dinsdag 31 mei 2016

Uitspraak: 13 jaar voor doodschieten buurman

Milan P. (58) uit Roosendaal is tot dertien jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens doodslag en verboden wapenbezit. De rechtbank Zeeland-West-Brabant acht bewezen dat hij op 3 september 2015 op klaarlichte dag zijn achterbuurman (51) door het hart schoot met een vuurwapen.

Het slachtoffer kwam op de dag van het incident tweemaal kort na elkaar bij Milan P. aan de deur. Hij was als achterbuurman gevraagd om te bemiddelen bij een ruzie tussen P. en diens buren. Toen P. het slachtoffer voor de tweede keer aan zag komen, pakte hij een pistool en schoot hem na een korte woordenwisseling neer.

Bij de strafbepaling houdt de rechtbank rekening met het verdriet dat P. de echtgenote en de twee dochters van het slachtoffer heeft aangedaan. Het incident vond daarnaast plaats op klaarlichte dag, onder toeziend oog van onder meer de echtgenote van het slachtoffer en een meisje van 14. Het slachtoffer kwam slechts bij P. aan de deur om te bemiddelen en had zelf geen enkele betrokkenheid bij de burenruzie. Bovendien belette P. na de schietpartij medische hulp aan het slachtoffer, door met zijn wapen in de deuropening en later op het balkon te blijven staan.

De officier van justitie had een veroordeling wegens moord met voorbedachte raad geëist. De rechter acht dit echter niet wettig en overtuigend bewezen. Omdat de gebeurtenissen elkaar zo snel opvolgden, heeft het P. naar het oordeel van de rechtbank aan voldoende tijd ontbroken om zich kalm te beraden op zijn daad.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 30 mei 2016

Eis: 20 jaar cel en TBS in hoger beroep voor o.a. moord op echtgenoot

Tegen Ada van der P. (54) is door de advocaat-generaal in Amsterdam 20 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging geëist. Zij wordt verdacht van meerdere ernstige misdrijven, waaronder moord op haar echtgenoot. Deze man overleed op 22 augustus 2012 in Franeker, in de woning die hij met de verdachte deelde. Volgens het OM heeft de verdachte haar man om het leven gebracht door hem een hoeveelheid medicijnen toe te dienen.

Ruim acht jaar eerder (op 22 februari 2004) overleed ook al een echtgenoot van de verdachte, in Enkhuizen. In dit geval kan moord of doodslag niet bewezen worden verklaard. Wel kan in de visie van het OM worden bewezen dat zij de man in hulpeloze toestand heeft gelaten, met zijn dood als gevolg. De verdachte (zelf gediplomeerd verzorgende) heeft nagelaten medische hulp in te roepen terwijl de gezondheidstoestand van de man zichtbaar verslechterde.

Naast deze feiten wordt de vrouw ook verdacht van valsheid in geschrifte en oplichting, door middels vervalste documenten een overlijdensrisicoverzekering op naam van haar echtgenoot in Franeker af te sluiten, kort voor diens dood. De verzekering heeft na de dood van het slachtoffer 250.000 euro uitgekeerd aan de verdachte. Ook wordt zij verdacht van brandstichting in de woning (in Sambeek) van een derde man, met wie zij vanaf oktober 2012 een relatie had. De brand werd gesticht op 5 juni 2013.

De rechtbank veroordeelde de verdachte tot een gevangenisstraf van 20 jaar. De officier van justitie had 20 jaar en TBS met dwangverpleging geëist. Het OM is, evenals de verdachte, tegen het vonnis van de rechtbank in hoger beroep gegaan.

De verdachte heeft ontkend dat zij betrokken is geweest bij de dood van de beide echtgenoten. Het valt op, aldus de advocaat-generaal, dat er grote overeenkomsten zijn tussen de twee sterfgevallen. Beide huwelijken waren slecht, waarbij scheiden door een christelijke levensovertuiging van de verdachte geen optie was. De beide mannen waren (relatief) jong en gezond en zijn onverwachts overleden. In beide gevallen is kort voor het overlijden een overlijdensrisicoverzekering met een korte looptijd afgesloten. De verdachte heeft in beide gevallen in strijd met de waarheid gezegd dat zij medische hulp heeft ingeroepen.

Gedragsdeskundigen hebben geconstateerd dat de verdachte kampt met een ernstige persoonlijkheidsproblematiek. Een causaal verband tussen de stoornis en de tenlastegelegde feiten is echter niet vastgesteld. De advocaat-generaal heeft betoogd dat dat niet betekent dat het verband er niet is. Gelet op de bij verdachte aanwezige stoornis en het geheel aan feiten op de tenlastelegging, lijkt het haast niet mogelijk dat de stoornis géén invloed heeft gehad op de tenlastegelegde feiten. Er kan, meent het OM, geen andere conclusie worden getrokken dan dat verdachte een groot gevaar vormt voor de algemene veiligheid van personen en goederen. De advocaat-generaal: ,,Het terugbrengen van dit gevaar maakt het opleggen van de maatregel van terbeschikkingstelling met dwangverpleging niet alleen wenselijk, maar ook noodzakelijk.'' Een derde man uit Boxmeer, met wie zij zich had verloofd, is mogelijk aan de dood ontsnapt

De verdachte is geobserveerd in het Pieter Baan Centrum (PBC). Zij wilde niet meewerken aan een nadere PBC-rapportage.

In hoger beroep is een groot aantal getuigen gehoord. De afgelegde verklaringen zijn overwegend consistent met hetgeen zij eerder hebben verklaard en werpen geen ander licht op de zaak.

De advocaat-generaal: "Verdachte heeft vele slachtoffers gemaakt, maar dat laat haar kennelijk koud.''

Enkele nabestaanden hebben ook tijdens de behandeling van de zaak in hoger beroep gebruikgemaakt van hun spreekrecht. Daaruit blijkt onomwonden dat de gebeurtenissen diepe sporen hebben nagelaten. Zij worstelen met vele vragen over het plotselinge overlijden van hun geliefde familielid. "Ze zijn verscheurd door het verdriet over het overlijden en hun vermoedens dat verdachte daar de hand in heeft gehad'', aldus de advocaat-generaal.

Het proces wordt donderdag 2 juni voortgezet met het pleidooi van de raadslieden van de verdachte. De datum voor de uitspraak van het hof staat nog niet vast.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: Vrijspraak in showbizzmoord

Het Openbaar Ministerie eist vrijspraak voor Martien Hunnik, die 35 jaar lang gezien werd als de moordenaar van platenproducent Bart van der Laar. Zijn destijds bekennende verklaring is niet langer geloofwaardig, zeggen de aanklagers vandaag voor het gerechtshof in Den Haag.

Van der Laar werd op 10 november 1981 neergeschoten. Hunnik werd in 1984 veroordeeld tot 2 jaar cel en tbr (voorloper van tbs) voor doodslag. Hij had bekend Van der Laar te hebben doodgeschoten, maar trok die bekentenis later weer in. Na 8 jaar cel en behandeling kwam hij vrij.

Eind 2014 wees de Hoge Raad een herzieningsverzoek van zijn advocaat, Knoops, toe.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 28 mei 2016

Liquidatie in Diemen

De crimineel Vincent Jalink (38) is gisteravond geliquideerd in Diemen. Jalink werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat hij op straat werd gereanimeerd. In het ziekenhuis overleed hij.
Het zoontje van Jalink was getuige van de schietpartij. Jalink werd recent veroordeeld voor het witwassen van misdaadgeld. Tegen hem liepen nog zaken over plofkraken en drugsbezit. In het verleden zat hij al vast voor plofkraken en overvallen.

De schietpartij vond plaats op de Klipperweg, gelegen midden in een woonwijk ingeklemd tussen snelweg A1 en de gemeentegrens met Amsterdam. Een getuige hoorde 'meerdere series knallen', waarna twee personen wegreden op een motor. Een traumahelikopter werd opgeroepen om het geraakte slachtoffer naar het ziekenhuis te brengen.

De plek van de schietpartij ligt op steenworp afstand van de straat Fregat in Diemen, waar vorig jaar november een bekende crimineel met automatische wapens werd beschoten. Hij overleefde de aanslag toen ternauwernood.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 25 mei 2016

Corrupte politieman Brabant gearresteerd

Op last van de officier van justitie in Rotterdam is dinsdagochtend een medewerker van de politie Zeeland-West-Brabant (34) aangehouden. De man zou informatie aan derden hebben verstrekt.

Onderzoek naar de man werd de afgelopen tijd gedaan door het bureau VIK (Veiligheid, Integriteit & Klachten)  van de politie in Zeeland-West-Brabant, onder leiding van een Rotterdamse officier. De man zal de komende dagen worden verhoord. In zijn woning en op zijn werkplek zijn zoekingen gedaan. Formeel wordt hij verdacht van schending van het ambtsgeheim, ambtelijke corruptie en witwassen. Zijn directe collega's zijn dinsdagochtend door hun chef ingelicht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Zweedse vrouw dood op boot gevonden

De politie heeft vandaag een man aangehouden in verband met de vondst van de dode Zweedse Caroline op de zeilboot Śkippy' in de haven aan het Julianapark in Hoorn.
De politie vond de vrouw rond 04.15 uur na een melding via het alarmnummer 112. Op de boot is de hele ochtend forensisch onderzoek gedaan.
Caroline zeilde met haar man al jaren in de Nederlandse wateren. Het was hun 'thuisbasis'. Ze kwamen regelmatig als passanten langs in Hoorn.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 22 mei 2016

Moord-zelfmoord in Hoorn

In Hoorn heeft gisteren 21 mei 2016 een vrouw (30) een einde aan haar leven gemaakt en nam haar dochter (2) mee de dood in. De lichamen van de moeder en dochter werden na een zoekactie gevonden in het Markermeer bij Scharwoude.

Een naaste van de vrouw sloeg gisteren alarm. De vrouw was vermist en had, volgens een woordvoerster van de politie, aangegeven dat ze een einde aan haar leven wilde maken, samen met haar dochtertje. Daarop werd een zoekactie gestart. Via Burgernet werd een melding uitgedaan.

Reddingsboten uit Hoorn en een politiehelikopter zochten in het Markermeer waar de lichamen van de vrouw en haar dochtertje uiteindelijk werden gevonden. Een traumahelikopter kwam nog ter plaatse, maar reanimatie mocht niet meer baten.

De lichamen zijn overgebracht naar het mortuarium. De politie gaat uit van zelfdoding.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zaterdag 21 mei 2016

Neergestoken krantenbezorgster overleden

De vorige week in Rotterdam neergestoken krantenbezorgster  Anita van Dijk uit Schiedam (51) is gisteren in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden.

Anita van Dijk werd vorige week vrijdagochtend vroeg op straat neergestoken op de Pasteursingel aan de rand van de Rotterdamse wijk Oud-Mathenesse en zwaargewond achtergelaten.

De politie is nog op zoek naar de dader. Inmiddels zijn wel diverse tips over de mogelijke dader binnengekomen, onder meer na een uitzending van Opsporing Verzocht. Vermoedelijk is de dader een getinte man van tussen de twintig en dertig jaar oud.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 20 mei 2016

Eis: strafJE voor moord op SandraTegen Thijs van Z. (21) uit Enschede is voor de rechtbank in Almelo twee jaar jeugdgevangenis en jeugd-tbs geëist voor het wurgen van zijn vriendin Sandra van Duijl (18).

Sandra werd 26 jaar september gewurgd in een bos bij Enschede. Zij en de verdachte hadden daar seks toen ze ruzie kregen. De man had berichten van haar mobieltje gewist, om te voorkomen dat zij die zou doorsturen aan een vriendin met wie hij ook een relatie had. Naar eigen zeggen had hij in blinde woede Sandra's keel dichtgeknepen en haar in het bos achtergelaten.

Ondanks dat hij volwassen is, eiste het OM een jeugdstraf omdat de man volgens deskundigen een achterstand heeft in zijn sociaal-emotionele ontwikkeling en denkt als iemand van zeventien. Ook zou hij verminderd toerekeningsvatbaar zijn.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw in woning in Amsterdam

In een woning aan de Jan van Zutphenstraat in Amsterdam is gisteravond het lichaam van een vrouw gevonden. Drie mannen zijn opgepakt.

Rond 23.15 uur stonden er voor het politiebureau een paar mannen te ruziën. Dat mondde uit in een vechtpartij. Toen agenten ingrepen, bleek dat er iets ernstigs was gebeurd: een van de mannen werd ervan beschuldigd dat hij een vrouw om het leven had gebracht.

In het wooncomplex werd inderdaad een stoffelijk overschot gevonden. Haar identiteit is nog niet bekend. Sectie moet uitwijzen waaraan ze is overleden. 

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 19 mei 2016

Dode man in kanaal Helmond

In een kanaal in Helmond is vandaag het lichaam van een man gevonden. Het stoffelijk overschot was in een soort deken gewikkeld. De politie houdt ernstig rekening met een misdrijf.

De politie kreeg in de ochtend een melding dat er iets in de Zuid-Willemsvaart dreef. In eerste instantie leek het om een grote tas te gaan, maar dat bleek niet het geval. De brandweer haalde het pakket uit het water.

Omdat onduidelijk was wat er precies uit het water was gevist werden de politie en de technische recherche ingeschakeld. Het onderzoek naar de identiteit van de man loopt nog. Mogelijk gaat het om Bart Hillen (67) uit Helmond die al 3 weken vermist was.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

vrijdag 13 mei 2016

Arrestatie in verband met moord fietsenmaker

De Amsterdamse politie gisterochtend heeft een man (39) opgepakt in verband met het onderzoek naar de dood van fietsenmaker Temel Kobya (49) die op 15 maart werd doodgestoken in zijn winkel aan de Jan Tooropstraat in Amsterdam Nieuw-West. 

In het onderzoek naar zijn dood gaf de politie eerder beelden vrij van de steekpartij. Die werden ook in de buurt van de fietsenwinkel getoond in de hoop dat getuigen zich zouden melden. Ook werd er een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Gemeenteraadslid D66 neergestoken in Beemster

D66 Gemeenteraadslid Marian Segers (60), is gisteren neergestoken in haar woning aan het Zuiderpad in Beemster (NH).

Volgens getuigen zou ze buiten, bebloed, om hulp hebben geroepen. Een overbuurvrouw ving haar op en belde 112.

De politica is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Ook een traumateam werd opgeroepen. Onduidelijk is waarom zij is neergestoken.

Zij is inmiddels buiten levensgevaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Krantenbezorgster neergestoken in Rotterdam

In Rotterdam is vanmorgen vroeg een krantenbezorgster neergestoken. Een getuige hoorde hulpgeroep. De politie vond de vrouw zwaargewond naast haar fiets aan de Pasteursingel.

De vrouw is levensgevaarlijk gewond naar een ziekenhuis gebracht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Aanval op cipier in PI Vught

Een medewerkster (21) van de PI Vught blijkt 19 april ernstig gewond te zijn geraakt door een gedetineerde die haar met een geslepen tandenborstel te lijf ging.

Het steekincident gebeurde in het penitentiair psychiatrisch centrum. De vrouw deed mee aan een uitwisselingsproject van tbs-kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven.

De vrouw moest alleen naar een gedetineerde toe om daar een beklagformulier te geven, waar hij om gevraagd had. Op dat moment was ze even alleen met hem. Ze zou vervolgens door de met de geslepen tandenborstel gewapende man belaagd zijn en liep wonden aan haar hoofd, handen, nek, ogen en oren op.  Er waren op de afdeling toen nog maar twee andere PIW'ers aanwezig. Er was dus sprake van onderbezetting.

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie erkent dat er sprake is geweest van een gewelddadig incident. „Het klopt dat er die dag een medewerkster op de PPC door een gevangene is aangevallen. Er is aangifte gedaan en er zijn strafmaatregelen tegen de betreffende gedetineerde genomen." De Woenselse Poort laat via een zegsvrouw weten dat de betreffende medewerkster "geschrokken" is door de geweldsexplosie. In verband met de privacy van de vrouw kan niet worden gezegd of zij behandeld wordt vanwege de impact die het incident heeft gehad.

Het rommelt al langere tijd in het gevangeniswezen. Medewerkers vrezen door de vergaande bezuinigingen voor hun veiligheid. In Vught zijn de afgelopen maanden diverse incidenten geweest, waaronder brandstichtingen of pogingen daartoe. In april stond er ook al een man urenlang op het dak. 

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 11 mei 2016

Dubbele moord Nijmegen was afrekening

De moord op de twee Marokkaanse broers Najim Echargui (32) en Othman Echargui (34) die maandag 9 Mei dood in een Turks café in Nijmegen werden gevonden, is vermoedelijk een afrekening in het criminele circuit. De twee doden zijn 'bekend bij de politie'

De broers waren op 19 februari 2013 betrokken bij een schietpartij. Ohtman schoot toen een magazijn leeg op een auto met Turkse inzittenden.

De broers zouden bovendien door de daders verantwoordelijk worden gehouden voor het achteroverdrukken van een groot geldbedrag. Dat beweren bronnen dicht bij de familie van de twee slachtoffers.

Othman werd vanwege de schietpartij door de rechtbank veroordeeld tot zes jaar cel. In afwachting van zijn hoger beroep liep hij vrij rond tot hij maandag werd gedood. De jongere broer Najim ging vrijuit omdat de rechtbank zijn betrokkenheid niet bewezen achtte.

Intussen heeft de politie twee mannen (36 en 42 jaar) aangehouden als verdachten van betrokkenheid bij de schietpartij van afgelopen maandag.

De schietpartij uit 2013 waarbij de twee gedode broers eerder betrokken waren, volgde na een ruzie in een café in Nijmegen. Othman en Najim achtervolgden daarna een Mazda met daarin drie Turkse inzittenden die bij de ruzie betrokken zouden zijn geweest. Othman trok zijn wapen en beschoot de Mazda op een parkeerplaats bij een café aan de Hatertseweg. Een van de passagiers raakte gewond. Othman werd veroordeeld voor drie keer poging tot doodslag. De man was al eerder veroordeeld voor een geweldsdelict.

Voor de rechtbank verklaarde Najim destijds tot een groep Marokkanen te behoren, die het aan de stok had met een groep Turken. "Ze waren doorgesnoven en hadden het op ons gemunt", zei hij toen.

Najim's advocaat Aarnout Schadd uit Arnhem benadrukt dat in zijn optiek de twee zaken los staan van elkaar. "Ik heb vandaag uitvoerig met familie en nabestaanden gesproken. Zolang er niets bekend is over de identiteit van de twee verdachten, zal er hevig gespeculeerd worden. Ik wens daaraan niet mee te doen. Ik ondersteun de nabestaanden bij de verwerking van dit vreselijke drama", aldus Schadd.

Omar Echargui, een derde broer  ging, terwijl het politieonderzoek ter plaatse in volle gang was, luid schreeuwend onder het afzetlint door en langs de zwarte afzetschermen. Hij wilde met eigen ogen zien dat het inderdaad zijn broers waren, die dood in het café lagen.

Agenten probeerden Omar tegen te houden en daarbij liepen de emoties hoog op. Toegesnelde vrienden ontfermden zich over de man en daarmee werden de gemoederen weer tot bedaren gebracht.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 9 mei 2016

Marokkaan doodgeschoten in Kikenstein

Vanmorgen rond 5.30 is in de flat Kikkenstein in Amsterdam Bijlmer Abderrahim ’Appie’ Belhadj neergeschoten.
Hij zou mogelijk het slachtoffer zijn geweest van dij de 'moordservice op wielen', een groep mannen uit Utrecht en omgeving die liquidaties zou voorbereiden.

Dit blijkt uit politierapporten. De politie ontdekte zijn naam vorig jaar bij het 'Koper26'-onderzoek naar de groep. De groep zou zeker acht doelwitten op het oog hebben gehad, en betrokken zijn geweest bij drie liquidaties.

Belhadj werd gewaarschuwd door de politie. Hij zei dat hij wist dat er sprake was van een conflict. De groep verdachten uit 26Koper zit nog vast. Het is een van de grootste en belangrijkste onderzoeken van justitie op dit moment.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

zondag 8 mei 2016

Aanhouding na overlijden voetballer

Een man (23) is aangehouden in het onderzoek naar de doodsoorzaak van een 22-jarige voetballer (22), die gisteren onwel werd na het bezoek aan de kantine van zijn club. De speler van Oranje Nassau, die overigens zelf niet in actie kwam op het veld, kreeg een klap. Buiten zakte hij ineen; reanimatie mocht niet meer baten. De man overleed in de ambulance op weg naar het ziekenhuis.

De politie is een onderzoek gestart of de klap de mogelijke doodsoorzaak is. Ook wordt er sectie verricht op het lichaam en worden getuigen gehoord.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode bij steekpartij Schiedam

Aan de Donker Cortiusstraat in Schiedam is afgelopen nacht een persoon overleden na een steekpartij. Er is een verdachte aangehouden.
Het is nog niet bekend wat er precies is gebeurd.
Eerder op de avond was er ook een steekpartij in Sliedrecht waarbij een man gewond raakte. Volgens de politie is er geen verband tussen de beide steekpartijen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

donderdag 5 mei 2016

Man doodgeschoten in Dordrecht, verdachten aangehouden


In Breda en Raamsdonksveer zijn vandaag tien mensen aangehouden in verband met een dodelijke schietpartij eerder op de dag in Dordrecht.

Het slachtoffer, de Antilliaan Bob Cumma alias 'Rasta'(38) uit Dordrecht, werd vanmiddag op de Merwedestraat neergeschoten. Reanimatiepogingen van hulpverleners haalden niets meer uit, de man overleed.

De verdachten gingen ervandoor in meerdere auto's. Maar een bumper en kentekenplaat bleven achter op de plaats van de schietpartij. Op basis van dat kenteken werden in Breda drie mannen aangehouden. Dat gebeurde met getrokken pistolen, omdat de verdachten als vuurwapengevaarlijk werden beschouwd. Later op de avond werden in Raamsdonksveer nog eens vier mannen aangehouden in een woning en twee die in een auto voor die woning zaten. Een andere verdachte meldde zichzelf op het politiebureau in Breda.


De tien verdachten zijn: drie vrouwen (49, 25 en 17 jaar) en drie mannen (54, 30, en 28 jaar) uit Raamsdonksveer en vier Bredanaars (30, 27, 23 en 17 jaar). Zij werden aangehouden in en rond een woning in de Wingerdstraat in Raamsdonksveer en bij een vluchtauto op een parkeerterrein bij winkelcentrum Hoge Vucht in Breda. Het gaat om een Armeense familie, die daar al twintig jaar woont.

De schutter is Terry C. (30). Hij schoot Bob neer toen die zijn auto naast die van hem had geparkeerd. De twee hadden al vaker ruzie gehad. Terry’s vriendin (23) zat naast hem. Terry had haar opgehaald van haar stage. Toen Terry zag dat Bob naast hem parkeerde, had hij tegen zijn vriendin geroepen dat ze uit de auto moest springen. Ze keek en zag Bob. “Hij deed zijn hand in een tasje. Bij een Antilliaan weet je wat dat betekent…” Zij rende weg, er klonken schoten en even later lag Bob voor dood op de grond.Volgens de vriendin was het zelfverdediging.

Het is onbekend waar de ruzie tussen Bob en Terry over ging, noch dat die zo hoog opgelopen was. De mannen kennen elkaar uit de buurt en vrouwen uit beide families gingen goed met elkaar om.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Moordenaar Digna van der Roest komt vrij

Ton P. uit Groningen, moordenaar van de negenjarige Digna van der Roest in 1982, komt vrij.

Digna was met een smoes over jonge poesjes van straat gehaald door de partner van Ton, Hannie P.M.-P. Ze had een meisje voor de aan seks met Lolita-meisjes verslaafde Ton opgescharreld omdat ze bang was dat hij zich anders aan haar kinderen zou vergrijpen.


Het echtpaar kreeg aanvankelijk levenslang doch in hoger beroep werd hun straf omgezet in achttien jaar plus tbs. In 1991 gaat Ton de TBS in. Hannie is in de gevangenis overleden. In 2004 komt Ton uit de TBS en krijgt een nieuwe vriendin. Die mishandeld hij zodat hij in 2005 weer de TBS in gaat

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

woensdag 4 mei 2016

Dode in woning in Amsterdam

In een woning aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam is vandaag een dode gevonden. De politie houdt rekening met een misdrijf.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man in Helmond. Vrouw opgepakt

De politie heeft in de afgelopen nacht een lichaam aangetroffen in een woning in Helmond. Het gaat vermoedelijk om de bewoner. De politie gaat uit van een misdrijf.

Agenten namen na een melding poolshoogte bij het huis. Daarop troffen ze de stoffelijke resten aan van het slachtoffer. De bewoonster van het huis is opgepakt. Zij is mogelijk de partner van de overleden man.

Over de doodsoorzaak van het slachtoffer is nog niets bekend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

maandag 2 mei 2016

Twee doden in huis in Nijmegen

In een woning aan de Berg en Dalseweg in Nijmegen zijn vanmiddag twee doden gevonden. Volgens omwonenden zou het gaan om vader 'Ben' (circa 70 jaar) en zijn zoon (rond 40). Zij werden gevonden nadat de maaltijdservice meerdere malen tevergeefs aanbelde.

Het tweetal woonde daar al jaren samen, sinds de echtgenote van 'Ben' ongeveer tien jaar geleden is overleden. De politie trof in de woning de twee doden aan. 

De luiken van het pand bleken al twee dagen potdicht te zitten. Over de doodsoorzaak wil de politie nog geen uitspraken doen.

Saillant is volgens buurtbewoners dat enkele weken geleden alle ontluchtingsgaten van de woning werden dichtgemaakt door de bewoners van het pand. Of dat iets te maken heeft met de doodsoorzaak, zal nog moeten blijken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Verdachte van moord Rosmalen was op proefverlofDe man (23) uit Rosmalen die is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij het doodschieten van Samir Erraghib (37) op 17 april in IJsselstein, was op het moment van het incident op proefverlof.

De man was veroordeeld tot jeugd-tbs en zat in een resocialisatietraject. Het slachtoffer werd voor de ogen van zijn jonge dochter zijn neergeschoten. De man overleed later in het ziekenhuis nadat hij daar door iemand anders naar toe was gebracht.

Vlak na het incident hield de politie Abdelghani El H. (22) uit Vianen aan. Een paar dagen later volgde de arrestatie van de man uit Rosmalen.

De liquidatie zou drugsgerelateerd zijn. Waarschijnlijk is er een link met de bloedige Mocro-oorlog. Het slachtoffer zou een rol hebben gespeeld bij de liquidatie van een speler uit deze onderwereldvete.

De verdachte uit Rosmalen had een straf uitgezeten in een jeugdgevangenis voor een strafbaar feit. Waarvoor de man is veroordeeld, wil zijn advocaat Ausma niet zeggen. In feite zat zijn celstraf er al op, maar hij moest zich nog verplicht laten behandelen in een jeugdinrichting. Daar zat de Rosmalenaar in de laatste fase van zijn behandeling. Dat betekent dat hij zo nu en dan onder voorwaarden de kliniek mag verlaten.

Wat die voorwaarden waren, is niet duidelijk. In elk geval is de man onder streng toezicht van reclassering blijven staan. Dat de man desondanks van een dergelijk ernstig delict wordt verdacht, vindt Tweede-Kamerlid Madeleine van Toorenburg uit Rosmalen een grof schandaal.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook