woensdag 26 november 2014

Eis: 25 jaar en TBS in hoger beroep seriemoordenaar Patrick S.

Tegen Patrick S. (37) uit Spijkenisse is in hoger beroep geen levenslang meer, maar 25 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging gëist bij het gerechtshof in Den Haag.

Patrick S. werd vorig jaar tot levenslang veroordeeld voor de moorden op Farida Zargar(21) en Nanda Kerklaan (43) in 2010, en de poging tot moord op een Pool een jaar later. Dat was destijds conform de eis van het OM.

Dat het OM deze keer geen levenslang eist komt doordat Patrick S. in hoger beroep wél heeft meegewerkt aan een onderzoek van het Pieter Baan Centrum.

Volgens het PBC is S. verminderd toerekeningsvatbaar. Hij zou een zeer beperkt vermogen hebben zijn eigen gevoelens en die van anderen te begrijpen. Het PBC adviseerde daarom een tbs-behandeling.

Patrick S. staat terecht samen met Tim S. , met wie hij lang 'partners in crime' was. Tegen Tim S. heeft het OM 5 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.

De twee hebben in 2011 volgens het OM samen de Poolse man beroofd en met zeer ernstig hoofdletsel voor dood achtergelaten. Tim S. is vorig jaar door de rechtbank vrijgesproken van het doden van Nanda Kerklaan. Maar Patrick S. heeft verklaard dat Tim S. Kerklaan van haar fiets heeft geslagen op de Malledijk in Spijkenisse.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook