donderdag 4 juni 2009

Opnieuw levenslang eis tegen Ryan Pieters voor gekwalificeerde doodslag Marlies van der Kouwe

StadHuisARSC Op Curaçao is 4 juni tijdens de behandeling in hoger beroep van het proces in de zaak Marlies van der Kouwe (24) opnieuw levenslang geëist tegen verdachte Ryan Pieters.

Er kwamen bij de hogerberoepzaak, die diende voor het hof op Curaçao, geen nieuwe feiten naar voren rond de dood van Marlies.

Volgens justitie heeft Ryan P. in september vorig jaar op Bonaire Marlies van der Kouwe gewurgd toen hij haar probeerde te beroven.

Ze was op de fiets onderweg naar haar huis in de wijk Hato. Haar stoffelijk overschot werd een maand later gevonden, op ongeveer 10 kilometer van de plaats van haar verdwijning.

De rechtbank heeft Pieters. in maart veroordeeld tot levenslang. De rechter achtte moord niet bewezen, wel een zware vorm van doodslag. Dat Ryan Pieters. Marlies ook verkracht zou hebben, vond de rechtbank niet bewezen.

Gisteren hoorden de rechters nog Sigmar Marchena als getuige. Hij zit in deze zaak vast op verdenking van betrokkenheid. Hij heeft verklaard dat hij niets met de zaak te maken heeft, ondanks eerdere verklaringen bij de politie.

Uitspraak 25 Juni 2009 Het wordt 30 jaar

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

0 comments: