dinsdag 4 mei 2010

Vrijgelaten man verkracht kind

Vandaag staat de Hongaar Zsolt A. (27) terecht voor voor verkrachting, aanranding en poging tot doodslag.

Oorspronkelijk stond Zsolt A. op 27 oktober 2009 alleen terecht voor poging tot doodslag omdat hij in 2008 in benevelde toestand een zwaar ongeluk op de Randweg had veroorzaakt. In volle vaart botste hij op een optrekkende wagen, terwijl hij zijn vriendin telefonisch meldde via een crash een einde aan zijn leven te willen maken. Het Strijense echtpaar dat in de geramde wagen zat, raakte gewond.

Tijdens die zitting was de rechtbank ontstemd over het ontbreken van een onderzoek naar de geestesgesteldheid van A., die kort na het ongeval en ondanks alarmerende signalen zijn rijbewijs had teruggekregen. De rechtbank liet hem vervolgens gaan in afwachting van nieuw onderzoek.

Direct na zijn vrijlating vertrok Zsolt A. in zijn witte bestelbus die de crash had overleeft en verkrachte 8 uur na zijn vrijlating een meisje (14) uit Dordrecht dat op de fiets op weg was naar een sportcomplex. Dat gebeurde op de Zuidendijk in Dordrecht, tussen de wijken Dubbeldam en Sterrenburg.

A. liep uiteindelijk drie weken na het zedenmisdrijf tegen de lamp dankzij een oplettende garagehouder. Het autobedrijf had de politie getipt over de opmerkelijke aanschaf van vier nieuwe banden voor de witte bestelbus van de verdachte waarvan in opsporingsberichten melding was gemaakt. Het openbaar ministerie verdenkt de verknipte Hongaar ook van het aanranden van een jonge vrouw.

Het psychiatrisch en psychologisch onderzoek is inmiddels afgerond.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook