zaterdag 31 december 2005

Moord- en doodslaglijst 2005

JANUARI: 26
2-Januari hardenberg
De verstandelijk gehandicapte Betsie H. (51) wordt verstikt met een kussen door haar licht dementerende moeder Margien H. (80) in dier woning 
Het jarige slachtoffer was bij haar moeder op bezoek. Er was sprake van familieproblemen. Het Openbaar Ministerie eist 4 jaar. Straf: 21 maanden wegens doodslag. Margien is vlak voor Kerst vervroegd vrijgelaten.
3-Januari Geleen
Het ontklede lijk van een man (33) ligt in de tuin achter zijn woning. Begin augustus arresteert de politie zijn vriendin (29), maar zij is weer vrijgelaten. De man zou handelen in harddrugs en al diverse keren zijn mishandeld.
4-Januari Amsterdam
De Surinaamse kassamedewerkster Tolawatie Jagan (37) wordt neergestoken in supermarkt Boni in Zuidoost is . Zij overlijdt in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De politie arresteert haar Surinaamse ex-partner (43), maar hij pleegt zelfmoord met vergif.
4-Januari Apeldoorn
In een voormalige supermarkt ligt het lijk van de dakloze Duitser Dieter Hoekstra (45). Hij is bij een ruzie om een slaapplek doodgeslagen. De politie arresteert drie mannen en een vrouw. De hoofdverdachte krijgt 6 jaar.
5-Januari Aldeboarn
De Iraakse Koerd Rashid Hussain S. (47) wurgt in diens woning zijn broer Ramadan Aitoty (40) met een stuk waslijn, omdat de laatste een relatie had met zijn vrouw. Zijn  zoon (14) en dochter (17) waren aanwezig en golden als medeverdachten. Het OM eist 12 jaar wegens moord. Vonnis: 10 jaar. Geval van eerwraak.
5-Januari Zoetermeer
Petra J.(38) brengt haar dochter Esmée Lupke (6) en zoontje Ivan Lupke (3) door verstikking om het leven in een woning aan de Kikkersloot in Zoetermeer en springt daarna voor de trein.
7-Januari Grevenbicht
Jeanny Wagemans (18) uit Born wordt op 10 januari dood gevonden langs de Maas. Ze blijkt drie dagen eerder gewurgd. De politie arresteert haar ex-vriend Mattie B. (19) en Paul M. (17). Het OM eist bij de rechtbank in Maastricht respectievelijk 12 jaar plus tbs en 6 jaar. Paul M. krijgt 2 jaar meer dan de eis (LJN: AU0173). Het motief was dat Jeanny het had uitgemaakt met Mattie. Mattie en Paul zijn in beroep gegaan. Dat dient op 11 januari 2006 bij het Gerechtshof in Den Bosch. Paul M. wordt vrijgesproken van medeplegen van moord en krijgt 4 jaar voor wapenbezit en moet ruim 12.000 euro schadevergoeding betalen LJN: AV0217). Mattie krijgt 8 jaar en tbs.
8-Januari Amsterdam
Tijdens een burenruzie over vermeende geluidsoverlast door diens vogeltjes is Martin Egthuijsen (44) doodgeschoten en raakt zijn dochter Nancy (19) zwaargewond. Schutter is de Turks-Koerdische buurman Mohammed G. (37). Het OM eist 16 jaar wegens moord en poging tot moord. Hij krijgt 12 jaar voor moord.
9-Januari Rijswijk
Automobiliste Louise-Angelique Donk (30) overlijdt nadat ze aan haar hoofd is geraakt door een stoeptegel die van een viaduct was gegooid. Anderhalve week later arresteert de politie vier mannen. Davy V.(18) bekent dat hij een tegel heeft gegooid. Het OM eist wegens het medeplegen van moord 9 jaar tegen Jeroen G. (22), 7 jaar tegen Davy V., 4 jaar tegen Stephan H. (18) en 36 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk, tegen Frederik B.(18). De straffen zijn respectievelijk 6 en 5 jaar, 36 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, en 24 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk.
13-Januari Den Bosch
Een vrouw (73) wordt dood gevonden in haar woning. Haar schizofrene kleinzoon Fabian A. (19) wordt ter plekke aangehouden. Hij zou de vrouw geschopt en met een stuk beton geslagen hebben, en ook haar keel hebben dichtgeknepen. Hij krijgt 6 jaar plus tbs.
15-Januari Amsterdam
Antilliaan ‘Rico’ Flores Lopez (31) wordt in een parkeergarage bij een ruzie doodgeschoten. De man was bij de politie bekend wegens geweldsdelicten, hij was de lijfwacht van Brian Stein. Anderhalve week later arresteert de politie de half-Indonesische Boneka Belserang (26). Volgens zijn advocaat is er sprake van noodweerexces. Het OM eist 15 jaar. Straf: 9 jaar. In hoger beroep kreeg Boneka Belserang 5 jaar. Op 5 februari 2009 werd hij vermoord bij een pannekoekenhuis in Leiderdorp. De moord heeft mogelijk een rol gespeeld bij de dood van Brian Stein en de dood van Augustus Adjoeba. Met de liquidatie van Clyde de Jezus in 2010 lijken nu alle betrokkenen bij die ruzie dood.
15-Januari Culemborg
De Iraakse Koerd Cimen 'Schijman' Kuashi (18) wordt in een woning doodgestoken door haar broer Jamal K. (21). Zij had net een kind gekregen van haar Surinaamse vriend en weigerde te worden uitgehuwelijkt. De dader krijgt 12 jaar wegens moord. Geval van eerwraak.
15-Januari Rotterdam
Jan Kievit (38) uit Ridderkerk wordt op straat na een avondje stappen doodgeslagen door Marokkaan Mohammed A.(21). Het OM eist 4 jaar. Vonnis: 2,5 jaar wegens zware mishandeling met de dood tot gevolg.
16-Januari Den Haag
Een psychotische man (30) steekt in zijn ouderlijke woning zijn vader (55) dood en verwondt zijn moeder en broer (22). De man beweert dat hij een dag eerder door zijn vader en broer was geslagen en wraak wilde nemen. De rechtbank verklaart moord en poging tot moord bewezen, maar acht de man volledig ontoerekeningsvatbaar en gelast tbs.
16-Januari Wolvega
Libbe de Jong (53) wordt in zijn woning doodgeschoten. Zijn Mercedes was verdwenen. Het lijk wordt twee weken later gevonden. Douwe V.(30) en Wytze D. (31) bekennen roofmoord. Het OM eist tegen beiden 16 jaar. Straf: 12 en 14 jaar.
17-Januari Amsterdam
Germaine C.(43) rijdt met haar auto de Marokkaanse tasjesrover Ali El Bejjati (19) dood. De jongen zat achter op een scooter en raakte bekneld tussen de auto en een boom. Het OM wil haar dagvaarden voor doodslag. Na ruim 3 jaar krijgt zij een taakstraf van 180 uur. Ook kreeg zij een voorwaardelijke ontzegging van haar rijbevoegdheid wegens zeer onvoorzichtig rijgedrag. Justitie eiste dertig maanden cel. Zij ging in hoger beroep, maar ziet daar 1 december 2008 van af omdat zij 'het niet meer aankan'. De zaak leidde tot veel beroering. Toen Bejjati werd doodgereden kwam hij net bij de rechter vandaan: El Bejjati werd er namelijk van verdacht op 11 mei 2004 een medewerker van de Xenos in de Kalverstraat te hebben bedreigd met een vuurwapen. Hij zou het slachtoffer hebben vastgetaped en hem een mes of een ander puntig voorwerp op de keel hebben gezet. Ondertussen zou hij hebben geroepen dat hij de medewerker zou neerschieten..
17-Januari Breda
De Cambodjaanse Savern Khen (32) wordt in haar woning aan de Wilgenbroek met 71 messteken doodgestoken. Op 26 januari 2006 wordt Savern C. (20), een neef van haar (zij was zijn tante), veroordeeld tot 10 jaar cel. Savern Khen liet 2 kinderen achter. De neef  zei onschuldig te zijn en beriep zich op zijn zwijgrecht. Buren zagen hem op de dag van de moord het huis van Khen binnengaan. Een half uur later zou hij met andere kleren aan het huis hebben verlaten. Khen werd badend in het bloed aangetroffen.
17/18-Januari Leeuwarden
In een buurtcafé is eigenaar Johan de Jong (54) bij een roofoverval doodgestoken. Een klant (46) raakt gewond. De politie arresteert later drie Marokkaanse tieners. Hoofdverdachte El Hoessine A.(19) bekent dat hij het slachtoffer met een mes in de hals heeft gestoken. Tegen hem eist het OM 15 jaar, tegen de twee anderen 14 en 8 jaar. Vonnis: 16 jaar, 14 jaar en 2 jaar jeugddetentie plus jeugd-tbs.
21-Januari Loenersloot
Op een bouwplaats langs de A2 ligt het lijk van Paul.Adrianus Maria Epskamp (47) uit Schagen. Hij is doodgeschoten. In zijn knieën zijn meerdere gaten geboord. Epskamp werd sinds 13 januari vermist en zou zijn ontvoerd door Hells Angels, na de verdwijning van een partij hasj. Een van de verdachten is Angel Rini S.(39).Op 15 mei 2007 krijgt Rini S. 3,5 jaar en A.H.(59) 4,5 jaar. Op 19 juni 2010 wordt Rini S (44). in hoger beroep vrijgesproken van het doodmartelen (maar krijgt 9 maanden voor bedreiging.  Op 18 juni 2010 krijgt A.H. (62) 8 jaar (LJN BM8378). Op 2 november 2010 wordt op Schiphol nog een verdachte (47) gearresteerd toen die het land binnen wilde komen. Deze man wordt op 24 oktober 2012 vrijgesproken (eis 7 jaar).
22-Januari Alphen a/d  Rijn
Op een parkeerplaats bij een kinderboerderij ligt het lijk van de Turk Hakkan Yetis (35). Hij is door zijn hoofd geschoten. Yetis was na een aardbeving door het Rode Kruis naar Nederland gehaald, maar kreeg geen verblijfsvergunning wegens betrokkenheid bij drugshandel. Een verdachte (36) wordt vrijgesproken.
26-Januari Rotterdam
Een man (23) steekt in een portiekwoning zijn Turkse vrouw (23) dood in hun woning aan de Utenhagestraat in Carnisse en meldt zich later bij de politie in Eindhoven. Hij krijgt 8 jaar.
27-Januari Amsterdam
De Colombiaan Frandy Briggs Sanchez (27) en zijn Colombiaanse vriendin Sandra Suarez Rincón (32) worden doodgeschoten in hun  huurwoning in Bolestein in A’dam Z.O. Sandra's 4-jarige dochtertje is ongedeerd. Afrekening in het drugsmilieu.
29-Januari Den Haag
Een man (42) overlijdt voor een café aan een schotwond die hij eerder die dag opliep bij een ruzie met een aantal Turken. De volgende dag melden zich de schutters, twee mannen van 17 en 40 jaar. Inmiddels zijn acht mannen – van wie zes minderjarig – veroordeeld wegens moord in vereniging.
30-Januari Den Haag
Een Chinees (32) overlijdt aan de schotwonden die hij de avond ervoor opliep in een casino aan het Spui. Er worden diverse verdachten aangehouden. Het betrof afpersing en liquidatie door Chinese bendes. Veroordeling wegens doodslag.

FEBRUARI:13 
1-Februari Doetinchem
Raun Leisink (20) overlijdt aan hersenletsel. Zaterdag 29 januari had hij bij een discotheek in Varsseveld een klap opgelopen. De politie arresteert Richard M.(18). Het OM eist 6 jaar, maar de rechtbank veroordeelt hem tot 4 jaar wegens mishandeling met de dood tot gevolg.
4-Februari Vlaardingen
IT-er Roland Zieck (42) slaat zijn moeder Mientje (76) in haar flat aan de Vossiusstraat dood met een ijzeren steeksleutel en vilt haar daarna met een koksmes. Vervolgens gaat hij gekleed in haar huid de straat op en schreeuwt in het Engels: ‘Ik ben de zoon van God, dit is mijn moeder, ik heb haar gedood.’ Hij krijgt tbs.
8-Februari Hattemerbroek
In een auto langs de snelweg liggen de lijken van de Chinese tweeling (broer en zus) Kai en Xuan Zhang (30). De politie wil niets zeggen over de doodsoorzaak. De van oorsprong Chinese L (27) uit Groningen, die in augustus 2006 voor XTC handel terecht staat wordt door het OM verdacht van de moorden. Op 8 augustus 2006 wordt 6 jaar tegen hem geëist wegens XTC handel.
9-Februari Tiel
In de tuin van een woning ligt het lijk van een zwerfster (41). Ze is gewurgd. Later bekent een man (56).
14-Februari Heerlen
In een geparkeerde auto ligt het lijk van een man (34). De politie arresteert twee Marokkaanse broers van 41 en 35 jaar. De laatste krijgt 4 jaar voor doodslag.
18-Februari Boxtel
In een bos ligt het lijk van Peter Verijken (51). De man was vermist sinds 2 september 2004 en verbleef in een crisisopvang in Eindhoven. Hij was depressief. De politie gaat uit van een misdrijf.
19-Februari Amsterdam
Op de stoep van een café in Zuidoost is de Antilliaan Vladimir Eduardo Juaquin (33) doodgeschoten. Een man (31) raakt gewond. Aanleiding voor de schietpartij was een grap met een biljartbal. Eind maart arresteert de politie vier verdachten tussen de 26 en 34 jaar. Rudy S. geldt als hoofdverdachte. In 2006 veroordeelt de rechtbank hem tot 12 jaar. Op 23 mei 2007 krijgt Rudy S. in hoger beroep 15 jaar voor moord en poging tot moord. (parketno: 23-001227-06)
21-Februari Zoetermeer
Een vrouw (75) komt als gevolg van verwaarlozing om het leven. De politie verdenkt haar zoon en dochter van moord.
22-Februari Vlaardingen
In een woning aan de Duifstraat heeft een man (61) zijn zus (57) met een hamer doodgeslagen. Hij wilde wegens financiële problemen zelfmoord plegen en zijn zus niet alleen achterlaten. Eis en straf 9 jaar.
24-Februari Amsterdam
In haar woning ligt het lijk van de Y.D. (47) De vrouw stond bekend als onhandelbaar en agressief. Ze is gewurgd door haar zoon (20). Hij krijgt 6 jaar voor doodslag.
26-Februari Amsterdam
In een woning in Zuid-oost is een Afrikaan (49) doodgeschoten. De politie arresteert vijf buitenlandse verdachten, maar zij zijn inmiddels heengezonden.
27-Februari Maastricht
Een vrouw (39) doodt haar vriend (49) uit het Belgische Lanaken en meldt zich bij de politie. Ze krijgt acht jaar voor moord.

MAART:8
3-Maart Amsterdam
Een Surinamer (29) steekt zijn Surinaamse vrouw (27) dood.
3-Maart Den Haag
Student François van Hugten (25) overlijdt aan de gevolgen van een klap die hij in de nacht van 16 op 17 februari opliep. Hij was daardoor in coma geraakt. Later arresteert de politie een Hagenaar (36). Hij had de telefoon van het slachtoffer, maar wordt later weer vrijgelaten. Het onderzoek loopt nog.
7-Maart Utrecht
In een woning ligt het lijk van Cor de Mari (64). Hij is door uitwendig geweld om het leven gebracht.
9-Maart Maastricht
Bij een afrekening in het drugscircuit zijn een in Duitsland wonende Rus Alexander Ruder (22) en Pelle Remmers (31) uit Margraten doodgeschoten. Een van de verdachten is TBS’er Chris van der S.(23). Hij schoot in 2002 zijn vriendin door het hoofd en krijgt voorwaardelijk TBS (zijn vriendin overleefde het). Drie andere verdachten zijn lid van een Duits-Russische drugsbende. Op 13 april wordt 7 jaar en TBS geëist tegen van der S. De ruzie in Maastricht ging om 70 gram heroine. Op 27 april wordt Chris van der S. echter vrijgesproken vanwege noodweer. Hij wordt zelfs niet vervolgd voor de heroine of vuurwapenbezit. (LJN: AW3502)
11-Maart Almere
In diens woning slaat Edwin L. (35) het hoofd van Herman Klomp (43) in de woorden van de officier van justitie ‘volledig aan gort’. Het slachtoffer had een relatie met de vrouw van de dader. Eis: 14 jaar. Straf: 12 jaar.
17-Maart Amsterdam
Daan de Haas (65) is het slachtoffer van een aangestoken brand. De politie verdenkt jongens uit de buurt.
24-Maart Zeist
Bij een vechtpartij tussen twee Marokkaanse families is Hassan Bouzerda (61) overleden. Er zijn slag- en steekwapens gebruikt. De verdachten zijn vier Marokkaanse broers. Later volgen nog meer arrestaties. Het slachtoffer was penningmeester van de moskee. Uiteindelijk wordt S.M. (40) veroordeeld tot  18 jaar. S.M. was op het moment van de vechtpartij net 2 weken uit de gevangenis.

APRIL: 23
1 April 2005 Den Haag
Een man overlijdt aan de steekwonden die zijn zoon hem op 16 februari heeft toegebracht.
3 April 2005 Amstelveen
Horlogehandelaar Dick Hagel (62) overlijdt aan de schotwonden die hij op 21 maart opliep bij een roofoverval. De overvallers gingen er vandoor in zijn auto. Deze wagen werd later uitgebrand teruggevonden in Nieuwerkerk aan den IJssel.
3 April 2005 Geleen
Een man (46) wordt tijdens een ruzie door zijn vrouw (49) gewurgd  met de ceintuur van zijn kamerjas. Daarna belt ze de politie. Straf 8 jaar.
6 April 2005 Almelo
Een Chinees (42) overlijdt in het ziekenhuis nadat hij op straat bij een roofoverval werd neergeschoten. Het gaat om de eigenaar van Chinees restaurant Golden House. Drie gemaskerde mannen hielden de auto met daarin de restauranteigenaar aan en eisten geld. Direct daarop werd het slachtoffer in koelen bloede afgemaakt.
6 April 2005 Zoetermeer
In hun woning wurgt de 33-jarige Richard Harteveld zijn vrouw Claudia (31) en hun kinderen Marieke (5) en Charlotte (3). Hij begraaft hun lijken in een natuurgebied bij het Brabantse Alphen en wordt pas twee weken later gearresteerd, waarop hij bekent. De man had een Poolse vriendin. Hij krijgt levenslang maar dat wordt in hoger beroep teruggebracht tot 20 jaar en TBS.
9 April 2005 Wilnis
Een passant vindt het lijk van Henny P. Zevenhoven (57) uit Mijdrecht. Hij is volgens de politie met klappen om het leven gebracht. De politie arresteert twee verdachten. Zij bekennen hem met een schoenveter gewurgd te hebben
10 April 2005 Geleen
 In zijn woning is Pieter Claessen (52) neergestoken. Hij overlijdt in het ziekenhuis. De politie arresteert buurman Willy H. (37). Hij zegt zich niets te kunnen herinneren. Hij krijgt uiteindelijk 15 jaar voor moord (eis was levenslang).
Hongfen Zhou12-4 Rotterdam
In de gang van een kelderbox aan de Joubertstraat ligt het lijk van de illegale Chinese Hongfen Zhou (22) (foto) uit Fijnaart. Ze is gewurgd. De politie verdenkt een illegaal (19) uit China, maar hij blijkt onschuldig. Later komt de man (29) in beeld in wiens kelderbox ze is aangetroffen (sic). Hij doodde op 27 juli zijn stiefmoeder in Hellevoetsluis en toen hij daarvoor gepakt werd bleek er een DNA match met sporen gevonden op het lichaam van Hongfen Zhou. Hij heeft bekend. Zhou werkte bij restaurant de Chinese Lange Muur aan de Molenstraat 47 in Fijnaart, waar ze op een kamer woonde. Ze was al 5 jaar in Nederland. Die fatale dag was zij op bezoek bij de bovenbuurman van de verdachte, die haar aansprak over 'lawaai'. Op 13 februari 2006 wordt tegen de man 15 jaar en TBS geëist op 23 februari wordt hij veroordeeld tot 12 jaar en tbs (LJN: AV2497) (In 2008 legt Minister Donner het Chinese restaurant overigens een boete op van 24.000 euro voor het tewerkstellen van 3 illegalen.)
15 April 2005 Maarheze
In een woning is mevr. J. Veldhuis-Bult (60) doodgeslagen. De politie arresteert later drie verdachten van 29, 36 en 39 jaar. De 29 jarige is haar neef.
16 April 2005 Amsterdam
In een kamer van jeugdhotel Stayokay ligt het lijk van de Canadees Kenneth W. (56). De Britse toerist John E. (53) legt een gedeeltelijke bekentenis af. Het slachtoffer is met een hamer doodgeslagen na een ruzie over het gebruik van een locker.
16 April 2005 Hilversum
In zijn woning schiet hoofdagent Frans Nijhoff (46) zijn vrouw José (42) en hun drie zoontjes Pim (8), Bram (6) en Max (3) dood en pleegt daarna zelfmoord.
17 April 2005 Rotterdam
Voor de deur van partycentrum de Hooiberg aan de Galvanistraat waar de populaire Hindi-popgroep hun 18-jarig bestaan vieren, wordt een man (32) uit Almere doodgeschoten. Zijn broer (28) jaar raakt zwaargewond. De politie arresteert later ene S. (30) als verdachte. Op 26 april 2006 krijgt S. 15 jaar voor doodslag en poging tot doodslag (eis 20 jaar). S. was al eerder veroordeeld voor poging tot doodslag. In de oudejaarnsnacht van 2005-2006 is het partycentrum weer de plek van een schietpartij tussen Kaapverdianen. De Burgemeester sluit dan het partycentrum.
18 April 2005 Doetinchem
In een asielzoekerscentrum wordt een 28-jarige Somalische bezoeker door een medebezoeker doodgestoken. In juni wordt in Duitsland een Somaliër (27) aangehouden.
20 April 2005 Rotterdam
In de portiek van zijn woning aan de Adrianastraat ligt het lijk van een 26-jarige man. Hij is doodgeschoten bij een drugsruzie. De politie arresteert drie mannen van 22, 23 en 28 jaar. Later worden nog drie mannen aangehouden.
21 April 2005 Waalwijk
Vanaf een motor is de Turk Ferro ( Faramuz) Zengin (40) in zijn auto doodgeschoten. Het slachtoffer runde met een neef een growshop in Tilburg.
22 April 2005 Amsterdam
In een horecagelegenheid is een 30-jarige Marokkaan achter de bar doodgeschoten. De dader vlucht. Vermoedelijk een afrekening in het drugsmilieu.
28 April 2005 Paal (Be)
Jo Keulers uit het Limburgse Stein werd doodgeschoten in een afgelegen bedrijfshal aan de Venusbergstraat in Paal (Beringen). Keulers is zaakvoerder van de kwekerij van koi karpers, die in de hal in Paal is ondergebracht. In Stein bezat hij nog een autosloperij. Keulers is een bekende van het Nederlandse gerecht. Volgens het openbaar ministerie in Maastricht heeft hij vorig jaar in de cel gezeten voor het bezit van grondstoffen voor de aanmaak van xtc. Midden juli 2005 moest Keulers normaal gezien voor de rechter in Nederland verschijnen. In het onderzoek van het parket van Hasselt behoort een afrekening in het drugsmilieu tot één van de mogelijkheden. Het is immers niet de eerste keer dat een Nederlander in Belgisch-Limburg wordt geliquideerd.
Het levenloze lichaam van de man uit Stein werd woensdag aangetroffen met vijf tot zes schotwonden. Zijn vrouw ontving een anoniem telefoontje dat er iets met haar echtgenoot was gebeurd. De lokale politie Beringen-Ham-Tessenderlo trof de doodgeschoten man aan. De GDA van Hasselt is bezig met het onderzoek.
30 April 2005 Zeist
Abdelhak El Yousfi (21) wordt met steekwonden gevonden op de galerij van een flat aan de Laan van Vollenhoven. Hij overlijdt in het ziekenhuis. Volgens de politie betrof het een ruzie om een meisje. Eind 1999 werd een broer van het slachtoffer om dezelfde reden doodgestoken. Een 21-jarige man wordt verdacht.

MEI: 22
2 Mei 2005 Rotterdam
Een man (31) wordt op de Asterstraat neergeschoten en overlijdt in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. De politie arresteert een 38-jarige verdachte. Drugs/ripdeal.
8 Mei 2005 Sittard
Bij een ruzie in gevangenis De Geerhorst komt een 24-jarige gedetineerde om het leven.
14 Mei 2005 Rotterdam
In zijn woning aan de Vijverhofstraat ligt het lijk van Cor Regter (80). Twee weken later arresteert de politie een vrouw (49), maar de rechter-commissaris laat haar na enkele dagen vrij.
14 Mei 2005 ZAANDAM
Een paranoïde man (34) slaat een vrouw (38) in haar woning met ‘een tuinvoorwerp’ neer. Ze overlijdt op weg naar het ziekenhuis.
15 Mei 2005 HELMOND
Een man (38) overlijdt aan een combinatie van methadon en heroïne. Twee mannen van 41 en 48 jaar worden verdacht van moord.
17 Mei 2005 Den Bosch 
In zijn woning ligt het lijk van Ad van Boxtel (64). Zijn visueel gehandicapte huisgenote Karin Simons (34) wordt dood aangetroffen in Kerkwijk. Beiden zijn het slachtoffer van grof geweld en wurging. De politie arresteert de Jan B.(41) en de Brigitta van den A.(35). Later wordt nog een 22-jarige man aangehouden. Jan B. krijgt 18 jaar (LJN: AX6449), Birgitta krijgt ook 18 jaar (LJN: AX6447), beide voor medeplegen van moord en medeplegen van gekwalificeerde doodslag
25 Mei 2005 ROSMALEN
Tom van Rosmalen (48) overlijdt aan de gevolgen van een mishandeling twee weken eerder door twee mannen van 21 en 19 jaar uit Den Bosch. Zij beroven het slachtoffer van een tas met wiet. Het OM eist tegen beiden 8 jaar, in het geval van de jongste plus tbs. De jongste krijgt 8 jaar, de oudste 5 jaar. Beiden wegens doodslag.
26 Mei 2005 ZWOLLE
In een woning ligt het lijk van een Antilliaan (55). Hij was enkele dagen eerder ernstig mishandeld. Een 44-jarige verdachte meldt zich bij de politie. Ze hadden ruzie gehad over de wijze waarop het slachtoffer zijn pitbull verzorgde.
27 Mei 2005 BERGEN OP ZOOM
In de Ahoy-bar wordt Aslan B.(49) neergestoken. Hij overlijdt in het ziekenhuis. De politie arresteert zijn broer Ali B.(45) en een man van 19. Ali B. krijgt in September 2006 acht jaar voor de moord op Aslan.
30 Mei 2005 WINTERSWIJK
Yvonne R.(47) wurgt in haar woning haar zoontje Frank (6). De gescheiden vrouw had psychische problemen. Het OM eist opname voor een jaar in een inrichting.
28 Mei 2005 Amsterdam
Een Chinees(33)  overlijdt aan de schotwonden die hij een dag eerder opliep bij een liquidatiepoging in een Chinees restaurant. De schutter met helm wordt niet gevonden.
30 Mei 2005 IJMUIDEN
Bewaker en horecaman Peter Poelarends (44) overlijdt aan de verwondingen die hij een dag eerder opliep bij een massale vechtpartij op een feest in een strandpaviljoen. De politie arresteert de kickboxer T.V. (33)  uit Haarlem. Het OM eist wegens zware mishandeling met de dood ten gevolg 6 jaar. Vonnis: 6 jaar. In hoger beroep krijgt T.V. 4½ jaar cel.

JUNI: 19
1 Juni 2005 OSS
In diens woning is een man (56) gewurgd door zijn  zoon Marc (22), die hem daarna met zijn hoofd in de open haard legde en anaal met een mes bewerkte. De dader beweert dat hij is misbruikt door zijn vader. Hij krijgt tbs.
3 Juni 2005 WAGENINGEN 
In zijn woning brengt  Eugène T.(45) zijn vriendin Jos de Vries (56) op haar verzoek om het leven door het inspuiten van heroïne en verwurging. De vrouw was een maand eerder opgenomen in een psychiatrische inrichting. Het OM eist 7 jaar, vonnis 2 jaar.
6 Juni 2005 Rotterdam 
In een woning aan de van Heusdenstraat schiet een man (40) zijn vrouw (40) dood en pleegt daarna zelfmoord.
8 Juni 2005 Utrecht 
In haar woning is oma Ger Bindi (93) doodgeschoten. Uit de woning zijn geld en sieraden verdwenen. In november wordt haar schoonzoon, de Italiaan Mario (62) aangehouden, maar hij komt na ruim twee weken vrij. Ook haar dochter Gijsbertha (61) geldt als verdachte, maar ook zij is weer vrij. In April 2008 komt als verdachte in beeld Louis W. (44), die dan een straf uitzit voor de moord op Jan Haars (53) uit Ameide in juli 2006.
10 Juni 2005 WASSENAAR 
In een woning is een 16-jarige jongen doodgestoken. In het pand bevond zich een hennepplantage. Begin juli wordt in Spanje een verdachte (32) aangehouden. Hij bekent.
12 Juni 2005 LANDSMEER 
Amsterdammer Appie Luchies (73) wordt in zijn bootje met een asbak en een hamer de hersens ingeslagen door de gevluchte tbs’er Wilhelm S. (40). S. wordt later aangehouden in de tuin van het slachtoffer in de Amsterdamse Jordaan, met een doorgeladen pistool op zak. S. pleegt later zelfmoord.
13 Juni 2005 Rotterdam
In het ziekenhuis overlijdt Joliffe Ruth Wiebers (43) aan de steekwonden die haar ex-man (45) haar toebracht. Hij had haar klemgereden op de Nancy Zelenbergsingel, mishandeld en uiteindelijk in een tuin neergestoken, voor de ogen van haar dochter (8) die ook in de auto zat.
14 Juni 2005 WEESP 
In het Amsterdam-Rijn-kanaal drijft een plastic tas met daarin een romp. De identiteit van het slachtoffer is nog steeds niet vastgesteld.
17 Juni 2005 Amsterdam 
De voormalige Sovjet-dissident en seksuoloog dr. Mikhail Stern (86) overlijdt in een ziekenhuis aan de verwondingen die hij op 23 april opliep toen een kennis, de georgische asielzoeker Vitali G. (39) die met zijn vriendin Nato (30) bij Stern op bezoek was, besloot hem te beroven. Vitali sloeg Stern neer met een vaas. In september worden in Duitsland  Vitali G. en zijn vriendin Nato aangehouden. Zij hadden 30.000 euro bij zich, een deel van de buit. Vitali G. krijgt 6 jaar cel. Nato wordt niet vervolgd. Huishoudster Alezia (22) die door Vitali over zijn plan werd ingelicht maar te bang was om direct alarm te slaan, gaat ook vrijuit
19 Juni 2005 HOORN 
In zijn café is de Turk Mustafa Kaplan (39) doodgeschoten door een man die hij de toegang had geweigerd. Later wordt in de gevangenis een 19-jarige man aangehouden. Bryan S. (20) geldt als hoofddader.
19 Juni 2005 EINDHOVEN 
Menno Bogers (40) wordt in zijn woning doodgeschoten. De politie arresteert Stephen B. (44) en de vriendin (32) van het slachtoffer. De verdachte zegt dat ze Russische roulette hadden gespeeld. Het OM eist 8 jaar wegens doodslag. Vonnis: 6 jaar.
20 Juni 2005 Amsterdam 
In een flat ligt het lijk van de Marokkaan Farid B. (30) uit Lelystad. Later melden Redouan B. (24) en Faysal B. (26) zich. De laatste had het slachtoffer neergeschoten toen die hem met een vriend wilde rippen. Het OM eist wegens noodweer ontslag van rechtsvervolging. Vonnis conform. De verdachten krijgen lichtere straffen voor onder meer wapenbezit.
20 Juni 2005 Den Haag
Sylvia Roos (35) wordt dood gevonden in een woning. Haar ingewanden zijn door vagina en anus naar buiten getrokken waardoor zij is doodgebloed. Haar vriend H. van der M. (42) wordt gearresteerd en veroordeeld tot 13 jaar. In hoger beroep wordt dat 12 jaar. Staat bekend als de ingewandenmoord
21 Juni 2005 GRONINGEN
De Irakese Necat Zhindi wordt omgebracht door haar echtgenoot Shaban S (30). Hij went zelfmoord voor maar jaren later komt het uit. Hij wordt op 5 juni 2008 veroordeeld tot 7 jaar.
22 Juni 2005 ECHT
Sweta Vlasova (42) uit Wit-Rusland  wordt dood gevonden in het Julianakanaal. De politie arresteert haar Nederlandse partner Wilbert H. (40) uit Ohé en Laak. De twee hadden al langer problemen. Het slachtoffer zou zijn gewurgd.Wilbert wordt op 9 maart 2006 veroordeeld tot 12 jaar.
25 Juni 2005 BARENDRECHT 
In een woning ligt het lijk van een  vrouw Simone van Kleef (31). De politie arresteert ter plekke haar verwarde Antilliaanse echtgenoot Linus Martinus E. (40). In het huis waren ook een baby en dochter Fleur (2) aanwezig. Linus Martinus wordt veroordeeld tot 12 jaar met dwangverpleging. In 2015 spant hij een proces aan tegen de ouders van Simone omdat hij zijn naam van internet af wil hebben. Tot in 2013 voerde Linus martinus E. nog processen tegen de ouders van Simone ivm een omgangsregeling met zijn dochter.
26 Juni 2005 VEENENDAAL 
Na een ruzie steekt een man (41) op straat een andere man (27) dood.
30 Juni 2005 Zoetermeer
In een woning is een man (35) doodgeschoten. Zijn dochtertje van 6 kreeg een pistool op haar hoofd. De politie arresteert later drie verdachten.

JULI: 16
1-Juli 2005 Rotterdam
Een man (24) overlijdt aan de gevolgen van een schietpartij met een machinegeweer op de Schuilenburg. Een 47-jarige man raakt gewond. De politie arresteert twee Antillianen.
3-Juli 2005 Den Haag
In een uitgebrand pand aan de Zuidwal ligt het lijk van Marleen de Smet (54). Ze was gewurgd en verkracht en haar keel was doorgesneden, volgens het OM door (Marinus) Rinus C. (36). Ironisch genoeg is het het vlak bij de woning waar seriemoordenaar Koos Hertogs zijn gruweldaden beging (Zuidwal 20A). Op 18 okt 2006 werd Rinus C veroordeeld tot 15 jaar. In Hoger beroep bleef dat 15 jaar.
3-Juli 2005 PURMEREND
Een man (53) wurgt zijn vader (85) bij wie hij sinds een paar jaar inwoonde in diens seniorenwoning . Het OM gaat uit van moord.
3-Juli 2005 WERNHOUT
In een uitgebrande auto ligt het lijk van een onbekende man.
5-Juli 2005 CAPELLE AAN DEN IJSSEL
In haar woning aan de Schermerhoek ligt het lijk van aspirant-agente Joline van den Brink (34), moeder van 2 kinderen. Zij is door het hoofd geschoten. De politie arresteert haar ex-vriend, Vyjay 'Ricky' Hoeblal. (25) wanneer hij zich de volgende dag meldt. Hij wordt veroordeeld tot 14 jaar celstraf wat in hoger beroep 13 jaar en 9 maanden wordt. Het Hof had 14 jaar willen geven maar hijkregg korting omdat de behandeling lang op zich had laten wachten.
In 2014 komt Hoeblal bij het 'Innocense Project'. Het strekste 'bewijs' tegen Hoeblal was het feit dat er in de auto van zijn vriendin -waarin hij reed- kruitsporen werden gevonden en dat er ook kruitsporen bij zijn vriendin werden aangetoffen. Inmiddels is gebleken dat die kruitsporen chemisch niet overeenkwamen. Hoeblal was voetballer bij de amateurs van Feyenoord en Ajax.
9-Juli 2005 EMMELOORD
Jarno Mansveld (19) loopt buiten café De Bierelier dodelijk hersenletsel op na een vechtpartij. De dader (26) wordt gepakt.
9-Juli 2005 WESTERVOORT
Op een woonwagenkamp is een man (50) doodgeschoten. De politie arresteert twee familieleden van 58 en 33 jaar.
11-Juli 2005 Den Bosch
In zijn woning ligt het lijk van een man (78). Hij is zodanig geslagen en geschopt dat hij uiteindelijk ten gevolge van zwellingen stikt. Later worden een 35-jarige man en een 41-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.
11-Juli 2005 RIJSWIJK
Anneke van der Stap (22) – uit Indonesië geadopteerd – is om het leven gebracht. Haar lijk wordt pas 22 juli in de bosjes gevonden. De moord is tot op heden onopgelost.Ron Pieper -de moordenaar van Christel Ambrosius-  wordt verdacht van de moord en in zijn cel gearresteerd. Het lichaam van Anneke wordt opgegraven voor nieuw onderzoek.
14-Juli 2005 Den Haag
In een woning is een 28-jarige man doodgestoken. Een 21-jarige vrouw bekent, maar pleegt begin augustus zelfmoord in het huis van bewaring.
15-Juli 2005 Amsterdam
In een woning ligt het lijk van de Thaise transseksueel 'Irene' Thummasith (41) (geboren Tang Thummasith). Hij is doodgestoken. Irene werkte in bars in de Reguliersdwarsstraat. Drie weken later arresteert de politie Marco H. (20). Hij bekent. De man was oud-portier van homokroeg Exit waar Irene werkte. Hij krijgt 12 jaar.
18-Juli 2005 TILBURG
Op een parkeerplaats is de Antilliaan Myro Hugo (22) doodgeschoten. De politie arresteert twee mannen van 16 en 21 jaar. En later nog een man van 37 jaar. Daniel T. (21) werd door Myro Hugo afgeperst en zou hem na een worsteling hebben doodgeschoten. Hij krijgt 3 jaar.
25-Juli 2005 EINDHOVEN
Op een fietspad is bij een drugsruzie een 27-jarige man uit Den Haag doodgestoken. Hoofdverdachte is een 25-jarige Antilliaan.
26-Juli 2005 BREDA
Op de oprit van een woning bij het Amphia Ziekenhuis ziet een krantenbezorger het lijk liggen van, naar later blijkt, de Engelsman Brian Fisher (58). Hij is doodgeschoten. De man werkte bij een wietkwekerij in Terheijden. De politie arresteert vijf verdachten. Het OM vervolgt een van hen -Remond P.- voor moord. Hij wordt vrijgesproken. Remond P. wordt later vervolgd en vrijgesproken van de moord op Victor 't Hooft, maar in hoger beroep veroordeeld tot 15 jaar.
27-Juli 2005 HELLEVOETSLUIS
In haar woning aan de Noutilus ligt het lijk van de Antilliaanse Mirna (58). Ze is gewurgd. De verdachte – haar stiefzoon Fernon P. (29) – heeft op 12 april in Rotterdam al de Chinese Hongfen Zhou (22) uit Fijnaart gedood. Hij krijgt 12 jaar en tbs voor de twee moorden.
30-Juli 2005 Rotterdam
Na een melding bij 112 wordt op een parkeerplaats op de Drinkwaterweg in De Esch het stoffelijk overschot van de Surinaamse Vidya Mahangi (21) gevonden. Ze is door een overdosis xtc om het leven gekomen. Zij laat een 3-jarig zoontje achter. Justitie verdenkt haar Pakistaanse vriend (24) van moord, maar hij moet wegens gebrek aan bewijs worden vrijgelaten. Het Openbaar Ministerie blijft uitgaan van een misdrijf.

AUGUSTUS : 17
1 Augustus 2005 TOLBERT
Israëli Avi Cohen (46) slaat onder invloed van speed de twee kinderen van zijn vriendin dood, Damaris (4) en Daniël (2) Rongen. De gewonde vrouw ontsnapt. Avi Cohen wordt door de rechtbank veroordeeld tot 18 jaar en TBS. In hoger beroep wordt dat 18 jaar. In cassatie op 9 december 2008 wordt het vonnis vernietigd en de zaak verwezen naar het Hof in Arnhem. Het Hof wil nieuw onderzoek bij het PBC. Het nieuwe proces staat gepland voor 3 februari 2010.
2 Augustus 2005 ENSCHEDE
In een woning is een man (29) doodgestoken. De politie arresteert een 26-jarige man. Crime passionel.
2 Augustus 2005 Rotterdam
Een 23-jarige Antilliaan schiet op straat een 28-jarige liefdesrivaal dood op de Beijerlandselaan. Eis 12 jaar voor moord. Straf 10 jaar wegens doodslag.
3 Augustus 2005 EINDHOVEN
Op straat is een man (34) doodgeschoten. Een 37-jarige man en een 34-jarige man gelden als verdachten.
4 Augustus 2005 BEVERWIJK
Op straat steekt een 44-jarige man een 43-jarige man neer. Later die dag overlijdt het slachtoffer in het ziekenhuis.
12 Augustus 2005 Rotterdam
In het ziekenhuis overlijdt een Somalische jongen die op 22 mei door zijn 16-jarige broer was neergestoken.
14 Augustus 2005 BEERTA
In hun woning steekt Christina (29) haar  man Anton Hisken (33) in hun bed dood. Hij zou haar diverse keren hebben bedreigd. Aanvankelijk wordt de vrouw ontslagen van rechtsvervolging maar in 2010 veroordeeld tot 6 maanden + 18 maanden voorwaardelijk. LJN: BO2759
14 Augustus 2005 TILBURG
Bij een steekpartij komt een 39-jarige man om het leven.
15 Augustus 2005 Rotterdam
De oud-wereldkampioen kickboksen Peter Smit (43) wordt op de Meidoornsingel doodgeschoten. De politie arresteert twee mannen van 22 en 27 jaar en een vrouw van 23. Eén van de verdachten wordt veroordeeld tot 15 jaar en in hoger beroep tot 14 jaar.
16 Augustus 2005 Den Haag
De Surinamer Erwin G. (34) slaat op straat Satish Gajadhar (19) dood met een tafelpoot. Hij voelde zich bedreigd door het slachtoffer en diens vrienden. Het OM eist 10 jaar. De straf is 8 jaar.
19 Augustus 2005 LANDGRAAF
De 4 maanden oude Brenda overlijdt, mogelijk door toedoen van haar 30-jarige vader. Haar 19-jarige moeder wordt al snel weer vrijgelaten. Probleemgezin.
19 Augustus 2005 BREDA
Elvira de Ridder (16) wordt doodgereden op de kruising van de Tuinzigtlaan met de Acaciastraa door een dronken bestuurder. Hij krijgt 8 jaar.
20 Augustus 2005 Rotterdam
Bij een ruzie op de Peitreek wordt een man (23) doodgestoken. Het slachtoffer bedreigde de broer van de dader (17), beiden Antilliaan.
22 Augustus 2005 MIDDELBURG
De Turkse horecaondernemer Erdal Asil (22) wordt rond 02:00 uur in het centrum doodgestoken als hij ruzie krijgt om 2 honden. Later arresteert de politie een collega-ondernemer (37). Die bekent.
25 Augustus 2005 BARENDRECHT
In een uitgebrande auto ligt het lijk van de Gertjan van den Boogaart (35), lid van de harde supporterskern van Feijenoord. Hij zou door zijn hoofd zijn geschoten.
28 Augustus 2005 Amsterdam
De Ier Damien Mooney (26) overlijdt na een steekpartij in de Gouden Bocht op de Herengracht. Mogelijk een roofmoord. Begin november arresteert de politie een man (27), maar hij wordt vrijgelaten.
30 Augustus 2005 BEVERWIJK
Vincent Wong (47) wordt doodgeschoten in het kantoor van zijn garnalengroothandel 'Ocean Breeze' aan de Brugman. Een vriend (31) raakt zwaargewond. De schutter was een Chinees.

SEPTEMBER: 15
2 September 2005 Amsterdam
In zijn woning steekt een man (32) een andere man (22) dood.
3 September 2005 OOSTVOORNE
Caroline van Toledo (34) uit Oostvoorne wordt met ingeslagen schedel gevonden in de kofferbak van haar uitgebrande auto. Ook in haar woning was brand gesticht. Kort na de moord pint een gemaskerde man geld met haar pasje. op 16, 17, 18 en 19 augustus 2006 arresteert de politie 4 verdachten waarvan er 3 uit Oostvoorne (2 van 28 en één van 26) komen en één (van 26) uit Rockanje. Eén van hen is Erik Jan van M. (28),. Zijn broer Leon van M. zit een straf uit in Duitsland voor drugssmokkel.
6 September 2005 Manila (Filipijnen)
Frans Harleman (58) en John Aquino (35) worden in hun huis in Manila vermoord door een buurman en twee anderen. De daders vluchten in Frans' busje naar de provincie Cavite.
6 September 2005 HUIZEN
In een uitgebrande IKEA-kast in een stuk bos aan de Crailoseweg ligt het lijk van een onbekende blanke man. Hoofd en handen ontbreken. Die werden bijna elf maanden later gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen. De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld, ook niet nadat in januari 2009 een reconstructie van het hoofd op TV wordt getoond.
14 September 2005 Rotterdam
In een woning aan de Hijkerveld is een Antilliaan (38) doodgeschoten. Een maand later arresteert de politie drie Antillianen.
15 September 2005 DAMWOUDE
Een man (32) uit Broeksterwoude mishandelt de mindervalide Ton van Lieshout (63) zodanig dat deze een dag later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overlijdt. De dader had net een straf uitgezeten voor een geweldsdelict. Het OM vervolgt hem wegens doodslag. Op 6 juni 2006 wordt de dader veroordeeld tot 8 jaar wegens mishandeling met de dood tot gevolg.
15 September 2005 SAS VAN GENT
In haar woning schiet de Belg Michel B. (44) zijn ex-schoonmoeder Beatrix van Dam-van de Berghe (67) neer. Zij overlijdt in het ziekenhuis. Haar kleinzoon (18) raakt zwaar gewond als hij Michel in de tuin hoort en poolshoogte neemt. Michel's  ex-vrouw was met hun drie kinderen bij haar moeder ingetrokken en wist te ontkomen. Beatrix die in een rolstoel zit, kan niet weg. Hij krijgt 16 jaar.
16 September 2005 ARNHEM 
 In de berm van de weg naar Ede ligt het lijk van een man (20). Hij is doodgeschoten. In oktober wordt in Duitsland een (38) verdachte uit voormalig-Joegoslavië aangehouden.
18 September 2005 HOOGEZAND-SAPPEMEER
Catrien Cordes Poelma (83) wordt in haar woning aan de Dr. Aletta Jacobsstraat doodgeslagen door haar neef (64). Hij pleegt nog geen week later zelfmoord. De man had financiële problemen, maar zijn tante weigerde hem te helpen.
20 September 2005 Rotterdam
Bij een ruzie in een woning aan de Joost van Geelstraat wordt Maurice (40) neergeschoten. Maurice overlijdt diezelfde dag in het ziekenhuis. De politie arresteert twee mannen van 35 en 48 jaar. In Frankrijk worden twee Fransen aangehouden van 22 en 27 jaar.
21 September 2005 HEEMSKERK
J.W. (32) slaat op 2 september met een stoel zijn moeder (60) in haar flat de hersens in. Zij overlijdt op 21 september in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De man lijdt aan een borderline-stoornis. Conform de eis krijgt hij 5 jaar.
21 September 2005 KERKRADE
Huub Quaden (55) wordt dood gevonden in de tuin achter zijn woning. Hij is bij een ruzie doodgestoken door zijn vriendin Natasja de J (29). Op 24 mei 2006 krijgt zij 6 jaar voor doodslag.
23 September 2005 Den Haag
Bij een schietpartij in een park tussen Antillianen komt een man (46) om het leven. De politie arresteert drie verdachten. Het betrof een langlopende vete.
24 September 2005 Amsterdam
Marcel K. (28) en Els V. worden aangehouden wegens de gewelddadige dood van hun 8 dagen oude dochtertje Masha. De man zou al eerder, in 1991, een baby hebben vermoord. Het OM verdenkt beide ouders van moord dan wel doodslag. Vader schudde de baby door elkaar en moeder die hierom bos werd gooide een jeu-de-boules-bal naar hem die de baby trof. Op 30 september 2006 krijgt Els 30 maanden (LJN AZ3444). Marcel wordt veroordeeld wegens mishandeling van Masha, maar ook voor de dood van zijn zoontje Marco op 18 september 1991. Hij krijgt 42 maanden (LJN AZ3433)
25 September 2005 Amsterdam
In hun woning steekt de Marokkaan Mohamed el O. (70) zijn vrouw Fatima Sellak (29) dood. Mohamed voelde zich door de scheiding in zijn trots gekrenkt. Hij krijgt 10 jaar voor moord. Ze hadden een zoontje van 2 jaar.
29 September 2005 Curaçao
Melfrim Saez, broer van de beruchte Siegfried Saez, werd neergeschoten aangetroffen bij zijn huurauto in de wijk Koraal Specht op Curacao. Er waren tekenen dat hij was gemarteld vóór hij werd doodgeschoten. Hij was een bekende van de politie, maar zou zich echter al enige jaren hebben teruggetrokken uit de misdaad.
30 September 2005 DIEMEN
In zijn woning aan de Klipperweg 29 ligt het lijk van Arie Mullié (52). Mullié stond bekend als een sociaal geëngageerd man die deed veel voor vluchtelingen. Arie Mullié werd gevonden door een huisgenoot. Er is een verdachte aangehouden. De politie wil niets zeggen over de doodsoorzaak.

OKTOBER: 15
1 Oktober 2005 Den Haag
In een woning is een Somalische vrouw (76) doodgestoken. Elders arresteert de politie een vrouw (39), een familielid.
1 Oktober 2005 LEIDSCHENDAM
Hassan Mohammed (30) een uitgeprocedeerde Afghaanse asielzoeker gooit zijn vriendin Saskia Bouman (35) en haar zoontje Youri (8) van vijfhoog naar beneden. Daarna pleegt hij zelfmoord door zelf naar beneden te springen. Volgens vrienden van Hassan deed hij dat 'omdat hij geen status had' volgens vrienden van Saskia was het uit jaloezie toen zij met haar ex-man over een bezoekregeling sprak.
2 Oktober 2005 Amsterdam
De Pool Tomasz Paja (24) verdrinkt in de Prinsengracht als hij na een vechtpartij wordt bekogeld met fietsen. Later worden drie verdachten aangehouden van 18, 19 en 20 jaar. Zij bekennen bij de vechtpartij betrokken te zijn geweest.
3 Oktober 2005 Den Haag
In zijn woning is een 84-jarige man doodgestoken. Elders arresteert de politie een 31-jarige prostituee. Zij bekent.
7 Oktober 2005 MAASSLUIS
Voor zijn woning aan de Lavendelstraat schiet een man (40) een bezoeker (27) neer. Geldruzie.
7 Oktober 2005 BEEKBERGEN
Agent Luc drent wordt doodgereden op de A50 bij afslag beekbergen door een dronken automobilist die 40 km te hard rijdt. De man krijgt 240 uur werkstraf wegens dood door schuld.
12 Oktober 2005 SCHIEDAM
Joop van Grootveld (78) wordt in zijn woning  aan de Minister Donkerstraat doodgestoken door Roberto K. (27) die de man van zijn portemonnee en telefoons beroofd. Enkele dagen later wordt Roberto aangehouden aangehouden. Roberto K wordt op 9 mei 2006 veroordeeld tot 8 jaar wegens doodslag. Op 12 oktober 2006 begint het hoger beroep Het wordt 6 jaar en tbs. In 2006 geeft Joop's dochter een interview aan Panorama waarin zij zegt blij te zijn dat haar vader gedood is omdat hij haar als kind lang heeft misbruikt.
12 Oktober 2005 SCHIEDAM
In een sloot ligt het in vuilniszakken verpakte lijk van een onbekende, vermoedelijk blanke vrouw. Aanvankelijk had het lijk in een hutkoffer gezeten, maar daar hadden spelende kinderen haar uitgehaald.
13 Oktober 2005 Amsterdam Z.O.
Rond halftien wordt onder verdachte omstandigheden tussen enkele geparkeerde auto's op het parkeerdek aan Hofgeest in Amsterdam Zuidoost het stoffelijk overschot aangetroffen van een nog onbekende man. De doodsoorzaak en identiteit worden onderzocht. 
19 Oktober 2005 Rotterdam
In zijn woning aan de Dosiostraat steekt de autistische Jeroen van der G. (36) tippelaarster Miriam (35) dood.
24 Oktober 2005 BRUNSSUM
In zijn woning is de 39-jarige beheerder van een videotheek doodgeschoten. Begin december arresteert de politie zijn 38-jarige ex-echtgenote.
27 Oktober 2005 Amsterdam
In een woning is Antilliaan Elmerd Alberto (33) doodgeschoten. Hij was een bekende van de politie. Vermoedelijk een afrekening in het drugscircuit.
27 Oktober 2005 Den Haag
In een woning wordt de Hindoestaans Surinaamse gebedsgenezer Anand Parsoe (36) doodgestoken. De politie arresteert later Urmila B. (35) en haar ex, Prem R.(40). Ook een andere vrouw (24) wordt gearresteerd. Op 16 november 2006 krijgen Urmilla en Prem beide 12 jaar. In hoger beroep op 19 juli 2011 wordt dat 15 jaar. In 2009 was hij ook al eens in hoger beroep veroordeeld. Toen kreeg hij tien jaar cel voor doodslag, maar de Hoge Raad oordeelde dat het vonnis niet juist was gemotiveerd, waardoor het hoger beroep over moest. De ex-vrouw van de dader kreeg in eerste aanleg 12 jaar. Zij had een relatie met Parsoe en kun niet verkroppen dat hij het uit maakte. De man deed mee uit financieel gewin. De derde verdachte, een 25-jarige vriendin van R. uit Rotterdam die ten tijde van de moord op de uitkijk zou hebben gestaan, was in 2006 al vrijgesproken. Tegen haar was drie jaar cel geëist.
27 Oktober 2005 RIJSWIJK
Bij een brand komt huisarts Gido van Bruggen (36) om het leven. De brand was aangestoken door zijn Zuid-Amerikaanse ex-vrouw (45). Zij overlijdt later aan haar brandwonden.
28 Oktober 2005 Rotterdam
In zijn woning aan de Forelstraat wordt een Antilliaan (47) doodgestoken. Een Antilliaan (24) geldt als verdachte.
31 Oktober 2005 Amsterdam
Ex-advocaat Evert Hingst (36) wordt voor zijn woning doodgeschoten. Hij was betrokken bij witwasprojecten.

NOVEMBER: 23
1 November 2005 NUNSPEET
Een boer (64) overlijdt aan de gevolgen van een ruzie over de bedrijfsvoering met zijn schizofrene zoon Gert (35).
2 November 2005 Amsterdam
Voor zijn woning wordt de vastgoedhandelaar Cees Houtman (45) neergeschoten. Hij overlijdt binnen. Houtman pleegde in de jaren tachtig en negentig overvallen met het gevreesde duo John Mieremet en Sam Klepper. Diezelfde dag wordt Mieremet geliquideerd in Thailand. Klepper was in 2000 al doodgeschoten. Vermoedelijk was Houtman met Mieremet en Hingst betrokken bij witwaspraktijken. In april 2007 wordt er een verdachte (33) gearresteerd. Tijdens het later gevoerde grote liquidatieproces 'Passage'. Vertelt kroongetuige Peter La Serpe dat hij en Jesse Remmers de aanslag hebben gepleegd met een Kalashnikov. Vreemd genoeg vond de politie destijds geen kogels. Pas een jaar na dato vinden ze de kogels, keurig op een hoopje. Pas 6 jaar later in februari 2012 geeft OvJ betty Windt een verklaring hoe dit kon: De dochter van Houtman had de kogels gevonden en op aandringen van haar moeder weer buiten 'op een hoopje'  neergelegd. De moeder kon zich dit verhaal echter niet herinneren.
5 November 2005 Zoetermeer
Bij een benzinestation wordt de Iranees Afshin Hosseini (44) na een ruzie doodgeschoten. Even later meldt de Turk Veli G.(37) zich als dader. De twee waren bevriend maar Veli G. had grote schulden bij Afshin.Op 10 februari 2006 wordt 14 jaar geëist.
5 November 2005 BUNNIK
Op een weg in het bos van Amelisweerd vindt een boswachter het lijk van de dakloze E.J. Geurtsen (44) uit Utrecht. Hij is met een stomp voorwerp doodgeslagen door de verwarde Alexander B. die op zoek wasnaar de aanrander van zijn kinderen. Op 7 mei 2007 krijgt Alexander B. 12 jaar wegens doodslag (eis 8 jaar en tbs). In hoger beroep op 23 april 2008 wordt het 6 jaar en tbs (eis 10 jaar en tbs) (LJN BD0275). In februari 2012 wordt de TBS met 2 jaar verlengd.
8 November 2005 Amsterdam
In een kraakpand in het centrum ligt een Braziliaanse vrouw (25) met zware hoofdwonden dood onder aan de trap. Een Braziliaanse verdachte (27) ontkent.
10 November 2005 Amsterdam
Vlak voor zijn woonboot is beroepscrimineel George van Kleef (44) geliquideerd. Hij was een bekende van de eerder doodgeschoten Kees Houtman en John Mieremet.
10 November 2005 VRIEZENVEEN
In zijn woning ligt het lijk van Frits Pleij (73). De man stond in zijn omgeving bekend als homo en pedofiel. Hij zou om het leven zijn gebracht door schoppen en slaan. Later die dag arresteert de politie drugsverslaafde Dennis T.(20), een adoptiekind uit Sri Lanka. In het verleden eiste hij onder bedreiging van een mes geld van zijn moeder. Op 5 dece. 2006 krijgt hij 7 jaar en tbs (LJN BR1720). In hoger beroep wordt dit 6 jaar en tbs.
11 November 2005 DIEREN
Manuela Gerritsen (24) wordt in haar woning doodgestoken. De politie arresteert haar ex-vriend Hüccet B. (37). Op 15 mei 2007 krijgt hij 14 jaar.
12 November 2005 Amsterdam
Een Afghaanse vrouw (32) wordt gevonden in haar woning in Oost. De politie wil niets zeggen over de doodsoorzaak.
13 November 2005 GRONINGEN
In de Nieuwstad, een hoerenstraat in het centrum, wordt de Sudanees Emad (Imadelin Abdalla) Medani Elnour (38) doodgeschoten vanuit een auto door de Turk Engin C. (29). Motief was een rekening van 600 euro van Emad voor een reparatie aan de auto van Engin. Eind december 2005 wordt Engin C. in Albanië aangehouden. Engin zou ook betrokken zijn geweest bij de moord op Sandra Kalk in Kolham. Op 19 december 2006 krijgt hij 15 jaar voor moord. Op 1 februari 2008 maakt het hof in Leeuwarden daar 12 jaar voor doodslag van (LJN: BC4603). Een medeplichtige, 'Hans' die het wapen na de daad had verdonkeremaand, krijgt in eerste aanleg 4 maanden cel wegens overtreding van de wet wapens en munitie.
15 November 2005 NIJMEGEN
Op straat wordt de politiek activist Louis Sévèke (41) doodgeschoten. De oud-kraker deed onderzoek naar de AIVD, de politie en de georganiseerde misdaad. De politie zoekt een blanke schutter. Uiteiendelijk wordt Rotterdammer Marcel Teunissen wordt tot levenslang veroordeeld.
17 November 2005 Beekbergen
Goudhandelaar Henk Wildeman (58) verdwijnt spoorloos. Aangenomen wordt dat hij is omgebracht
18 November 2005 Amsterdam
Bij metrostation De Vlugtlaan ligt het lijk van een Surinamer (27), een bekende van de politie. Hij is doodgeschoten. Later bekent een andere Surinamer (24). Dader en slachtoffer kenden elkaar uit het drugscircuit. Een tweede verdachte zou het moordwapen hebben weggemaakt.
18 November 2005 OISTERWIJK
In hun woning steekt Piet Geerts (55) zijn vrouw Annie Geerts (55) dood en pleegt vervolgens zelfmoord. De man had psychische problemen.
19 November 2005 Rotterdam
In café Inn & Out worden de Kaapverdiaanse eigenaar Alberto José Frances (34), de Surinaamse Naomi Verheul (26) en de Jan van Zon (43) doodgeschoten. De Marokkaanse barvrouw I.T. (23) raakt zwaargewond. Het zou gaan om een geldruzie met vier Kaapverdianen. Eind december wordt een van hen in Portugal aangehouden. Zé Carlos Borges de Brito (33), Elmer Pinto e Neto Brito (34) en Fernando Pires (34) krijgen uiteindelijk levenslang. José Barbosa, de vierde dader, is naar de Kaapverdische eilanden gevlucht en heeft daar 25 jaar gevangenisstraf gekregen.
21 November 2005 Amsterdam
Bij een uit de hand gelopen familietwist in een woning steekt een Indonesische man (35) een andere man (68) dood.
23/4 November 2005 BERGEIJK
Toon van Laarhoven (62) wordt tijdens zijn slaap de hersens ingeslagen met een koevoet in zijn huis aan de Burgemeester Magneestraat. Zijn zoon Frank van L. (21) en twee van diens vrienden, Pascal S. (18) uit Bergeijk en Tom van der V. (18) uit Eersel, bekennen.  Frank en Tom zijn in 2006 veroordeeld tot acht jaar en tbs. Pascal S. wordt in hoger beroep in 2008 veroordeeld tot tien jaar cel en tbs met dwangverpleging. Motief was dat Frank niet op de erfenis wilde wachten.In 2012 is de moord onderwerp van de serie 'Van God Los'
25 November 2005 Amsterdam
Op de Wallen steekt een Surinaamse drugsdealer (42) een Britse voetbalsupporter (36) dood. Diens maat raakt gewond. De Britten voelden zich bedonderd omdat ze nepdrugs hadden gekocht.
27 November 2005 Den Haag/HOLTEN
In haar woning steekt de Hindoestaan Glenn D. (36) zijn ex-vrouw Ranu (38) dood. Daarna rijdt hij naar Holten, brengt zijn zoontje Misal (8) en dochtertje Nira(10) met een mes om het leven en steekt de auto in brand. Daarbij overlijdt hij ook.
27 November 2005 Vlaardingen
Leo Baartmans (47) wordt doodgeschoten op woonwagenkamp Holy. De politie arresteert zijn vrouw (47) en twee dochters van 19 en 25 jaar. De laatste, Filicia, bekent. Zij beroept zich met succes op noodweer

DECEMBER:15 
1 December 2005 Oss Hans Jacobs (57) wordt door een vrouw (27) en haar vriend gemarteld, gewurgd en doodgestoken. Daarna gooien ze zijn lichaam in de Maas. Pas op 13 januari 2006 wordt zijn lichaam gevonden. Motief was dat de vrouw Hans nog geld schuldig was. De man wordt veroordeeld tot 15 jaar cel, de vrouw kreeg 6 jaar en TBS.
9 December 2005 LEIDEN
In een asielzoekerscentrum steekt een man (37) uit Mongolië zijn vrouw (40) bij een ruzie dood. Zelf raakt hij gewond.
9 December 2005 RAAMSDONKVEER
Teun Deen (54) de directeur van het bedrijf wordt in zijn kantoor doodgeschoten door onderaannemer E. (37) . Deen overlijdt in het ziekenhuis. Het betrof een geldruzie. E. krijgt in eerste aanleg én hoger beroep 20 jaar. In cassatie wordt dat 19,5 jaar.
11 December 2005 Rotterdam
In zijn huis steekt een man (23) een kennis dood en belt daarna 112. Zijn vriendin wordt een dag later aangehouden.
13 December 2005 Rotterdam
De Turk Volkan T. (31) steekt 15x in op zijn zwangere vrouw Fatma (33) in hun woning aan de Dantestraat.  Hij steekt ook in op zijn zus die hem probeert tegen te houden en achtervolgd zijn vluchtende vrouw zelfs nog buiten. Zij raakt zwaargewond. Haar dochtertje wordt met een keizersnede gehaald, maar overlijdt aan haar verwondingen. Op 27 februari 2007 krijgt hij 11 jaar voor de moord op de baby (Melek), de poging tot moord op Fatma en mishandeling van zijn zuster.
15 December 2005 Rotterdam
Een moeder (37) wordt doodgestoken door haar ex-vriend (41) in een woning aan de Errol Garnerstraat in Zevenkamp. Een familielid belt de politie.
17 December 2005 THORN
In haar woning is een vrouw (62) door haar ex-vriend (53) om het leven gebracht. De man pleegt zelfmoord.
18 December 2005 Amsterdam
Wensley Nibte (46) werd met zes kogels doodgeschoten achter het stuur van zijn auto in Amsterdam-Zuidoost. In Paramaribo stond hij bekend als een grote drugsdealer. Hij bezat veel onroerend goed, een autoverhuurbedrijf, een tankstation en een bar-restaurant. Volgens bronnen in Paramaribo is hij financiële problemen geraakt. Dat was de reden dat een groot deel van zijn bezit op de veiling werd gebracht. In zijn woning in Zuidoost lagen een grote som geld en diverse kostbare goederen.
19 December 2005 HELMOND
In de bossen ligt het lijk van een Muho Fisekovic (52)-jarige. Later arresteert de politie twee Tjechische broers van 30 en 37 jaar, beiden bekenden van het slachtoffer. Muho zou de vrouw van de 30 jarige hebben aangerand en toen door de oudere broer K.P. zijn vermoord. Op 7 september 2007 krijgt K.P. (dan 39) 8 jaar cel.
20 December 2005 Den Haag
Een man (27) steekt een andere man (31) neer en meldt zich bij de politie. Het slachtoffer overlijdt in het ziekenhuis.
21 December 2005 HAARLEM
In haar ouderlijk huis verbergt een vrouw (29) uit Beverwijk het lijkje van een pasgeboren baby. Later vindt de politie in haar woning in Beverwijk nog drie babylijkjes. Die zijn vrijwel zeker vóór 2005 gedood.
21 December 2005 HEEMSKERK
De Vietnamese Thi Sang Mai (39) wordt doodgestokem door haar man Van Thanh N. (48) zich vervolgens bij de politie meldt.
24 December 2005 DEVENTER
Militair Floor Garts (20) krijgt ruzie met 3 Turken die zijn wezen stappen. Een van hen -Kevin U. (23)- slaat Floor, waardoor Garst met zijn hoofd tegen de stoeprand valt. Hij overlijdt in het ziekenhuis. Kevin  U. krijgt 4 jaar.
24 December 2005 MIDDELBURG
De gescheiden Bas Codee (31) wurgt in zijn woning aan de scholeksterstraat zijn dochtertjes Maxime (3) en Sanne (4) en hangt zichzelf daarna op.
28 December 2005 Rotterdam
Melanie Hummel (3 mnd) overlijdt in het ziekenhuis als gevolg van mishandeling. Haar vader (31) wordt verdacht van moord of doodslag en krijgt uiteindelijk 4 jaar en tbs.
28 December 2005 Amsterdam
Anna Bindels (88) komt om bij een overval op haar woning aan de Goeman Borgesiusstraat te Amsterdam. Eén van de 3 daders blijkt de vriend van haar kleindochter. De daders krijgen 9 jaar wegens diefstal met geweld de dood tot gevolg hebbend. De vriend wordt tevens veroordeeld wegens het zich toeeigenen van spullen die in zijn taxi zijn achtergelaten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook