vrijdag 3 september 2010

Man die echtgenote neerstak is vrij

Ex-marinier Marcel T. (41) die in juli vorig jaar in Coevorden zijn vrouw met een mes stak en zijn gezin gijzelde, is in afwachting van zijn proces (voor poging tot moord, gijzeling, mishandeling en het overtreden van een huisverbod) op vrije voeten gesteld. 

T. is volgens zijn advocaat Alrik de Haas voorlopig op vrije voeten gesteld omdat hij sinds juli vorig jaar enorm is veranderd. Het Openbaar Ministerie in Assen is tegen het besluit, omdat het vindt dat de feiten waarvan T. wordt verdacht te ernstig zijn. Het OM gaat daarom ook in hoger beroep tegen de beslissing van de rechtbank.

Er zijn wel een aantal voorwaarden gesteld aan zijn vrijlating. .Zo mag T. niet de gemeente Coevorden in, hij mag geen contact zoeken met zijn (inmiddels) ex-vrouw en kinderen en hij moet  zich onder toezicht van psychiatrische begeleiders in Assen stellen. T. staat ook onder toezicht van Veteranenzorg.

In de buurt waar hij woonde en ook bij collega's stond Marcel T. bekend als agressief. Veertien dagen voor zijn arrestatie had hij al een huisverbod gekregen, nadat hij zijn vrouw had mishandeld. Marcel T. gebruikte tot zijn aanhouding anabolen steroïden. Een deskundige van het VU Medisch Centrum in Amsterdam onderzoekt in opdracht van T.'s advocaat of die van invloed waren op zijn gedrag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook