maandag 31 mei 2010

Strijd Ina Post nog niet gestreden

In de herzieningszaak van Ina Post (54), die is veroordeeld voor doodslag in 1986 op mevrouw Kolstee (89), is de strijd om schuld en onschuld nog niet gestreden. Voor het gerechtshof in Den Bosch werd maandag duidelijk dat het Openbaar Ministerie (OM) niet zomaar aanneemt dat de veroordeling van Post onterecht was, ook al vond de Hoge Raad dat er genoeg aanleiding was de zaak te herzien.

Post kreeg in 1987 zes jaar gevangenisstraf opgelegd omdat het hof in Den Haag bewezen achtte dat ze de mevrouw Kolstee had gewurgd met een elektriciteitssnoer. Post had de doodslag en diefstal van cheques eerst een aantal keren bekend en later weer ontkend. Ze zegt sindsdien dat ze de bekentenissen onder druk van de verhoorders heeft afgelegd.

Er waren nog wel meer dingen mis. Zo bleken de gestolen checks door een ander dan Ina Post getekend en weigerde de recherche daar verder onderzoek naar te doen. Bovendien beweerde de recherche ten onrechte dat de gestolen checks bij Post gevonden waren. De verdenking was aanvankelijk enkel op Post gevallen omdat ze 'zenuwachtig' was.

Verwante artikelen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook