dinsdag 16 november 2010

Uitspraak: 7 jaar in hoger beroep voor moord op Sunayna Chitoe

Een vrouw, O.D. (36), is vandaag in hoger beroep door het gerechtshof in Amsterdam veroordeeld tot zeven jaar cel wegens moord op haar dochter Sunayna Chitoe (7) op 15 januari 2010. In mei 2009 kreeg zij van de rechtbank 5 jaar wegens doodslag. Volgens het hof heeft de vrouw zich echter schuldig gemaakt aan moord. De officier had 9 jaar geëist, maar het hof hield er rekening mee dat de vrouw ten tijde van haar daad in een zware depressie verkeerde.

De vrouw wurgde Sunayna destijds in hun woning in Amsterdam-Zuidoost. Vervolgens diende zij haar azijnzuur toe. De vrouw nam dit zuur na de moord zelf ook in, in een poging zichzelf het leven te benemen.
Naar eigen zeggen was de vrouw ten prooi gevallen aan diepe wanhoop, veroorzaakt door een gewelddadige relatie met haar vriend. Ook Sunayna, geboren uit een eerder huwelijk van de vrouw, kreeg geregeld klappen.

Volgens het hof is vast komen te staan dat de vrouw het kind niet in een opwelling om het leven heeft gebracht. Het hof leidde dit onder meer af uit het feit dat de vrouw potentiële moordwapens in de woning heeft verplaatst. Ook het toedienen van azijnzuur is volgens het Hof geen handeling die in een opwelling kan geschieden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook