woensdag 4 augustus 2010

Liquidatie in Amsterdam

Clyde de Jesus
In Amsterdam is vandaag rond het middaguur de Antilliaan Clyde de Jesus (37) (foto) door twee mannen geliquideerd in de Bestevaerstraat ter hoogte van nr 190 in Amsterdam-west.

Het slachtoffer stapte daar uit zijn auto en werd direct met een automatisch wapen onder vuur genomen. Getuigen spraken van een salvo aan geweerschoten.

De Jesus overleed vrijwel direct. Hij werd nog gereanimeerd, maar hij stierf ter plekke De twee schutters wisten te ontkomen.

Volgens politiebronnen heeft het slachtoffer connecties met de beruchte Amsterdamse crimineel Gwenette Martha. Een woordvoerder van de politie kon dit niet officieel bevestigen. Martha zit momenteel vast en wordt door de recherche gezien als een van de kopstukken van de Amsterdamse onderwereld.

Het sporen onderzoek wordt bemoeilijkt door een enorme regenbui die kort na de aanslag losbarstte.

De Ruzie:
In de nacht van zaterdag 15 op zondag januari 2005 kregen bezoekers van discotheek The Ministry (eind 2007 gesloten) ruzie in een parkeergarage aan de Reguliersdwarsstraat.
Boneka Belserang is er met August Adjoeba en Clyde de Jesus. Ze staan bij de uitgang even te praten met de bestuurster van een auto, waardoor ze de boel blokkeren.
Achter die auto staat een auto met Brian Stein met zijn lijfwacht Rico Flores Lopez. Daarachter staat een auto met een portier van de parkeergarage. Die portier toetert een keer, om aan te geven dat Belserang en Adjoeba door moeten rijden.

Adjoeba denkt dat de auto van Stein heeft getoeterd en komt verhaal halen. Er wordt meteen gevochten Clyde krijgt behoorlijke klappen. Rico Flores trekt een wapen maar de portier weet hem dat afhandig te maken. Boneka Belserang weet het daarna in handen te krijgen en schiet Rico dood.
Clyde de jesus was in 2005 aanwezig bij de befaamde schietpartij in de Reguliersdwarsstraat waarbij de Ricardo Flores Lopez-de lijfwacht van Brian Stein- werd doodgeschoten door Boneka Belserang. Ook August Adjoeba was daar bij aanwezig. Belserang, Stein en Adjouba zijn de afgelopen jaren allemaal geliquideerd. Hun liquidaties worden allen -terecht of onterecht-in verband gebracht met de ruzie in de parkeergarage in 2005. Datzelfde geld voor de dood van René Karamatali en Yassin Chakor en de dood van Onno Kuut.

In ieder geval is iedereen die die avond in de parkeergarage aan de Reguliersdwarsstraat was nu dood.

Update 7 okt 2010
De Politie zou een aantal weken geleden twee verdachten hebben aangehouden als verdachten in de moord op Clyde de Jesus in de Bestevaertstraat in Amsterdam.
De twee verdachten zouden door een arrestatie team van de weg geplukt zijn nabij Schiphol.
Allebei de verdachten zouden de Surinaamse nationaliteit hebben en leden zijn van de groep van wijlen Adjoeba.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook