vrijdag 18 maart 2011

Uitspraak: 16 jaar voor moord op Henk van Ravenhorst

Vincent E. (37) uit Eerbeek is door de rechtbank in Zutphen vandaag tot zestien jaar celstraf veroordeeld wegens de moord op autohandelaar Henk van Ravenhorst uit Beekbergen. Dat is twee jaar meer dan geëist.

Vincent E. ontkende tijdens de rechtszaak. Er waren echter veel bloedsporen die in zijn richting wezen. Zo werd een bebloed mes in zijn auto aangetroffen en vonden forensische experts bloedsporen van E. op een schoen van het slachtoffer.

Van Ravenhorst werd met twaalf messteken gedood. Hij werd sinds 29 september 2009 vermist na een afspraak met E. Bijna drie weken later werd zijn lichaam gevonden in Hoog-Soeren. E. was Van Ravenhorst nog zo'n 19.000 euro schuldig. Daarnaast had hij ook nog gokschulden van zeker 20.000 euro. Van het slachtoffer was bekend dat hij regelmatig met veel contant geld in zijn zak rondliep.

De rechtbank rekent het E. zwaar aan dat hij op brute wijze een 'vriend' en collega heeft vermoord en zijn familie lang in onzekerheid heeft gelaten. De door de verdachte gegeven verklaringen schuift het trio rechters als volstrekt ongeloofwaardig terzijde: „De laatste momenten van zijn leven moeten huiveringwekkend zijn geweest.”

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook