woensdag 4 juli 2012

Stiefvader dood na mishandeling

Een man (32) uit Rotterdam die zondag werd aangehouden wegens mishandeling van zijn stiefvader (58), wordt inmiddels verdacht van doodslag. Het slachtoffer is woensdag namelijk overleden.

De mishandeling zou hebben plaatsgevonden in een woning aan de Benthuizerstraat. De verdachte werd in de woning aangehouden

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode in sloot in Westdorpe

In een sloot in de Kapittelstraat in Westdorpe, is het stoffelijk overschot van Michael ten Napel (30) uit Rijen. Het lichaam werd ontdekt door voorbijgangers. Hij bleek door geweld om het leven te zijn gekomen

Update 19 november 2012: Volgens de politie heeft Michael ten Napel op 2 juli meerdere keren 112 gebeld.

Ten Napel was vader van drie kinderen. Officieel had hij geen vaste woon- of verblijfplaats, maar zelf noemde hij op internet achtereenvolgens Tilburg, Sao Paolo en Middelburg als verblijfplaats. Volgens de politie hield hij zich de laatste tijd vaak op in Zeeuws-Vlaanderen.

Michael hield er volgens de politie een uitgebreide vriendenschare op na, waarbij zijn muzikale smaak, hardcore en zijn interesse in vrouwelijk schoon, opviel. Volgens zijn eigen gegevens op Facebook zou hij in 2009 eigenaar zijn geweest van de Stichting Help Kinderen in Brasil.

Ten Napel werd voor het laatst gezien in een woning aan de Vincent van Goghstraat in Axel. Hij zou op maandagavond 2 juli tussen 21.00 en 22.00 uur bij deze woning in een donkerkleurige Ford Ka met Belgisch kenteken zijn gestapt.

Ten Napel heeft, zo is vandaag bekend gemaakt, op de bewuste avond tussen 23.00 en 23.35 uur diverse keren naar het alarmnummer 112 gebeld. De politie wil geen details bekendmaken over de gesprekken, maar wel is duidelijk dat hij met een medewerker van de alarmcentrale heeft gesproken.

De politie heeft ook gemeld dat Ten Napel zich op het moment van de telefoontjes in de Kanaalzone in de gemeente Terneuzen bevond. Volgens politiewoordvoerder Alwin Don staan de telefoontjes vermoedelijk in verband met de verdwijning en/of het overlijden van Ten Napel en is deze informatie daarom ook naar buiten gebracht.

In de vroege ochtend van 15 oktober is in de Europalaan in Sas van Gent een man (41) aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij de dood van Ten Napel.

Het programma 'Opsporing Verzocht' besteedt op dinsdag 20 november aandacht aan de Zaak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

PVV statenlid dood gevonden

In een bos rondom Utecht is het stoffelijk overschot van het vorige maand opgestapte PVV-statenlid Jos van Hal Scheffer gevonden. Hij heeft waarschijnlijk zelf een einde aan zijn leven gemaakt.

Van Hal Scheffer werd sinds maandag vermist. Hij legde vorige maand zijn functie neer als Statenlid voor de PVV in Utrecht, omdat zijn vrouw, advocaat Monique van H. (52), wordt verdacht van miljoenenfraude. Van Hal Scheffer gold niet als verdachte in de zaak, maar hij zou wel werkzaam zijn geweest op het advocatenkantoor van zijn vrouw. Hij vond daarom dat zijn positie als statenlid niet meer te handhaven was.

De deken begon in maart een tuchtrechtelijk onderzoek naar Van H. (52) nadat haar medewerkers bij hem melding hadden gemaakt van ernstige misstanden op het Haagse advocatenkantoor Scheffer. De advocate vervalste gerechtelijke stukken, waaronder vonnissen en correspondentie van rechtbanken en de Raad van State, om klanten van het kantoor (waaronder enkele woningbouwcorporaties) te bewegen miljoenen euro’s op een depotrekening van het kantoor te laten storten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook