donderdag 9 april 2015

Broer van slachtoffer vast in moordzaak Breda

Een van de twee verdachten die is aangehouden na de gewelddadige dood van Rudi Schouten (28), vrijdag in Breda, is de broer van het slachtoffer. Hij wordt verdacht van poging tot moord, maar niet de moord op zijn broer, aldus de politie. Wat het vermoedelijke scenario is geweest, wil de politie nog niet kwijt. Schouten overleed nadat hij op klaarlichte dag bij een winkelcentrum was neergeschoten. Op de plek van de schietpartij werden nog een hakbijl en priem gevonden.

De andere verdachte (35 jaar) wordt beschuldigd van moord en bezit van munitie. Het voorarrest van de twee verdachten is vandaag verlengd met twee weken. De politie is nog op zoek naar een of twee verdachten, vertelde de woordvoerster donderdag.

Rudi Schouten was een bekende van de politie en al diverse keren veroordeeld. Hij kreeg vorig jaar celstraf voor een moordpoging omdat hij vanwege ruzie op een huis in Breda had geschoten. Eerder werd hij veroordeeld omdat hij in de binnenstad van Breda onder invloed van alcohol was ingereden op voetgangers en politiemensen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook