maandag 23 januari 2012

Dode vrouw in Hengelo

In de Heraklesstraat in Hengelo is het lichaam van Ria O. (48) gevonden. Zij is geweldadig om het leven gekomen.
Kort nadat het lichaam van de vrouw werd ontdekt, werd de ex-man Sepp O. (50) van de vrouw in zijn woonplaats Goor opgepakt toen hij zich na zijn ex omgebracht te hebben naar de politie ging.

Sepp O. is in Zwitserland geboren en woonde sinds een jaar of veertien in Nederland. Zijn auto is in beslag genomen.

De vrouw, die bij kinderdagverblijf Kleine Beer in Hengelo werkte, laat een zoon en een dochter na. Het gezin gold als een modelgezin, maar Sepp kon niet met het stranden van de relatie om gaan. Sepp die nij de plaatselijke bakker werkt stond bekend als een zeer sociaal mens.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw in Eindhoven

In een woning aan de Boschdijk 487 in Eindhoven is vanavond rond 21.45 het lichaam van een vrouw (41) uit Waalre gevonden. Het is nog niet duidelijk waar de vrouw door om het leven is gekomen.

De politie heeft de vier mannen die in de woning aanwezig waren aangehouden. Het gaat om de hoofdbewoner (45) en drie Polen van 23, 26 en 32 jaar oud. Volgens de buurt zouden de Polen onderhuurders zijn.

De verdachten worden voorlopig voor verhoor vastgehouden.

Update 25-1-2012: De vrouw zou de ex zijn van de hoofdbewoner van de woning. De hoofdbewoner was overigens in een ontruimingsprocedure gewikkeld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 12 jaar voor moord op 'Piep'

Jeremy met de vriendin, onderwerp van de ruzie
"Jeremy" (22) uit Tilburg is door de rechtbank in Breda veroordeeld tot twaalf jaar cel voor de moord op Nejib el-Bellaj (28) a.k.a, 'Piep' op 1 januari 2011 in de Don Sartostraat in Tilburg. De veroordeling is tevens wegens mishandeling en illegaal wapenbezit. Die straf is conform de eis.

Nejib, een bekende van de politie, werd rond 8 uur 's morgens neergeschoten na een lang lopende ruzie om een meisje. Op een beveiligingscamera is te zien dat de verdachte komt aanrennen. Buiten het oog van de camera valt dan een schot, waardoor wordt getroffen. Piep overlijdt kort daarop in het ziekenhuis. Het wapen dat van Piep zelf was is wekenlang verborgen gehouden door de verdachte. Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers heeft laten weten zeker in beroep te gaan tegen de straf.

Update 15 november 2012
Jeremy is in hoger beroep veroordeeld tot 8 jaar. Het slachtoffer 'Piep had een langlopende ruzie met de vriendin van de verdachte. In de oudejaarnacht bedreigde hij haar opnieuw. Toen de verdachte zag dat zijn vriendin werd belaagd, sloeg hij 'Piep' neer. Hij pakte het pistool van het slachtoffer en schoot El-Ballaj in zijn buik.

Volgens het hof sloeg de Tilburger het slachtoffer neer om zijn vriendin te beschermen en is er sprake van noodweer. Het hof acht niet bewezen dat de verdachte rustig de tijd heeft genomen om 'Piep' te doden. De man wordt daarom veroordeeld voor doodslag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Misdaad loont: 6 maanden voor 4 miljoen

Ex-politieman Wytse J. (50) uit Rijssen is veroordeeld tot een half jaar celstraf wegens beleggingsfraude. Eerder had Wijtse J. hiervoor al twee maanden cel en een taakstraf van 240 uur gekregen. Het OM had nu 240 uur taakstraf geëist.

De rechtbank in Almelo vindt een taakstraf te licht gezien het leed dat J. zijn slachtoffers heeft aangedaan. Ook vinden ze dat ze rekening moeten houden met het feit dat J. bij de eerdere behandeling van zijn praktijken in 2010 een veel hogere celstraf zou hebben gekregen als hij de 18 zaken, die nu aan de orde waren, had toegegeven. Hoewel J. tijdens het onderzoek hierin bekentenissen had afgelegd, ontkende hij ze op de zitting in de hoop op een lagere straf.

J. begon in 1999 een beleggingsadviesbureau. Hij stelde klanten, onder wie veel ex-collega's bij de politie, torenhoge rendementen in het vooruitzicht, wat ca. 3,9 miljoen euro aan inleggeld opleverde. Winst werd er echter niet gemaakt. Jarenlang leidde J. zijn klanten met vervalste overzichten om de tuin. Een deel van het geld verdween in zijn eigen zak, de rest 'verdampte'.

In 2007 wist J. een bevriende zakenman met vervalste overzichten over te halen hem 1,6 miljoen euro te lenen. Ook dat geld verdween als sneeuw voor de zon. Kort daarna kwam het bedrog aan het licht.

Justitie wil zo'n 3 miljoen euro van J. terug te vorderen. Of de tientallen gedupeerden, die veelal extra hypotheken hadden opgenomen, iets van hun geld terugzien, is echter zeer de vraag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook