woensdag 25 augustus 2010

Daniel Ross zegt Mariska Mast niets te hebben gedaan | Ontkent aantijgingen De Vries

Daniel Ian Ross (31) uit Perth, de man die volgens misdaadverslaggever Peter R. de Vries betrokken zou zijn bij de gewelddadige dood van Mariska Mast (23) in 2008 in Honduras, ontkent dat hij de vrouw iets heeft aangedaan. Daniel Ross heeft vandaag via zijn advocaten aan het Australische persbureau AAP laten weten dat de beschuldigingen aan zijn adres "onjuist en misleidend" zijn.

De Vries stond afgelopen week in Perth bij Ross op de stoep, omdat hij hem wilde aanspreken op zijn vermeende betrokkenheid bij de dood van Mariska Mast. Ten tijde van Masts overlijden was Daniel Ross duikinstructeur in Honduras. Mariska Mast was er op vakantie. In verband met haar dood is toen de Brits-Australische duikinstructeur aangehouden. Hij werd al snel weer vrijgelaten, maar mocht Honduras niet verlaten. Hij wist echter te vluchten en stond sindsdien internationaal gesignaleerd.

In de verklaring van Ross staat dat hij “categorisch ontkent dat hij in deze zaak iets heeft misdaan”. “Integendeel, meteen nadat duidelijk was geworden dat er een probleem was, hebben Ross en zijn huisgenoot Jisoon Han al het mogelijke gedaan om te proberen te helpen.”

Ross ontkent ook dat hij voortvluchtig is. Hij is in Honduras voor een rechter verschenen en heeft daar een verklaring afgelegd, aldus de verklaring aan het persbureau. Volgens hem bestonden er toen geen beschuldigingen meer tegen hem en mocht hij van de rechter het land verlaten.

Ross beklaagde zich bij de politie over Peter R. de Vries (53), die samen met collega Chantal van Schuylenburgh (43) naar Australië was afgereisd. Het tweetal werd daarop gearresteerd wegens het negeren van een move on order en heeft korte tijd vastgezeten. De Vries heeft voor de rechter onschuldig gepleit. Zijn zaak wordt op een later tijdstip inhoudelijk behandeld. Van Schuylenburg heeft schuldig gepleit.. Ross zegt dat hij zich door De Vries opgejaagd geïntimideerd en vernederd voelt en dat hij vreest dat zijn reputatie wordt geschaad door het optreden van De Vries.

Zie ook: Britse duiker vast in Honduras na dood Nederlandse studente (augustus 2008)


Update 31 maart 2011: Er is opnieuw sectie gedaan op het lichaam van Mariska Mast waarvoor het lichaam eerder deze maand ge-exhumeerd is. De sectie is gedaan door de Belgische forensisch patholoog Werner Jacobs, verbonden aan de universiteit van Antwerpen. Daarbij is gebleken dat de eerste sectie in Honduras onvolledig is uitgevoerd. De bewering dat er van verwurging sprake is houdt geen stand. Wel werd al vrij snel een schedelfractuur ontdekt waarvan Jacobs zegt dat die niet van een eenvoudige val kan komen en die heel goed de dood zou kunnen verklaren. Verwondingen aan de hand en het gelaat zag hij als afweer verwondingen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook