maandag 31 mei 2010

Eis 18 jaar voor Salih K. voor poging tot moord op dochter

Tegen Salih K. (47) uit Haarlem is vandaag voor de rechtbank in Haarlem achttien jaar cel geëist, omdat hij op 2 juni 2009 heeft geprobeerd om op gruwelijke wijze zijn dochter (15) te vermoorden en omdat hij haar bovendien seksueel heeft misbruikt. Volgens officier van justitie Marry Oudendijk is het een groot wonder dat het meisje nog leeft.

Volgens het slachtoffer heeft haar vader haar in een leegstaande winkel in de kelder van een winkelcentrum in Haarlem-centrum eerst geprobeerd te wurgen en daarna met een zaklamp en een hamer op haar hoofd geslagen. Salih K. stopte haar daarna zwaargewond in een grote plastic zak en dumpte haar in een put met water in de Brinkmannpassage. Het slachtoffer zat urenlang vast, maar slaagde er toch in om vrij te komen. Zij had hersenletsel. Na een spoedoperatie kon haar leven worden gered.

Het meisje heeft gezegd dat haar vader het niet kon verkroppen dat zijn lievelingsdochter met jongens omging. K. wilde zijn dochter voor zichzelf houden. “Ik had beloofd dat ik altijd bij hem zou blijven”, zei zij. Eind 2008 was er voor het eerst seks tussen vader en dochter. “Ik dacht maar dat het een andere man was, want een vader doet zoiets toch niet”, zei het meisje in een verklaring tegen de politie.

K. had eerder alleen toegegeven dat hij zijn dochter op de bewuste dag met de zaklamp in haar nek heeft geslagen. Dat zou een passende straf zijn voor het feit dat zij de avond ervoor te laat thuis was gekomen. Daarna hadden vader en dochter samen een sigaretje gerookt en was hij vertrokken.

De vader nam het mobieltje, de bankpas en id-kaart van het slachtoffer af. Hij zette later via een account van zijn dochter een bericht op internet, waarin het meisje aangaf naar het buitenland te zijn vertrokken. De verdachte deed 's avonds aangifte van vermissing. Volgens aanklaagster Oudendijk ging K. er toen vanuit dat hij zijn dochter had vermoord.

Advocaat Robert Mesland vindt dat niet kan worden bewezen dat de verdachte het hersenletsel van zijn dochter heeft veroorzaakt door haar op haar hoofd te slaan. Wat betreft het seksueel misbruik heeft het OM het recht op vervolging volgens de raadsman verspeeld. Het onderzoek zou niet volgens de regels zijn gegaan.

Salih K. zei in zijn laatste woord dat hij spijt had van wat er was gebeurd. “Ik heb nooit de bedoeling gehad om haar te vermoorden.”

Uitspraak 14 juni. Het werd 14 jaar.
In hoger beroep wordt op 31 mei 2011 opnieuw 18 jaar geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook