dinsdag 6 januari 2009

Na 11 jaar DNA match in brute verkrachtingszaak.

Elf jaar na een brute verkrachting heeft de politie de Rotterdamse Cosgun O. (37) gearresteerd. De al eerder voor stalking veroordeelde Cosgun O. zou 25 september 1997 met een stuk stof voor zijn gezicht een woning aan de Bartel Wiltonkade in Rotterdam-Schiemond zijn binnengedrongen.

Daar moest een vrouw hem oraal bevredigen, terwijl haar moeder eerst slapend en later half wakker naast haar lag.In oktober matchte het DNA van de verdachte met gevonden sporen op een laken.

O. staat bekend als een hardnekkige stalker. Eerst werd hij veroordeeld voor jarenlang achtervolgen van een medewerkster van een reisbureau. Hij was ervan overtuigd dat zijn liefde werd beantwoord. Later kreeg hij ook straf voor het continu telefonisch uitschelden van een oud-klasgenootje vanuit de gevangenis, waar hij vastzat voor een gewelddadige overval. Die vrouw had eerder aangifte gedaan van verkrachting, maar hiervoor werd O. nooit veroordeeld.

Uiteindelijk kwam zijn DNA pas in oktober 2007 in de landelijke DNA databank en toen was het meteen prijs.

Behalve de verkrachting wordt de Rotterdammer ook verdacht van wapenbezit, het zich verzetten tegen zijn arrestatie, het belagen van een arrestantenverzorgster en een poging inbraak. Hij zou vlak na zijn vrijlating weer in de fout zijn gegaan. Bij de poort van de stadsgevangenis Hoogvliet werd hij overigens opgewacht door zijn laatste slachtoffer en haar vriend. De 25-jarige Rotterdammer stak de stalker van zijn vriendin neer. Tegen hem werd onlangs vijf jaar cel geëist wegens poging moord. Tja, het is natuurlijk niet goed te praten maar wel heel voorstelbaar. 5 jaar is echter veel te veel.

Omdat O. psychisch moet worden onderzocht, ging de rechtszaak tegen hem vandaag niet door. Advocaat mr. Taekema vindt een nieuw onderzoek in het Pieter Baan Centrum niet nodig. In zijn ogen wil de officier vanuit een ‘persoonlijk belang’ te graag dat de verdachte tbs krijgt. ,,Hij volgt O. al erg lang en wil hem zo lang mogelijk opbergen.’’ De officier schoof deze kritiek terzijde: ,,Net zo min als ik de advocaat kan kiezen, kan een verdachte de officier van justitie kiezen.’’

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: