dinsdag 1 juni 2010

Janus van Wesenbeek niet vervolgd voor McDonald's schietpartij

Janus van Wesenbeek op transport in België
Het Openbaar Ministerie in Den Bosch heeft de zaak tegen (Adrianus) Janus van Wesenbeek (49) wegens betrokkenheid bij een wilde schietpartij op de parkeerplaats van McDonald's in Best geseponeerd wegens gebrek aan bewijs.

Van Wesenbeek raakte bij de aanslag op 2 februari 2009 zwaar gewond. Het vermoeden bestond dat ook hij heeft geschoten op zijn belager, vriend en achterneef Piet Pfaff maar de herkomst van een teruggevonden kogel kon nooit worden vastgesteld. De verklaringen van beide partijen lopen ver uiteen. De ruzie zou gaan over geld.

Vaststaat dat de schietpartij op klaarlichte dag op de drukke parkeerplaats bij McDonald's plaatshad voor de ogen van twee leden van een observatieteam die Janus van Wesenbeek volgden voor een groot internationaal drugsonderzoek. De lokaal bekende Eindhovense woonwagenbewoner Piet Pfaff werd eerder dit jaar veroordeeld tot twaalf jaar celstraf voor zijn rol.

Van W. zit al bijna een jaar vast in België op verdenking van internationale handel in cannabis, amfetamine en cocaïne. Hij overleefde al drie aanslagen op zijn leven. In de gevangenis van Hasselt kreeg hij een zwaar hartinfarct en werd toen zelfs geboeid geopereerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook