze zaak doen. De rechtbank wil echter meer informatie over de geestelijke gesteldheid van de man, voordat ze een vonnis velt. De eis was 12 jaar,

Eerder gedane onderzoeken van twee gedragsdeskundigen roepen vragen op, meldde de voorzitter van de meervoudige kamer. Ook willen de rechters weten of een eventuele observatie in het Pieter Baan Centrum meer licht op de zaak kan werpen.

Sidney was samen met Berta aan het klussen in het huis in Steenwijk waar hij met zijn vriendin Ingrid zou gaan wonen. Toen een kritische opmerking verkeerd viel sloeg hij haar dood met meerdere slagen met een tafelpoot.

Hoewel Sidney voor de rechtbank volhield dat  het in een roes gebeurde en hij zich niets kon herinneren, had hij wel de tegenwoordigheid van geest om haar pinpas te stelen en 900 euro te pinnen. Terwijl oma dood in het nieuwe huis lag, at hij met Ingrid in het huis van oma en gingen ze naar de bioscoop. De volgende dag vluchtte hij naar België. Daar stuurde hij verscheidene belastende MSN berichten aan zijn moeder (“Ze ging maar niet dood”), die hem overhaalde om zich aan te geven.

De relatie met Ingrid is nog steeds aan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook