woensdag 18 november 2009

10 jaar voor doodslag Cees de Haas

Een 35 jarige Joegoslaaf uit Leiderdorp is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf voor doodslag op Cees De Haas (69) op 18 december 2008 in diens woning in de Oppenheimstraat Leiden.

De rechtbank acht bewezen dat de Joegoslaaf Cees de Haas met meerdere steken met een briefopener heeft omgebracht. De rechtbank acht echter niet bewezen dat het met voorbedachte rade geschiedde, waardoor hij vrijgesproken wordt van moord. De Rechtbank acht eveneens niet bewezen  dat de Haas om het leven is gebracht met het doel spullen (schilderijen, giropasje) van hem te stelen.

Het slachtoffer en de verdachte hebben een relatie gehad. De Haas maakte daar echter een eind aan en knoopte andere contacten aan, hetgeen de Joegoslaaf niet kon verkroppen. Slachtoffer is kort voor het delict op het politiebureau geweest om zijn angst voor de Joegoslaaf te melden. Getuigen hebben de Joegoslaaf bij herhaling horen zeggen: “ik vermoord hem echt als hij het nog een keer doet”.

Ook heeft de Joegoslaaf in de gevangenis tegen een medegevangene gezegd de Haas te hebben neergeschoten.

Aanvankelijk heeft de Joegoslaaf na het delict zelf 112 gebeld. Al snel rees er echter argwaan en hij werd in februari gearresteerd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook