maandag 4 oktober 2010

Ouders opgepakt na vermissing Somalisch meisje

In het onderzoek naar de vermissing van het Somalische meisje Hamdi Mohamud Hassa.jpg (14) in Zwolle zijn haar vader (42) en haar stiefmoeder (34) opgepakt. De vader werd op 28 september aangehouden en de stiefmoeder op 4 oktober.

De vader deed in september aangifte van vermissing van Hamdi. Het meisje was net enkele dagen eerder vanuit Ethiopië naar Nederland gevlogen. Het OM onderzoekt nu of het vermiste meisje daadwerkelijk Hamdi is. “Het is mogelijk dat een ander meisje op haar paspoort naar Nederland is gehaald. Vandaar dat we het duo verdenken van mensensmokkel danwel mensenhandel”, aldus het OM.

Volgens de verklaring van de verdachten zou het meisje op 12 september op klaarlichte dag plotseling zijn verdwenen op het station in Zwolle. Het meisje, vier andere kinderen en de stiefmoeder waren vlak ervoor via Schiphol het land binnengekomen. Ze zouden per trein op weg zijn van Winterswijk, waar de vader woont, naar Ter Apel.

Het OM weet niet waar het vermiste meisje is. Er lopen inmiddels verschillende rechtshulpverzoeken om te achterhalen of Hamdi daadwerkelijk verdwenen is. . De raadkamer van de rechtbank heeft woensdag de gevangenhouding van de man bevolen voor een periode van dertig dagen. De vrouw zit nog in bewaring tot 21 oktober.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook