dinsdag 6 januari 2009

Holloway onderzoek duurste ooit en duurt voort

Het onderzoek naar de verdwijning van Natalee Holloway is een van de duurste onderzoeken naar een levensdelict ooit in de wereld gedaan. Dat heeft de Arubaanse hoofdofficier van justitie Hans Mos vandaag gezegd op een persconferentie op Aruba.

Volgens Mos heeft het onderzoek ca 10 miljoen dollar gekost. Hij noemde onder andere het feit dat rijs en verblijfskosten van Nederlandse rechercheurs en het sturen van de F16-vliegtuigen 'handen vol geld' kostte.

Voortgang

Het Openbaar Ministerie (OM) meldde dat het onderzoek naar het in 2005 verdwenen Amerikaanse meisje nog een aantal maanden duurt. Een exacte datum wilde Mos niet noemen.

Mos zei niet of het OM inmiddels dichterbij een mogelijke zaak tegen verdachte Joran van der Sloot is gekomen.

De aanwijzingen die nog onderzocht moeten worden, raken wel op. Veel tips liepen op niets uit. Zo verklaarde een visser dat bij hem in de nacht van de verdwijning een groot mes was gestolen en in dezelfde maand een kreeftenkooi werd vermist.

De kooi bleek later bij hem thuis te hebben gestaan. Ook stof die het dure onderzoeksschip Persistence opdook bleek niet overeen te komen met kleding van Holloway.

De inhoud van een vermeend opgenomen telefoongesprek tussen Joran en zijn vader Paul van der Sloot dat werd uitgezonden op de Amerikaanse zender FoxNews, wordt door het NFI geanalyseerd. In dit telefoongesprek zou zijn vader gesproken hebben over vrouwenhandel. Een ieder die het telefoongesprek hoort kan echter niet anders oordelen dan dat het Joran is die de stem van zijn vader probeert na te doen. Daar heb je het NFI niet voor nodig

Mos verweerde zich tegen tv-uitzendingen waarin de Arubaanse justitie en politie werden beticht van corruptie en onwil om mogelijke relevante informatie te onderzoeken.

Mos zei zelfs 2,5 maand bezig te zijn geweest met een paragnost ''die alles bleek te hebben gedroomd.''

Het is toch bedroevend dat de politie en justitie en dan zelfs iemand van het kaliber van Mos serieus met een paragnost in zee gaat.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: