zondag 1 maart 2015

Uitspraak: 12.5 jaar in hoger beroep voor doodslag op naturisten camping

G.T. (52) uit Soesterberg is 26 februari door het gerechtshof wegens doodslag tot 12,5 jaar gevangenisstraf verooordeeld. De uitspraak is conform de eis.Het OM vond 13 jaar een passender straf maar T kreeg 0.5 jaar korting  omdat de zaak lang had geduurd

T. doodde zijn vrouw (48) in 2009 met de ceintuur van haar badjas op een naturistencamping in Zeewolde. T.  wilde een nieuwe start maken van.

De verdachte kreeg van de rechtbank 10 jaar. De eis was toen 20 jaar. Hij ging in hoger beroep en dat is niet goed uitgepakt, Het OM eiste in hoger beroep eerder 20 jaar en tbs wegens moord. Het hof hield de zaak aan. Daarna kwam het OM met een lagere eis. (rechtbankblog)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Jongen dood, moeder gearresteerd in Heerlen

In Heerlen is vanochtend de jongen Papillion (7) dood in zijn ouderlijke woning gevonden. De moeder (40) is aangehouden. De vrouw had psychische problemen en was bekend bij de politie en bij jeugdzorg. Ze was gescheiden van de vader van het jongetje.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nederlander in amerikaanse cel wegens stalking

hendrikus descendre-balk De Nederlander Hendrikus Cornelis Descendre (24) (foto) is  gearresteerd in Fond du Lac, Wisconsin, USA, wegens stalking van een middelbare school studente (18) Hendrik had een 'on line relatie' met het meisje maar zij brak dit 5 maanden geleden af. Sindsdien bleef hij het meisje echter lastig vallen.

Op 30 januari stuurde hij het meisje een bericht vanaf een acount met de gebruikersnaam 'masterkiller' dat luidde: "school is a fun time even when you're being a naughty girl. Only so many days left until it is time!"

Descendre vloog vervolgens op 10 februari naar de verenigde staten en plaatste op 11 februari foto's van het huis, de school en woonomgeving van het meisje op facebook en dook op 12 februari op bij het werk van de moeder, die vervolgens de politie belde. Descendre kreeg vervolgens 3 contact verboden opgelegd, maar stuurde de vogende dag bloemen, chocola, ballonnen en een teddybeer met de boodschap:  "... the time of love is almost here and I cannot hold back my feelings for you anymore. ... I'll be waiting for you inside of ShopKo on Saturday. Love your secret admirer," waarna hij werd gearresteerd.

Descendre kan 3,5 jaar gevangenisstraf krijgen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook