dinsdag 25 november 2014

Hamza B. heeft spijt van vlucht naar Marokko

Hamza B.(27), die verdacht wordt van een dubbelemoord op Youssef Lkhorf (28) en Saïd El Yazidi (21) en poging tot moord op twee motoragenten op 29 december 2012 in Amsterdam, waarbij op een haar na een kindje geraakt werd, klaagt nu dat hij in Marokko geen eerlijk proces krijgt. Hij was na de liquidaties zelf naar Marokko gevlucht, maar zijn advocaat vreest dat B. daar een levenslange gevangenisstraf krijgt door een corrupt systeem.

B. is in juni 2013 door de Marokkaanse politie aangehouden op het vliegveld van Tanger op grond van een Amsterdams opsporingsonderzoek. Hij heeft echter ook de Marokkaanse nationaliteit en Marokko levert geen onderdanen uit. De overdracht is tot stand gekomen door nauwe samenwerking tussen de Amsterdamse politie en die in Tanger. Het OM heeft na zijn vlucht het dossier overgedragen aan de Marokkaanse autoriteiten.

Het DNA van Hamza B. is gevonden in de Audi die werd gebruikt door de daders van de liquidatie. Ook is er DNA van Hamza B. gevonden in een bivakmuts die gebruikt zou zijn bij de schietpartij.

Ook is hij aangewezen als schutter door Benaouf A., de derde inzittende van de beschoten Range Rover en eigenlijke doelwit van de liquidatie in de Staatsliedenbuurt.

  Bij de schietpartij vlogen de kogels dwars door een woning, om te blijven steken in de muur boven een kinderbedje.

  Zijn Nederlandse advocaat Gabriël Meijers vreest dat Hamza B. in Marokko tot een levenslange gevangenisstraf wordt veroordeeld op basis van foute informatie, en door een corrupt systeem.
  Hamza B. werd ook verdacht van een overval op het Buikslotermeerplein, maar daar kreeg het OM het bewijs niet rond.

  In november 2010 kwam Hamza B. nog glunderend op tv: AT5 en RTV Noord-Holland haalden hem en een vriend voor de camera, nadat het tweetal had ingegrepen bij een ruzie op straat, in hun buurt, Bos en Lommer in Amsterdam-West.

  Een van de ruziemakers hadden ze zijn (nep-)vuurwapen afhandig weten te maken. Helden waren het, Hamza en zijn vriend, aldus de tv-zenders. “Ik heb nooit eerder een vuurwapen gezien”, zei Hamza destijds. Zijn vriend Samir Soutou verklaarde in 2010 na het incident: “Wij Marokkanen zij het geweld ook zat.” (Oh ironie)

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook