vrijdag 4 december 2009

Kunstenaar cel in voor verkrachting en mishandeling


De prijzen winnende kunstenaar Gamal Ez (49) (foto) uit Voorburg is veroordeeld tot een jaar celstraf met een proeftijd van drie jaar voor verkrachting, mishandeling en bedreiging van zijn ex-vrouw Benedicte.

De rechtbank acht het bewezen dat de Egyptenaar, die onder meer naam maakte met zijn kunstwerk 'Tsunami' van 5000 schoenen in het Haagse stadhuis, het slachtoffer op 18 april in zijn woning heeft afgetuigd met een Zweedse klomp. Daarbij zou hij hebben gesnauwd dat ’een hond gecorrigeerd wordt met een krant’. Ook dwong de kunstenaar, die overigens al eerder in de fout ging, zijn doodsbange ex-partner hem oraal te bevredigen. „Het is zeer vernederend geweest en haar lichamelijke integriteit is ernstig aangetast”, zo sprak de rechter gisteren. „Ook de kinderen, die hun moeder hebben horen gillen, zullen hier nog lange tijd last van hebben.”

De officier van justitie had dertig maanden gevangenisstraf geëist. De rechtbankhield in de strafmaat rekening met het feit dat de twee lange tijd partners zijn geweest en "samen twee kinderen hebben".

Belachelijke redenatie van de rechtbank. Is verkrachting en mishandeling soms minder erg als je kinderen hebt en 'lange tijd' samen bent geweest?
Wellicht wordt het dan ook maar weer es tijd om verkrachting binnen het huwelijk weer toe te staan. Juist omdat ze kinderen hebben en juist omdat ze lange tijd samen zijn geweest had de man zich extra in moeten houden en dus nu zwaarder gestraft moeten worden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook