maandag 31 mei 2010

Jason B.: 'Ik ben erin geluisd'

Jason B. (27) man die ervan wordt verdacht de Amsterdamse Farrel Provence (26), beter bekend als rapper Rel 9 november 2009 in een woning in Hoogezand te hebben doodgeschoten, zegt dat hij er wordt ingeluisd.

Dat bleek vandaag voor de rechtbank in Groningen. Volgens Jason B. heeft een getuige een eerdere overval, de beweerde aanleiding voor het schietincident, verzonnen.

Kort voordat Farrel Provence werd doodgeschoten had hij met vijf anderen het huis van B. bestormd om drugs, geld en een gouden ketting terug te halen, die B. bij een eerdere overval zou hebben gestolen. Tijdens het gevecht dat daarop volgde schoot de verdachte een kogel in het bekken van Farrel. De rapper overleed later in het ziekenhuis in Amsterdam.

Volgens de advocaat van B. handelde zijn cliënt uit zelfverdediging. “Hij zit nu onschuldig vast.”

B. verklaarde vandaag tijdens de rechtszaak niets te weten van de eerdere overval. Zijn verhaal wordt bevestigd door een informant van de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) van de politie. Een van de aanvallers zou het verhaal hebben verzonnen, omdat hij een grote hoeveelheid cocaïne en geld was kwijtgeraakt. B. werd gebruikt als zondebok, aldus de informant.

De rechtbank heeft de zaak nu opgeschort, omdat het van de CIE-informant wil weten hoe hij aan zijn informatie komt. De zaak is voor maximaal drie maanden aangehouden.

Update: Na een eis van 18 jaar volgt op 9 september 2010 vrijspraak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook