maandag 8 december 2014

Vrouw doodgeschoten in Amstelveen

In Amstelveen is vanavond rond 19.30 Luana Luz Xavier (34) op straat op de Beeckesteijn doodgeschoten. Hulpdientsen trachtten tevergeefs haar te reanimeren. Het zou gaan om de vriendin van Najib ‘Ziggy’ H.  een crimineel uit de groep van de geliquideerde Gwenette Martha. Ziggy zou zelf hoog op een dodenlijst staan en  houdt zich schuil.
Een paar straten verderop werd een in brand staande auto gevonden.

Het gerucht dat het om Sonja Holleeder zou gaan wordt tegengesproken. Het zou gaan om een Braziliaanse. Haar zoontje en tienerdochter liepen naast haar op het moment dat de moeder geliquideerd werd.

Luana Luz Xavier was een bekende van de politie. Ze runde een kledingwinkel in de Amsterdamse 9 Straatjes, waar ook de eerder dit jaar geliquideerde Gwenette Martha vaak kwam. Haar vriend zou een eveneens bekende crimineel zijn, Najib 'Ziggy' H. Hij wordt door de recherche beschouwd als de nieuwe baas van de groep rond Martha. De politie wil alleen zeggen dat ze er rekening mee houdt dat de moord verband houdt met de onderwereldoorlog (de zgn ‘mocro oorlog’) die Amsterdam en omstreken al twee jaar in haar greep houdt.

Of het wraak op Najib H. is of wellicht een afrekening met Luz zelf is niet duidelijk: Luz Xavier zou onlangs een doelwit van een moordaanslag in de val hebben gelokt. De aanslag mislukte overigens.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: vrouw ten onrechte vervolgd

Een vrouw (51) uit Heusden is ten onrechte vervolgd voor het vernielen van een auto door fouten in een proces-verbaal gemaakt door een agente. De informatie werd bewust verkeerd opgeschreven door de agente, concludeerde de politierechter in Den Bosch vandaag. De verdachte vrouw werd daarom vandaag van alle blaam gezuiverd.

De vrouw werd begin dit jaar opgepakt nadat in Heusden veel auto's waren bekrast. Volgens het gewraakte proces-verbaal was op camerabeelden te zien dat ze als enige dicht bij een bekraste auto was geweest.“Het is aannemelijk dat deze vrouw de schade heeft veroorzaakt aan dit voertuig”, verbaliseerde de agente.

Advocaat Tom Deckwitz vertelde vandaag dat hij na lang aandringen de beelden te zien kreeg. Hij ontdekte dat er meer personen in de buurt van de auto zijn geweest. De rechter concludeert dat de agente ten onrechte heeft geschreven dat ze de beelden helemaal heeft bekeken of bewust heeft verzwegen dat er nog twee personen bij de auto zijn geweest.

De advocaat denkt dat de politie koste wat kost een dader wilde vinden voor de autovernielingen en dat er daarom een tunnelvisie is ontstaan. De politie kon vandaag nog niets zeggen over eventuele maatregelen tegen de betrokken agente.

Juist afgelopen weekend uitten Nederlandse strafrechtadvocaten twijfels over de juistheid van processen-verbaal. In een enquête noemde driekwart van honderd advocaten de betrouwbaarheid van processen-verbaal een groot probleem. 62 procent noemt de fouten in processen-verbaal zelfs structureel. Een proces-verbaal geldt voor de rechter als wettig bewijs. De inhoud ervan is moeilijk te betwisten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vader die misbruiker van zijn dochter neerstak is vrijgelaten

Een man (32) uit het Zeeuwse Kruiningen die ervan verdacht wordt de vermeende misbruiker (36) van zijn dochtertje te hebben neergestoken, is op vrije voeten gesteld. Zijn vrouw (29), die medeverdachte is, blijft voorlopig vastzitten.

  De vermeende Irakese pedofiel zou de dochter van het echtpaar hebben aangerand nadat ze door hem van haar fiets was getrokken. De ouders besloten daarop verhaal te halen bij de aanrander.

  Een buurvrouw vertelde eerder aan de PZC dat het razendsnel uit de hand liep toen ze bij hem op de stoep stonden. De man bood geen verzet. “Hij stond met zijn armen in de lucht en riep dat hij van niets wist. Hij is flink gepakt. Zelfs toen hij al op de grond lag, schopten ze hem nog.” Ook liep de man meerdere steekwonden op.

  Op uitdrukkelijk verzoek van burgemeester Jan Huisman van Reimerswaal is de vermeende pedofiel het dorp inmiddels ontvlucht.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

  Coffeeshopmoord voor de rechter

  Mohammed Z. (53), die ervan wordt verdacht op 3 januari 2014 een Amsterdamse coffeeshopmedewerker te hebben doodgestoken, staat vandaag voor de rechter.

  Op die bewuste dag zakte de medewerker van de coffeeshop aan de Oudezijds Voorburgwal in elkaar. In eerste instantie werd uitgegaan van een noodlottig ongeval, maar later werd Mohammed Z. uit Amsterdam als verdachte aangehouden. De man zou veel blowen i.v.m. chronische pijn. Hij is volkomen toerekenings vatbaar verklaard.

  De eis is 8 jaar.

  Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook