zaterdag 29 augustus 2015

Lijk in koffer in de Maas in Maastricht

De politie heeft in Maastricht een lijk van een vrouw gevonden in een koffer. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om een koffer die dinsdagavond 25 aug vanaf de Servaasbrug in de Maas is gegooid. Na een melding door getuigen zocht de brandweer de afgelopen dagen in de Maas. Gisteravond wisten politie en brandweer de koffer te traceren ter hoogte van de Borgharenweg en uit de rivier te halen. Bij opening ontdekte de politie naar eigen zeggen het stoffelijk overschot.

Dinsdagavond rond 23.00 uur zagen twee mensen hoe een man met een grote koffer over de Servaasbrug liep en die vervolgens de Maas in gooide. De twee meldden dit bij de politie, en woensdag begonnen duikers de Maas af te zoeken.

Een woordvoerder van de politie houdt overigens een slag om de arm waar het gaat om de koffer. Het gaat om een soortgelijke koffer die dinsdag de Maas in werd gegooid, maar of het dezelfde koffer is, is nog niet voor de volle honderd procent zeker, aldus de woordvoerder. Onderzoek moet dat uitwijzen.

De politie onderzoekt daarnaast ook identiteit en doodsoorzaak van de vrouw in de koffer. In de loop van de komende week hoopt de recherche hier meer over aan de weet te komen. Vragen over de geschatte leeftijd van de dode en het signalement van de verdachte kon of wilde de woordvoerder niet beantwoorden. (update leeftijd 45-60).

De politie is intussen op zoek naar getuigen die dinsdagavond ook iets gezien hebben op of rond de Servaasbrug.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man in Friesland overleden na mishandeling

Een man(58) uit de gemeente Súdwest-Fryslân is afgelopen nacht overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een mishandeling.

De man werd donderdagnacht afgetuigd in een café aan de Grote Bredeplaats in Harlingen. Hij werd met ernstig hoofdletsel naar het ziekenhuis gebracht en is daar overleden.

De politie heeft vrijdagochtend een 35-jarige man uit Harlingen aangehouden vanwege de mishandeling. Hij zit nog steeds vast. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Op de Visserijdagen in Harlingen wordt zaterdagavond in alle cafés en op de muziekpodia een minuut stilte gehouden voor het slachtoffer. "Dit niet alleen om medeleven te tonen naar de familie en vrienden van de omgekomen man, maar ook om aan te geven dat we dit soort geweld niet tolereren", aldus burgemeester Roel Sluiter van de Friese stad

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 25 augustus 2015

Thuiszorgster verdacht van moord op client

Een thuiszorgmedewerkster (42) wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor het doden van een diabetespatiënt. Ze diende vermoedelijk een fatale injectie insuline toe, waarna ze het slachtoffer hulpeloos achterliet.

Op 11 januari 2012 overleed de man in zijn huis in Amsterdam. Diezelfde ochtend was de thuiszorgmedewerkster rond 08.00 uur langsgekomen om hem te verzorgen.

Zij trof hem aan met een gevaarlijk lage bloedsuikerspiegel, maar kon nog met hem communiceren. Na overleg met een stagiaire besloot de thuiszorgmedewerkster niet de hulpdiensten in te schakelen, maar welgeteld 62 eenheden insuline, wat bij zo'n lage suikerspiegel levensgevaarlijk is, in de man de spuiten. Hierna verliet zij de woning van de man.

Drie uur later keerde de thuiszorgster terug. Zij trof de man hulpeloos liggend op de grond aan. Hij ademde bovendien erg zwaar en hij was niet aanspreekbaar. De dame dacht het op te kunnen lossen met een kussen en een dekentje en schakelde andermaal de hulpdiensten niet in. Toen de vrouw een derde keer terugkwam bij de diabetespatiënt was hij overleden.

De Inspectie voor de Gezondheidszorg constateerde dat het eenmansbedrijfje van de thuiszorgster faliekant de mist in was gegaan. De officier van justitie is op het moment aan het onderzoeken of de huisarts op de hoogte was van de heimelijk situatie.

Op 9 november wil de rechtbank in Amsterdam tekst en uitleg krijgen van de vrouw en haar advocaat. Zij vertoeft nu in Suriname.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 21 augustus 2015

Man bekent doden van zijn ex in Drachten

De man (43) die vorige week vrijdag is opgepakt op verdenking van het doden van zijn ex-vriendin (32) in Drachten, heeft bekend haar te hebben omgebracht.

Het Openbaar Ministerie meldde vandaag dat hij heeft bekend dat hij haar met een mes heeft gedood.

De vrouw werd in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 augustus dood gevonden in haar woning in Drachten. Kort daarna werd de man gearresteerd. In het huis was ook het achtjarige zoontje van het slachtoffer. De politie bracht het jongetje naar zijn vader.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 18 augustus 2015

Man en vrouw opgepakt ivm dood hagenaar

De politie heeft een man (31) en een vrouw (43) uit Den Haag opgepakt voor de dood van een man (47) uit Den Haag vorige week maandag.

Het slachtoffer werd die bewuste avond zwaargewond gevonden in de Jacob Jordaensstraat. Hij had een zware hoofdwond. Niet lang daarna overleed hij in het ziekenhuis.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de man is overleden aan hartfalen, mogelijk als gevolg van de zware mishandeling.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 17 augustus 2015

Dode man in Molenschot

De politie heeft vanavond een dode man aangetroffen op de Broekstraat in Molenschot (gemeente Gilze en Rijen). Dit gebeurde nadat er meldingen waren binnengekomen over een of meerdere schoten.
Over de identiteit van het slachtoffer en de toedracht van het incident is verder nog niets bekend.
 
Update 18 augustus 2015
Het zou gaan om een lid van motorclub “no surrender”

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 16 augustus 2015

Lichaam gevonden in Utrecht, mogelijk van verdwenen vrouw

In Utrecht is vanavond een stoffelijk overschot gevonden, in de bosjes nabij J.M. de Muinck Keizerbrug. Dat is vlakbij de woning van Silvester L. (42), de ex man van de vermiste Sandra Garcia Geraldino (45), waar zij voor het laatst is gezien.

Silverster L. is hoofdverdachte in de vermissingszaak. De politie zocht op deze plek eerder al met een speurhond naar sporen van Geraldino, maar zonder resultaat.

Vandaag werd de omgeving opnieuw uitgekamd, ditmaal door Signi zoekhonden, een stichting die zich inzet voor de opsporing van vermiste mensen. Zij vonden een nieuw spoor, waarna de gewaarschuwde politie het stoffelijk overschot aantrof.

De geboren Dominicaanse die in Spanje woont, verdween op vrijdag 31 juli. De vrouw was in Nederland om haar twee dochtertjes te bezoeken. Zij en L. vochten over de voogdij van de tweeling.

De familie van Geraldino is ervan overtuigd dat L. iets met de mysterieuze verdwijning te maken heeft. Eerder lieten zij al weten te vrezen voor het ergste. Volgens haar dochter werd haar moeder toen ze nog samen was met L. mishandeld. Ook zou ze zelfs doodsbedreigingen hebben ontvangen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 15 augustus 2015

Man doodgeschoten in Groningen

In Groningen is vanmiddag rond half drie een man doodgeschoten op de Sumatralaan.

Volgens getuigen zou het slachtoffer de schutter hebben belaagd met een ijzeren staaf en kort daarna zijn beschoten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 14 augustus 2015

Dode vrouw in Drachten: ex-vriend opgepakt

In een huis in Drachten is vannacht door gealarmeerde agenten een dode vrouw (32) gevonden.

Ze bleek door geweld om het leven te zijn gebracht, al is nu nog onbekend op wat voor manier dit gebeurd is.

Het zoontje van de vrouw was op het moment van het incident ook aanwezig in het huis. Hij is ondergebracht bij zijn vader.

De ex-vriend (34) van de vrouw is na een getuigenverklaring gearresteerd in de buurt van het huis van het slachtoffer.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 12 augustus 2015

Geen vervolging juweliersvrouw uit Deurna na art. 12 procedure

Marina Sanders uit Deurne die vorig jaar maart 2 overvallers tijdens een gewapende overval doodschoot, hoeft niet strafrechtelijk te worden vervolgd. Het OM kwam kort na de overval ook al tot deze beslissing. Nabestaanden waren het hier niet mee eens en dienden daarop een klacht (ex artikel 12 Sv) in bij het gerechtshof. Het hof wijst deze klacht vandaag af. Tegen deze beslissing is geen hoger beroep mogelijk.


Het hof heeft geoordeeld dat de juweliersvrouw, gelet op de omstandigheden waaronder zij de schoten heeft gelost, zich mag beroepen op noodweer. Volgens het hof valt te verwachten dat een strafrechter tot eenzelfde oordeel zou komen. De overvallers kwamen immers gewapend met onder meer een vuurwapen de winkel in met als overduidelijk doel deze te overvallen. Zij zijn direct de confrontatie aangegaan en gebruikten daarbij buitensporig geweld. Het hof vindt dat de vrouw zichzelf tegen de overvallers mocht verdedigen. Ook al gebruikte ze hierbij een vuurwapen waartoe zij niet gerechtigd was.


Bij de behandeling van de klacht heeft het hof betrokkenen van beide zijden gesproken. Tijdens een zitting hebben nabestaanden van de overvallers hun klacht toegelicht. Ook is de juweliersvrouw tijdens een latere zitting vragen van het hof beantwoord en haar kant van het verhaal te verteld. De advocaat-generaal heeft het standpunt van het Openbaar Ministerie uitgelegd. Alles afwegend is het hof tot zijn eindbeslissing gekomen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 11 augustus 2015

Wending in Limburgse moordzaak

In de zaak rond de op 3 mei 2011 in Roermond doodgestoken Hessam Lajeverdi (23) is sprake van een nieuwe wending in het onderzoek nu verdachte Samir S. een nieuwe schuldige heeft aangewezen die de moord zou hebben gepleegd. Dat bleek vandaag tijdens een uitgebreide reconstructie op de plaats delict, een woonhuis aan de Bachstraat in Roermond. 

Hessam Lajeverdi werd destijds voor het huis van zijn vriendin om het leven gebracht door steken met een keukenmes in zijn hals. S., die tijdens eerdere verhoren altijd heeft ontkend dat hij de nieuwe partner van zijn ex doodde, werd door de rechtbank veroordeeld tot twaalf jaar cel voor moord, waarna het gerechtshof in Den Bosch daar tijdens het hoger beroep nog een jaartje bovenop deed.

De Hoge Raad vond dat het hof ontoereikend had gemotiveerd dat Samir S. zijn slachtoffer na kalm beraad en rustig overleg heeft gedood en besliste dat de strafzaak over moet. S. heeft nu verklaard dat zijn ex-vriendin de dodelijke steken zou hebben toegediend. Voor de reconstructie in het woonhuis werden vanmorgen in alle vroegte het huidige meubilair verwisseld door de meubels die ten tijde van de dodelijke steekpartij in de hoekwoning stonden

Voor de vermoorde Hessam Lajeverdi werd een stille tocht gehouden in Roermond. Wanneer deze zaak inhoudelijk behandeld zal worden, is op dit moment nog niet bekend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 10 augustus 2015

Bedreigde vrouw doodgeschoten in Waalwijk

Linda van der Giesen (28) is doodgeschoten op de parkeerplaats van het TweeSteden ziekenhuis in Waalwijk

Van der Giesen, die een zoontje van vier heeft, werd gistermiddag in haar auto op de parkeerplaats doodgeschoten. Ze was die dag weer begonnen met haar werk, na een zomervakantie. De politie gaat ervan uit dat de dader doelbewust op haar heeft geschoten. De schutter is nog voortvluchtig.

Linda van der Giesen werkte sinds 2010 bij het ziekenhuis op de polikliniek Plastische Chirurgie. Collega's van de vrouw zijn "buitengewoon geschokt", aldus Loeks van der Veen, lid van de Raad van Bestuur van het TweeSteden ziekenhuis. "Er is ongeloof en verbijstering dat zoiets in een publieke ruimte kan gebeuren. De medewerkers worden deze ochtend opgevangen. Daar zijn professionele hulpverleners bij aanwezig."

Van der Giesen had kort tevoren aangifte gedaan tegen haar ex John F.  uit Zevenbergen wegens bedreiging.

Een andere ex van John F. –Jeske- zou zijn ondergedoken.
De politie heeft verschillende invallen gedaan in huizen in Zevenbergen, maar John F.  lijkt tot op heden onvindbaar.
 
Update: Het motief zou mogelijk zijn geweest dat John F. zondagavond zijn zoon uit het huwelijk met Jeske niet terugkreeg. Jeske zou dit gedaan hebben nadat zij belastende informatie van Linda zou hebben gekregen.
De politie was op de hoogte dat John F. mogelijk een wapen zou hebben maar deed niks met deze informatie

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 7 augustus 2015

Aanhouding inverband met vermissing vrouw

De politie heeft een man (42) aangehouden in verband met de vermissing van Sandra Garcia Geraldino (45). De politie houdt rekening met een misdrijf.

Sandra Garcia Geraldino wordt vermist sinds vrijdagavond 31 juli. Sindsdien is niets meer van haar vernomen. Mogelijk is ze vertrokken vanaf het Vechtplantsoen in Utrecht.

Het signalement van Sandra: negroïde uiterlijk, ongeveer 1.60 meter en gesteild haar. Sandra was gekleed in een donkerblauwe jeans, een spijkerjasje, turquoise blouse (richting paars) met spaghettibandjes, felgekleurde sjaal, zwarte sleehakschoenen, ketting met blauwe bolletjes en en bijpassende armband en een hand/schouder tas blauw leder.

De verdachte, uit Utrecht, is in verzekering gesteld. Wat de twee van elkaar zijn, kan een woordvoerster van de politie niet zeggen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

dinsdag 4 augustus 2015

Uitspraak: 8 jaar en TBS voor moord in Lelystad

Een man (24) uit Lelystad moet acht jaar de cel in voor de moord op zijn plaatsgenoot Richard Fierloos (34) 29 juli 2014 op de Veste in Lelystad. Bovendien heeft de rechtbank Midden-Nederland hem vandaag tbs met dwangverpleging opgelegd.

De veroordeelde lijdt aan meerdere stoornissen en het risico op herhaling is groot, blijkt na uitvoerig onderzoek in het Pieter Baancentrum.

De man stak eind juli vorig jaar op de Veste in Lelystad Richard Fierloos dood. Fierloos wilde hem niet binnenlaten, waarop de rondzwervende dader hem met een koksmes neerstak. Het mes had hij even daardoor gestolen in een winkel.

De man is ook veroordeeld voor poging tot doodslag op andere plaatsgenoot. Een dag eerder had hij een bekende neergestoken. Die man raakte lichtgewond.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 3 augustus 2015

Dode vrouw in Nieuw Vennep

In een woning in Nieuw-Vennep is na een melding  vanochtend een dode vrouw (27) gevonden in een huis aan de IJweg. Een  man (29) is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar overlijden, meldde de politie.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook