maandag 27 april 2009

Rechtszaak Tommy P., die Priscilla Visser doodreed, aangehouden

priscilla visser4 Vandaag stond Tommy P. (29) uit Ijsselstein voor de rechter voor het doodrijden van Priscilla Visser (22) (foto) uit Houten op Vrijdag 10 oktober 2008.

Tommy P. reed zonder geldig rijbewijs, onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen. Vreemd genoeg mocht hij tot hij op 14 januari in hechtenis werd genomen, niet door de politie worden verhoord vanwege zijn medische behandeling en revalidatie. Al die tijd werden de ouders in het ongewisse gelaten en moesten zij de informatie van het ongeluk uit kranten en van internet moeten halen.

Verdachte Tommy P. reed die avond met hoge snelheid op de verkeerde weghelft van Houten richting Utrecht en ramde Priscilla frontaal. Volgens betrouwbare bronnen zou hij die avond onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen zijn geweest. Ook was zijn rijbewijs al eerder ingenomen wegens rijden onder invloed. Hij was zelfs al meerdere keren opgepakt voor het rijden onder invloed.

HBO-studente Priscilla was die avond, net als de meeste andere avonden, naar de manege toen zij door Tommy P. werd geramd op de Utrechtseweg. Priscilla had hersenletsel, inwendige bloedingen en een gescheurde milt. Ze is uiteindelijk op de operatietafel bezweken.
De advocaat van de Tommy P. suggereerde dat de alcohol mogelijk in het ziekenhuis is toegediend. Tevens trekt hij de de detentiegeschiktheid in twijfel en bracht hij de mogelijkheid van schizofrenie en een peroonlijkheidsstoornis in stelling.

Omdat de verdachte al vaker onder invloed heeft gereden ging de officier van justitie dan ook niet op verzoek van de advocaat om Tommy daarop te laten onderzoeken in. De vriendin van Tommy P. heeft getuigd dat hij voor de rit 10 exctasy pillen geslikt heeft en P. heeft aangegeven dat zijn vriendin altijd waarheid spreekt.

P. kan de reikwijdte van de consequenties van zijn verklaring niet overzien volgens zijn advocaat. Voor de schorsing geeft de verdachte aan spijt te hebben.

De rechtbank stelt de zaak uit tot 21 juli om 10 uur. De vriendin van de verdachte wordt dan ook gehoord. Tevens komt er een deskundige aan het woord over de stoffen in het bloed van de verdachte.
Gezien het verleden van Tommy P. kunnen we alleen maar hopen op een lange gevangenisstraf als hij schuldig wordt bevonden

Priscilla was een begenadigd dressuur rijdster die meerdere prijzen heeft gewonnen.

Update 3 augustus 2009 Tommy P werd tot 4 jaar veroordeeld. Belachelijk laag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook