donderdag 7 oktober 2010

Juwelier Fred Hund doodgeschoten

Bij een overval op een juwelierszaak in de Jan Evertsenstraat 35 in de wijk 'De Baarsjes' in Amsterdam West is vanmorgen mede eigenaar Fred Hunt (66) In doodgeschoten. De twee overvallers verdwijnen daarna op een scooter.

Fred en zijn broer Gerard Hund verzetten zich tegen de overvallers, wat Fred moest bekopen met een kogel in de buik. Zijn broer Gerard werd door de overvallers geslagen.

Het was niet de eerste keer dat juwelier Hund werd overvallen en het was ook niet de eerste keer dat een winkel in de Jan Evertsenstraat wordt overvallen. Winkeliers klagen al lang over de overvallen in de Jan Evertsenstraat en voelen zich door de politie en de gemeente in de steek gelaten.

Update 18-10-11: Een arrestatieteam heeft vandaag in Amsterdam-West enkele verdachten aangehouden in verband met betrokkenheid bij diverse gewelddadige overvallen. Het gaat hierbij ook om overvallen op juweliers. Een van de aangehouden mannen wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij de overval op juwelier Hund in oktober 2010, waarbij Fred Hund om het leven kwam. Het onderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Twee doden gevonden in woning Rijswijk

In een woning in Rijswijk zijn vandaag de Iraanse Laia Mohsenin (27) en haar zoontje Aiden Broekhuizen(4) (foto) dood gevonden. Zij zijn door geweld om het leven gekomen. Beiden lagen op bed met een prop in hun mond.

De lichamen van de twee slachtoffers werden aangetroffen in het huis in de Mandolinestraat 111.

De lichamen werden ontdekt toen 's morgens een deurwaarder met een executiebevel tot ontruiming voor de deur stond. Omdat er niet open werd gedaan, kwam de politie erbij. Agenten gingen het pand binnen en troffen daar de levenloze lichamen van de moeder en haar zoontje aan.

Mogelijk zijn privéproblemen – het gezin ging onder meer gebukt onder een enorme huurachterstand - de oorzaak van het drama. Leon Broekhuizen (27), de vriend van de vrouw en vader van Aiden speelt mogelijk een rol in de tragedie. Hij verscheen op de dag na het drama niet op zijn werk bij de groenvoorziening en is tot op heden spoorloos. Leon Broekhuizen wordt als 'labiel' omschreven. Er wordt rekening mee gehouden dat hij zich inmiddels ergens van het leven heeft beroofd.

Update: dat laatste bleek niet zo te zijn. Korte tijd na de moord wordt hij gearresteerd in Italië en uitgeleverd.

Update 24 februari 2012: Leon krijgt 30 jaar.

Update 30 augustus 2012: In hoger beroep wordt opnieuw 30 jaar geëist

Update 13 september 2012: Leon B is in hoger beroep tot 25 jaar veroordeeld

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook