maandag 11 mei 2009

4 jaar cel voor 12 jaar lang misbruik stiefdochter

Johan N. (50) uit Dronten is door de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf voor het twaalf jaar lang seksueel misbruiken van zijn stiefdochter.

Het inmiddels 21-jarige meisje deed twee jaar geleden aangifte. De officier eiste een jaar geleden al zes jaar cel tegen de verdachte, die zich consequent op zijn zwijgrecht heeft beroepen.

De rechtbank heropende toen het onderzoek om de verklaringen van het slachtoffer te laten onderzoeken.

Volgens een gedragsdeskundige zijn die verklaringen geloofwaardig en consistent. De officier van justitie herhaalde twee weken geleden haar eis. De rechtbank noemde die eis bovenmatig en kwam tot een lagere straf.

De rechtbank nam het de verdachte bijzonder kwalijk dat hij misbruik had gemaakt van zijn positie als stiefvader.

N. had het kwetsbare meisje bescherming moeten bieden oordeelde rechtbank. Maar hij dreigde juist dat hij het meisje, haar moeder en haar broertje zou vermoorden wanneer ze iets zou vertellen.

De verdachte moet zijn slachtoffer 5500 euro schadevergoeding betalen.

Al met al een cadeautje dus. Er zijn er die voor minder meer hebben gekregen. Zo kreeg bijvoorbeeld ‘Miljonair’ oplichter ‘Rob Maas’ in mei 2006 3 jaar en 26.000 euro te betalen voor oplichting van een bijstandsmoeder voor 5000 euro. Hij had bij wijze van spreken beter haar dochter 12 jaar kunnen verkrachten, was hij er genadiger van afgekomen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: