vrijdag 13 mei 2016

Aanval op cipier in PI Vught

Een medewerkster (21) van de PI Vught blijkt 19 april ernstig gewond te zijn geraakt door een gedetineerde die haar met een geslepen tandenborstel te lijf ging.

Het steekincident gebeurde in het penitentiair psychiatrisch centrum. De vrouw deed mee aan een uitwisselingsproject van tbs-kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven.

De vrouw moest alleen naar een gedetineerde toe om daar een beklagformulier te geven, waar hij om gevraagd had. Op dat moment was ze even alleen met hem. Ze zou vervolgens door de met de geslepen tandenborstel gewapende man belaagd zijn en liep wonden aan haar hoofd, handen, nek, ogen en oren op.  Er waren op de afdeling toen nog maar twee andere PIW'ers aanwezig. Er was dus sprake van onderbezetting.

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie erkent dat er sprake is geweest van een gewelddadig incident. „Het klopt dat er die dag een medewerkster op de PPC door een gevangene is aangevallen. Er is aangifte gedaan en er zijn strafmaatregelen tegen de betreffende gedetineerde genomen." De Woenselse Poort laat via een zegsvrouw weten dat de betreffende medewerkster "geschrokken" is door de geweldsexplosie. In verband met de privacy van de vrouw kan niet worden gezegd of zij behandeld wordt vanwege de impact die het incident heeft gehad.

Het rommelt al langere tijd in het gevangeniswezen. Medewerkers vrezen door de vergaande bezuinigingen voor hun veiligheid. In Vught zijn de afgelopen maanden diverse incidenten geweest, waaronder brandstichtingen of pogingen daartoe. In april stond er ook al een man urenlang op het dak. 

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook