vrijdag 3 september 2010

Uitspraak: 7 jaar voor 'incassomoord'

De rechtbank in Utrecht heeft vandaag Mesut E. (30) uit Rheden veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstrafwegens het.op 8 juli 2009 in Arnhem neerschieten van een  man (35)  na een ruzie om geld. De officier van justitie had acht jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

De verdachte ging samen met twee vrienden langs bij het slachtoffer om een afspraak te maken over de terugbetaling van een schuld. Daarop ontstond ruzie en de verdachte loste vier schoten.

De rechtbank achtte voorbedachten rade niet bewezen en sprak de verdachte vrij van moord. Ook tbs schrapte de rechtbank. Omdat de deskundigen elkaar tegenspreken, is niet duidelijk of de verdachte aan een psychische stoornis lijdt. Daarnaast woog de rechtbank mee dat het slachtoffer de verdachte met een klauwhamer achtervolgde. Maar van noodweer was geen sprake, omdat de verdachte zelf een vuurwapen had meegenomen, vond de rechtbank.

Zeven jaar.... voor doodslag dat is wel magertjes. Effectief zitten is dat 56 maanden is 4 jaar en 8 maanden.
De man werd eind juli 2009 aangehouden. dat telt mee vor de straf. Grofweg gezegd komt hij dus eind februari 2014 vrij. Echter, hij mag waarschijnlijk al begin 2012 op weekendverlof en eventueel nar een halfopen- of open kamp.

Over pakweg anderhalf jaar kun je hem dus al weer op straat aantreffen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook