woensdag 27 februari 2013

Lijk in plastic op strand Oostvoorne

Bij het Oostvoornse Meer in het Rijnmondgebied heeft een voorbijganger vanavond een lijk gevonden dat gewikkeld was in plastic. Aanvankelijk twijfelde de politie nog of het daadwerkelijk om een stoffelijk overschot ging.

De voorbijganger was op het strand gestruikeld over een uit de grond stekend stuk plastic op de Voornse Meeroever, vlakbij de Maasvlakte.

Update 1 maart:
De dode blijkt Remon Neervoort (35) uit Hoogvliet te zijn. Hij was sinds 12 oktober vermist. Hij is waarschijnlijk vermoord.

Update 11 maart 2013:
Er zijn drie verdachten gearresteerd: twee vrouwen (43 en 19) uit Rotterdam en een man (28) uit Spijkenisse.Het gaat om de ex-vriendin van Remon, Samira B en haar moeder en Samira's nieuwe vriend, Jasar B.

Enkele maanden voor zijn verdwijning was Neervoort vrijgekomen uit de gevangenis. Hij had vastgezeten voor het stalken van Samira. Na zijn vrijlating kreeg hij een baan als schoonmaker van zeecontainers. Volgens de politie handelde hij daarnaast in valse merkkleding en mogelijk ook in softdrugs en wapens.

Remon zou zijn neergestoken door Samira en neergeknuppeld door Jasar B. Samira's moeder zou geholpen hebben met het wegwerken van het lijk. Jasar B heeft bekend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 25 februari 2013

Dode in woning in Rotterdam

In een huis aan de Sint-Annalandstraat in Rotterdam is vanavond een stoffelijk overschot aangetroffen. De politie houdt rekening met een misdrijf.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man komt om bij val van balkon in Enschede

Stefano Eikenaar (17) wordt zwaargewond gevonden op het van Heekplein in Enschede. Hij is van een balkon gevallen.

Korte tijd later overlijdt hij in het ziekenhuis.

Tijdens een passantenonderzoek een week na het incident worden flyers uitgedeeld. Het moet duidelijk worden of Stefano Eikenaar van de flat is gesprongen of ervan af is geduwd.

Peter B (36), de vriend van Stefano, wordt als verdachte aangehouden. 

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 22 februari 2013

Uitspraak: 16 jaar voor Rick Halman

Rick H.(29) is vandaag door de rechtbank in Amsterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van 16 jaar, wegens het doodschieten van Bilal Oulad L'Haj (24), op 29 oktober 2011. H. schoot het slachtoffer op de bewuste avond van dichtbij neer, door het raampje van een auto, op de Albert Cuypstraat in Amsterdam.

Het slachtoffer zat met drie andere mannen in de auto. Toen zij ervandoor gingen, schoot H. zijn pistool leeg op het voertuig. Daarbij werd onder meer de achterruit verbrijzeld, maar de inzittenden werden niet geraakt.

Rick H. staat bekend als Ajaxhooligan. Justitie had 18 jaar tegen hem geëist.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 19 februari 2013

Uitspraak: 8 jaar in hoger beroep voor USB moord

Een vrouw (27) die in 2011 nog werd vrijgesproken van doodslag, heeft in hoger beroep alsnog 8 jaar gevangenisstraf gekregen. Het gerechtshof in Den Bosch is ervan overtuigd dat zij op 7 oktober 2010 in Vlissingen een joost van der Linden (36) heeft gewurgd met een USB-kabel. Opmerkelijk is dat het Openbaar Ministerie (OM) 2 weken geleden nog om vrijspraak vroeg, omdat het niet zeker was dat de vrouw de dader is of haar vriend.

De vrouw heeft bekend dat zij de man heeft gewurgd, maar volgens justitie zitten in het dossier “minstens zoveel aanwijzingen dat haar vriend degene is geweest die het geweld heeft gepleegd”. Het hof in Den Bosch houdt de vrouw echter aan haar verklaringen en vindt die betrouwbaar bewijs. Ze kloppen ook met de resultaten van het onderzoek naar de doodslag, zegt het hof.

Het lijk van de man werd gevonden in de woning van de vrouw en haar vriend. Uit onderzoek bleek dat hij is gestorven doordat hij is gewurgd, al dan niet in combinatie met drugsgebruik. Dat de man mogelijk onder invloed was van drugs, maakt voor het hof niet uit. De rechters vinden het geweld aan de hals van het slachtoffer op zichzelf al dodelijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Kickbokser verdacht van moord

De kickbokser Houari R. (27) uit Geleen wordt verdacht van moord op plaatsgenoot Brahim el Merchichi (34). Brahim el Merchichi werd in augustus vorig jaar op straat neergeslagen en lag sindsdien in coma, maar is nu bezweken aan zijn ernstige verwondingen. R. zit inmiddels achter slot en grendel.

Uit officiële stukken blijkt dat R. in een café in Geleen ruzie had gekregen met Brahim el Merchichi. Laatstgenoemde werd daarna op straat tegen de grond gewerkt en kreeg een aantal flinke trappen tegen zijn hoofd en lichaam. Hier hield hij ernstig hoofdletsel, een aantal ribbreuken en een klaplong aan over. De Limburgse opsporingsdiensten tasten nog in het duister over de reden voor de fatale vechtpartij.

De zwaargewonde Brahim el Merchichi verbleef de laatste tijd in een verzorgingstehuis in het zuiden van ons land, waar hij vorige week zijn laatste adem uitblies.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 18 februari 2013

Dode man in Oisterwijk

In de berm van de Vennelaan bij het Brabantse Oisterwijk is maandagavond een dode man gevonden. De politie houdt rekening met een misdrijf.

De politie heeft “een idee om wie het gaat”. Onder welke omstandigheden de man is gevonden en wat er precies is voorgevallen, is niet geheel duidelijk. Er is nog geprobeerde man te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode asielzoeker in Oisterwijk

In Oisterwijk is een asielzoeker (43) uit Iran dood gevonden. Hij is door een geweldsmisdrijf om het leven gekomen.

De man werd door twee mensen gevonden in de berm van de Vennelaan. Het tweetal heeft nog geprobeerd hem te reanimeren. Wat er precies is voorgevallen, is niet duidelijk.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 15 februari 2013

Vrouw verdwenen viceconsul krijgt gevangenisstraf

Abby Beard Hogan (50) -de vrouw van de al jaren  op Curaçao vermiste Amerikaanse viceconsul James Hogan- op  moet 1 jaar en 1 dag een Amerikaanse cel in. Daarna komt ze 2 jaar onder toezicht te staan. Ze is veroordeeld voor het tegenwerken van de speurtocht naar haar man. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie vandaag bekendgemaakt.

Hogan verliet op 24 september 2009 te voet zijn woning op Curaçao. Toen hij een dag later niet op zijn werk kwam, begonnen agenten uit de Nederlandse Antillen, Nederland en de VS een grote zoektocht. Ze vonden zijn met bloed besmeurde kleren op een strand. Ook troffen ze een flink keukenmes met bloedsporen aan. Het bloed bleek van Hogan te zijn. In het water werd later zijn mobiele telefoon gevonden. Van Hogan zelf ontbreekt ruim 3 jaar later nog steeds elk spoor.

Abby Beard Hogan heeft haar verklaringen over de verdwijning keer op keer aangepast, bleek tijdens het proces. Eerst zei ze dat zij en haar man een ruzie hadden gehad, daarna werd dat een klein meningsverschil over een nieuwe baan voor James. Bij een volgend gesprek met agenten verklaarde ze dat hij juist goedgehumeurd het huis had verlaten.

Enkele uren na zijn vertrek spraken de viceconsul en zijn vrouw ongeveer 3 minuten telefonisch met elkaar, maar Abby zei tegen agenten dat ze toen half sliep en zich daarom niets kon herinneren. Na gesprekken met agenten wiste ze in totaal ruim 300 e-mails van haar mailadres. Verder verzweeg ze tegen de politie dat ze een buitenechtelijke relatie had.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 14 februari 2013

Dode man in auto in Rotterdam

De politie heeft vanavond even voor middernacht na een tip in Rotterdam Pepijn van der Velden (32) uit Valkenswaard dood aangetroffen in een auto op de kruising van de President Wilsonweg en Aalbes. 

Aanvankelijk meenden de hulpdiensten dat er sprake was van een aanrijding. Later bleek dat er vermoedelijk een schietpartij is geweest.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 12 februari 2013

Vrouw die verminkt raakte door zuuraanval overleden

carolinajimenez Carolina Jimenez (28) (foto) uit Zoetermeer, die in augustus 2011 door haar ex-vriend, surinamer Regilio Kerk (destijds 39) werd overgoten met zwavelzuur, is overleden. Zij heeft zelfmoord gepleegd.

Tot 2 keer toe goot hij zwavelzuur over haar gezicht terwijl zij met haar handen op haar rug geboeid op bed lag. Carolina’s dochtertje van destijds 3 jaar oud was op dat moment thuis. Carolina raakte zwaar verminkt door de aanval.

Agenten die haar destijds opvingen, waren geschokt over wat zij aantroffen. 'Ze had geen haar meer op haar hoofd en de huid hing in vellen aan haar gezicht,' aldus een woordvoerder destijds.

De 2 kinderen van Carolina werden na het incident in een pleeggezin geplaatst, maar kwamen volgens de buurvrouw regelmatig op bezoek bij hun moeder.

Kerk werd op 8 mei 2012 veroordeeld tot zestien jaar cel en tbs met dwangverpleging. Regillio had ook een relatie met (en een kind bij) de zus van Caroline.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 11 februari 2013

Kind dood in Baarn

In een huis aan de Anthony van Dijcklaan in Baarn is vandaag Jonathan van der Horst (6) dood gevonden. De vader van het kind is gewond naar een ziekenhuis gebracht.

De moeder van Jonathan was op dat moment niet thuis. De vader wordt later in het ziekenhuis gearresteerd

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 10 februari 2013

Dode vrouw in Emmen

Kim_stoker_emmen In een huis in de Meerstraat in Emmen is vanavond Kim Stoker (24) (foto) dood gevonden. Haar vriend Arjan de G.(24)  die eveneens in het huis woont is aangehouden en gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.  Hij zou hebben bekend. Het stel woonde sinds medio 2011 samen in de flat.


Update
Op 7 juni 2013 veroordeelt de rechtbank in Assen Arjan de Groot tot 10 jaar cel wegens moord. Dit is lager dan de "standaardstraf" van 14 jaar voor moord, omdat de daad (aldus de rechtbank) hem niet volledig kan worden aangerekend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man doodgestoken in Nieuwegein

Een inwoner (68) van Nieuwegein is vanavond overleden aan de verwondingen die hij had opgelopen bij een steekpartij in een huis aan de Frederik van Eedenhove in zijn woonplaats. Een vrouw (47) is aangehouden. Het pand is eigendom van de Stichting Beschermd Wonen Utrecht, die mensen begeleid bij zelfstandig wonen.

De politie vond de zwaargewonde man in de woning na een alarmering. Agenten reanimeerden het slachtoffer, wat later werd overgenomen door ambulancebroeders. Desondanks overleed de man kort na aankomst in het ziekenhuis.

Uit onderzoek is al gebleken dat er zich een conflict had afgespeeld in de woning.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 8 februari 2013

Dode man in Bergambacht

Het lichaam van Rini van Setten (36) wordt gevonden door twee kinderen aan de Lekdijk-West in Bergambacht.  Hij is met geweld omgebracht.

Rini kwam oorspronkelijk uit Den Haag, maar woonde sinds een tijdje in België.

Update: Eind mei worden 2 verdachten opgepakt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode in Munstergeleen

In Munstergeleen is rond kwart voor vier door een wandelaarster een lijk aangetroffen in de Geleenbeek in de buurt van de Lintjensweg. De politie is direct onderzoek gestart.

De identiteit en de doodsoorzaak van de persoon zijn nog niet bekend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man in Rotterdam

Een man (40) is vanmorgen omgekomen bij een mishandeling in een huis in de Spanjaardstraat in Rotterdam.
Het is nog onduidelijk is nog wat er zich precies heeft afgespeeld.

De bewoonster van het pand is aangehouden in verband met de zaak. Volgens de politie is er mogelijk een man weggevlucht. Wie hij is, waar hij is en of hij met de zaak te maken heeft, is nog onduidelijk.

Update 11 februari 2013:
De aanleiding voor de steekpartij ligt volgens de politie vermoedelijk in de relationele sfeer. Vrijdagmiddag 8 februari werd in Bergschenhoek een man (36) uit Rotterdam als verdachte aangehouden.

Hij is een ex-vriend van de bewoonster van het huis die aanvankelijk werd aangehouden, maar later weer werd vrijgelaten omdat zij geen verdachte meer is.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Doorbraak in moord op Arie Kooijman

De politie in Kuala Lumpur is op zoek naar een Filipijnse vrouw die zeer waarschijnlijk betrokken is bij de moord op de Nederlandse KLM-ingenieur Arie Kooijman (68). Kooijman kwam in september 2008 in Maleisië bij een roofoverval in zijn hotelkamer om het leven.

De vrouw maakt deel uit van een groepje dat kort na de moord op Kooijman bij een benzinepomp betalingen deed met de gestolen creditcard van Kooijman. Deze transactie werd met een bewakingscamera vastgelegd. Omdat de vrouw ook haar mobile telefoon tegoed wilde verhogen moest zij een paspoort overleggen waardoor haar identiteit bekend is.

Arie Hans Hendrich Kooijman kwam op 4 september 2008  naar Malaisie om daar een huis te kopen. Hij boekte een kamer in het vijfsterren Crown Princess Hotel in Kuala Lumpur. Na verloop van tijd opende hotelpersoneel op 14 september de kamer en negeerde het bordje niet storen na klachten over stank. Kooijman lag in foetushouding in de badkuip terwijl de kraan nog liep. Hij was waarschijnlijk al 2 dagen dood. Kooijman heeft waarschijnlijk zijn eigen moordenaar(s) binnengelaten.

Autopsie wees uit dat hij was verdronken. Zijn longen zaten vol water, maar de lijkschouwer constateerde echter ook een snee in zijn lip, gekneusde ribben en een forse wond op zijn achterhoofd, veroorzaakt door een klap met een stomp voorwerp.

De hotelkluis was opengebroken en geld, creditcards en pinpas waren verdwenen. Ook Kooijmans laptop was weg.

Eerder voelde zijn dochter Shabana (30) zich in de steek gelaten door de Nederlandse ministeries van Buitenlandse Zaken en Justitie. Nederland wil aan Maleisië geen informatie geven.

Het probleem was dat Nederland cruciale onderzoeksinformatie niet aan de Maleisische autoriteiten wil verstrekken omdat die gegevens kunnen leiden naar de daders, die dan de doodstraf kunnen krijgen. Nederland wil geen medeverantwoordelijkheid dragen voor het opleggen van de doodstraf.

Zo weigerde Nederland telefoongegevens, die bij een Nederlandse provider aanwezig zijn, over te dragen aan Maleisië.

Shabana heeft eerder een beloning van 20.000 RM uitgeloofd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 7 februari 2013

Vermiste tiener dood gevonden in bos bij Wassenaar

Het lichaam van de gisteren verdwenen tiener Anass Aourag (13) is gevonden in een bos bij Wassenaar tussen Wassenaar en Katwijk. Dit gebeurde tijdens een speurtocht naar de jongen die gisteren verdween na het rondbrengen van folders.

Er was een Amber Alert uitgegaan en de fiets van de jongen werd teruggevonden in Wassenaar.
Getuigen zouden hem gezien hebben toen hij samen met een man het bos in ging.

Volgens bronnen uit zijn omgeving werd de jongen erg gepest en de politie houdt daarom eveneens rekening met zelfmoord. Vooralsnog gaat de politie niet uit van een misdrijf maar houdt alle opties open

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 6 februari 2013

Man doodgestoken in Amsterdam

Een Hongaar (31) is afgelopen nacht op het Thorbeckeplein in Amsterdam omgekomen door een steekpartij. Dat gebeurde volgens de politie nadat er op straat ruzie was uitgebroken tussen vier personen.

Het slachtoffer werd diverse malen gestoken en overleed ter plaatse. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Er is inmiddels een verdachte opgepakt

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 3 februari 2013

Twee doden in Haagse woning

In een woning aan de Herman Costerstraat in Den Haag zijn vanvond Ramesh B. (62) en diens partner Usha (45) dood gevonden.

De politie kreeg een melding van een persoon die zich niet identificeerde dat er iets aan de hand zou zijn in de woning. Dat was aanleiding om te gaan kijken. In de woning werden twee lichamen gevonden.

De man is door ophanging om het levenm gekomen, de vrouw door ‘geweld’
Inmiddels zijn de 2 zoons -Yesse B. (18)  en diens broer (16)-  aangehouden.

Update 8 februari 2013: de zoon van 18 is vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. In de woning zijn ook ‘afscheidsbrieven’ gevonden. Die worden door het NFI op echtheid onderzocht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw in Muiden

In Muiden is vanochtend rond 8 uur door een voorbijganger op een fietspad langs de Zuidpolderweg in Muiden het lichaam van een vrouw gevonden. Ze bleek doodgeschoten.

Of ze nog in leven was toen ze werd gevonden is onduidelijk.

Update 4 februari:
Het blijkt te gaan om een Rowena van de Walle (24) uit Amsterdam.  Moeder van twee kinderen. Er is nog niets bekend over het motief. Rowena kwam eerder in het nieuws getuige een oproep uit 2004, toen ze uit een inrichting voor opvang van mensen met psychische en/of sociale problemen in Ermelo was weggelopen. Zij was toen 15.

Update 8 februari 2013:
Een man (23) uit Amsterdam is gearresteerd als verdachte.
Uiteindelijk worden er 3 man gearresteerd, allen uit Amsterdam:  Bilal B. (25), Pouya M.S. (21) en Jordy W. (24). De drie zou met de vrouw in een auto hebben gezeten waar de vrouw hun 10.000 euro zou hebben getoond. Dit zou het motief zijn geweest haar dood te schieten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 1 februari 2013

Eis: 10 jaar voor moord op dochtertje

Het OM heeft 10 jaar cel geëist tegen Yvonne H. (44) voor de moord op haar dochtertje Elizabeth (14 mnd).

Yvonne zou het meisje op 25 april 2012 hebben gedood door een kussen op haar gezicht te drukken toen ze sliep. Terwijl ze dat deed, viel H. in het ledikantje en bleef ze zo'n 20 minuten op het slachtoffertje liggen.

Na de moord meldde ze zich bij de politie. H. was ervan overtuigd dat haar dochter seksueel misbruikt was door haar ex-vriend, de vader van het kind. Ze had het gevoel dat ze haar dochter niet tegen hem kon beschermen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man doodgeschoten in Vlaardingen

In de Emmastraat in Vlaardingen is vanmiddag een man (44) uit die gemeente doodgeschoten. Hij zat in een auto toen hij onder vuur werd genomen.

De vermoedelijke schutter is een vrouw. Zij liep na het lossen van meerdere schoten weg, maar kon op aanwijzingen van getuigen even later worden aangehouden. Dat maakte de politie bekend.

Hoe de relatie is tussen de gedode man en de vrouw is niet bekend. De politie heeft het gebruikte vuurwapen op straat aangetroffen.

Hulpverleners hebben nog geprobeerd de man te redden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Rechtbankbrief beschuldigt justitie

brief2 Vanuit de rechtbank Den Haag is recentelijk een brief verstuurd aan een avocaat, waarin justitie wordt beschuldigd van het sjoemelen met bewijs in zaken tegen wiettelers.

De brief op officieel briefpapier van de Haagse rechtbank is op 6 december vorig jaar per fax verstuurd vanuit het bedrijfsbureau van de rechtbank aan advocaat mr. R.A. Kaarls, die een van de verdachten bijstaat uit de zogeheten ’Beatles-onderzoeken’ tegen Delftse drugscriminelen.

De afzender – die zichzelf een ’bezorgde rechtsdienaar’ noemt – heeft de brief voorzien van een officieel rechtbankstempel. Ook arriveerde een kopie van de brief via de officiële rechtbankpost bij de advocaat.

Officier van justitie mr. Nicole Vogelenzang mag niet persoonlijk reageren

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlander gezocht in Turkije ivm verdwijning

Sarai-sierra De Turkse autoriteiten zijn bezig om een Nederlandse gids op te sporen die in verband wordt gebracht met de mysterieuze verdwijning van de Amerikaanse Sarai Sierra (33) in Istanbul.

De fotografe Sarai Sierra werd 21 januari, een dag voor haar terugreis naar de VS, voor het laatst gezien in het centrum van Istanbul. Uit politieonderzoek is gebleken dat Sierra vlak voor haar verdwijning contact heeft gehad met de Nederlander. De twee hadden afgesproken bij de toeristische Galatatoren en sindsdien is er niets meer van haar vernomen.

Sierra komt uit New York, is getrouwd en moeder van twee jongens van 9 en 11 jaar. Sierra werd voor het laatst gezien op beelden van beveiligingscamera’s in een winkelcentrum in de buurt van haar hotel in Istanbul. De politie is volgens een woordvoerder in bezit van transcripties van chatgesprekken via sociale media.

Update 2 februari
Het lichaam van Sarai Sierra is door buurtbewoners gevonden tussen de ruïnes van een oude stadsmuur, maar de politie vermoedt dat ze op een andere plek is vermoord. Op haar lichaam zaten steekwonden. Negen mensen zijn aangehouden in verband met de dood van Sierra, maar het is niet duidelijk of de Nederlander daarbij is

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook