vrijdag 3 september 2010

Uitspraak: 5 jaar voor DJ 'Funky Flo' wegens verkrachting

Florian Koorndijk (37) alias DJ 'Funky Flo' is vandaag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf voor twee verkrachtingen en drie aanrandingen. Het Openbaar Ministerie (OM) had zeven jaar celstraf geëist.

Florian Koorndijk trad tot zijn aanhouding in november 2008 op als dj in het Amsterdamse uitgaansleven. Daar heeft hij zijn zedenmisdrijven in de maanden voor zijn arrestatie ook gepleegd. Hij wachtte zijn slachtoffers 's nachts op bij hun huis en vergreep zich daar aan hen.

De vijf delicten waarvoor Koorndijk zich voor de rechter moest verantwoorden, hebben een aantal opvallende overeenkomsten. Zo hebben alle vijf de slachtoffers lang blond haar en droegen ze op de bewuste avond een rokje of een jurkje. Overigens hebben nog meer jonge vrouwen aangifte gedaan tegen Koorndijk, maar in die zaken heeft justitie onvoldoende bewijs.

De politie pakte Koorndijk in 2007 al eens een keer op, toen hij 's nachts op het Rembrandtplein in Amsterdam achter een vrouw op een fiets aanrende. Hij had een theedoek en een mes bij zich en in zijn auto lag tape. In eerste instantie verklaarde de verdachte dat hij altijd ging joggen na zijn werk als dj.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook