maandag 2 november 2009

Aangehouden man was voortvluchtig

De man (31) die vorige week donderdag na een wilde achtervolging in Utrecht werd aangehouden, was voortvluchtig. Dit heeft het Openbaar Ministerie maandag bekendgemaakt.

De man die wordt verdacht van vrijheidsberoving, verkrachting, poging tot verkrachting en poging tot doodslag op politieagenten keerde in juni niet terug van zijn proefverlof. De man kreeg toestemming voor een driedaags verlof (16-19 juni), maar meldde zich nooit meer bij de gevangenis. Hij zat een straf van twee jaar uit voor wederrechtelijke vrijheidsberoving, bedreiging en verduistering.

De 31-jarige verdachte probeerde volgens het OM afgelopen week twee keer een vrouw te verkrachten. Agenten zetten na een melding de achtervolging in. Deze rit eindigde, wonderlijk genoeg, op het binnenterrein van het politiebureau in het centrum van Utrecht.

Saillant detail is dat de man op 19 juni, de laatste dag van zijn verlof, stomdronken achter het stuur werd aangehouden door agenten. In plaats van hem direct weer terug de bak in te smijten, lieten zij hem na een proces verbaal voor dronken rijden gewoon lopen.

Pas toen hij de volgende dag niet terugkwam van verlof, nam de politie een kijkje op zijn vorige woonadres. Zij troffen hem daar niet en daar is het toen maar bij gelaten want wat kon de man nou voor kwaad? Nou, één geslaagde en één mislukte poging tot verkrachting. Het OM zegt zich te realiseren hoe pijnlijk de kwestie is voor de slachtoffers en "betreurt" het dat de man niet eerder werd aangehouden.

Overigens heeft de politie Ijsselland inmiddels intersse getoond in de man omdat het busje waarin hij zat sterk overeenkomt met een busje dat gebruikt is bij een poging tot moord op een vrouw twee weken geleden in Lettele.

2 jaar voor wederrechtelijke vrijheidsberoving en bedreiging??? Dat is toch waar de restauranthouder uit Arnhem laatst 9 jaar cel voor kreeg??

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook