maandag 9 augustus 2010

Uitspraak: 20 jaar in hoger beroep voor moord op schoonouders

Michiel de G. (43) uit Naaldwijk is door het gerechtshof in Den Haag in hoger beroep veroordeeld tot twintig jaar celstraf voor de moord op zijn voormalige schoonouders Jan en Truus Kuijvenhoven op 2 november 2007 in Monster.

Michiel de G. was verwikkeld in een echtscheiding. Volgens hem waren zijn schoonouders er oorzaak van dat die scheiding moeizaam verliep. Daarom ging hij vanuit zijn woonplaats naar Monster. Daar belde hij aan bij het huis van zijn schoonouders. Zijn schoonmoeder liet hem binnen, maar toen duidelijk werd dat ze niet met hem wilden praten, greep hij zijn wapens en bracht hen met een aantal schoten om het leven.

De man meldde zich kort daarna op het politiebureau en leverde zijn twee wapens en een hoeveelheid patronen en hulzen in. Hij werd direct aangehouden. De G. was een geoefende schutter. De avond voor zijn misdaad bracht hij door op een schietvereniging waar hij vaker kwam. Daarvandaan nam hij zijn moordwapens en bijbehorende munitie mee.

De rechtbank veroordeelde de man eerder tot achttien jaar celstraf en tbs. Het hof vindt dat er onvoldoende aanleiding is om tbs op te leggen, maar achtte daarom een hogere celstraf wel noodzakelijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Mia Farrow zegt dat Naomi Campbell zei..... en meer van horen zeggen

Vandaag getuigt ex-actrice Mia Farrow (65) voor het Sierra Leone tribunaal. Zij heeft gezegd dat Naomi Campbell (40), destijds bij het ontbijt in het huis van Mandela tegen haar had gezegd, dat er mannen naar haar kamer waren gekomen en haar een enorme diamand van Charles Taylor hadden gegeven. Mia Farrow sprak van een 'huge diamond'

Farrow spreekt hiermee -tot vreugde van de aanklager- Naomi Campbell tegen die had gezegd dat ze niet wist van wie de diamanten waren.

De aanklager probeert hiermee nu de volgende bewijslink te leggen:

Charles Taylor had diamanten, die waren (dus) uit Sierra Leone, die had hij (dus) van de opstandelingen gekregen waar hij in Zuid Afrika wapens voor moest kopen om aan de opstandelingen te geven. Derhalve was Charles Taylor dus betrokken bij de burgeroorlog in Sierra Leone.

Dat is een nog al ongewisse constructie, die dan ook nog eens berust op 'van horen zeggen' (Farrow zegt dat Naomi Campbell heeft gezegd). Desondanks zal de aanklager deze redenering wel volgen en het hof, dat Taylor natuurlijk gewoon veroordeeld wil hebben zal er wel in meegaan.

Zelfs al zal Taylor Sierra Leone van wapens hebben voorzien, wat dan nog? De VS voorzien oorlogvoerende partijen al decennia lang van wapens, maar er zal niet één president voor een speciaal tribunaal komen.

Mia Farrow trok in Leidschendam overigens beduidend minder publiek en pers dan Naomi Campbell vorige week donderdag.

Naomi Campbell en Carol White zijn betrokken in diverse rechtszaken. Carol White eist miljoenen van Naomi omdat deze laatste teruggekomen zou zijn op een parfum deal, waarmee een aantal parfums onder Naomi's naam zouden worden gelanceerd. In een verklaring beweert White dat Naomi Campbell's vreemde gedrag slecht was voor White's zakelijke relaties. Ze noemt als voorbeeld van dit gedrag dat Naomi weigerde op te treden in een Australische TV show toen ze ontdekte dat ze twee trappen op moest klimmen.
Naomi Campbell heeft op haar beurt Carol White aangeklaagd.
Na Mia Farrow was Carole White (59) (foto. Oprichtster van Premier Model Management) aan de beurt. Volgens Carol White was Naomi openlijk aan het flirten met Taylor en zou ze van te voren hebben geweten dat Taylor haar een diamand zou gaan geven en was ze daar erg opgewonden over. Uiteindelijk kreeg Naomi volgens White een vies papieren zakje en was ze erg teleurgesteld over haar gift.

White en Farrow mogen dan Naomi tegenspreken, ze spreken ook elkaar tegen. Volgens Farrow ging het om een enorme diamand en was naomi daar erg verguld mee. Volgens White ging het om een kleine diamand en was Naomi daar erg over teleurgesteld.

Om White's verklaring op waarde te schatten moet je je realiseren dat White -Naomi's ex vertegenwoordiger- reeds jarenlang met Naomi in een rechtszaak is gewikkeld die om miljoenen gaat, wegens 'contractbreuk'. Het besmeuren van Campbell komt white dan ook goed van pas voor haar eigen rechtszaak, een punt dat ook door Taylor's advocaat werd aangedragen.

Carole White trok in Leidschendam nog minder publiek en pers dan Mia farrow deed en nog veel minder dan Naomi Campbell

Update : De onbekende mannen die Naomi Campbell in 1997 in Zuid-Afrika diamanten kwamen brengen, zeiden niet dat zij namens Charles Taylor kwamen. Deze uitspraak wist de advocaat van de ex-president van Liberia, Courtenay Griffiths, vandaag tijdens zijn kruisverhoor aan Carole White te ontfutselen.

Voorzittend rechter Julia Sebutinde drukte White op het hart dat haar antwoord op deze vraag zeer belangrijk was. Hoofdaanklaagster Brenda Hollis van het Speciaal Hof voor Sierra Leone wil immers aantonen dat Taylor de beschikking had over bloeddiamanten.

White kon zich alleen herinneren dat de twee mannen zeiden dat zij “een cadeau voor Naomi Campbell” hadden. Griffiths suggereerde dat een andere gast bij het diner bij Nelson Mandela de 'diamantenmannen' kan hebben gestuurd.

Update 10 augustus 2010: Naomi Campbell heeft vandaag verklaard dat ze geen motief heeft om een valse verklaring af te geven tegenover de rechters van het Speciaal Hof voor Sierra Leone (SCSL) in Leidschendam. 

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook