vrijdag 4 december 2009

Politietop wil modaal jaarsalaris erbíj

Sanna Eichhorn: Meer, meer, meer!
sanna_eichhorn
De politietop trekt zich weinig aan van alle commotie rond het bestedingsgedrag van korpschefs. Sterker nog, de Vereniging van Middelbare en Hoge Politieambtenaren (VMHP) wil salarisverhoging.

"De korpschefs verdienen een betere beloning", vindt voorzitter Sanna Eichhorn van de VMHP, "Hun salaris is namelijk aanzienlijk lager dan dat van andere directeuren van de overheid in de veiligheidssector." Volgens Eichhorn lopen de hoofdcommissarissen jaarlijks zo'n 25.000 euro achter. Als de korpschefs dit bedrag erbij krijgen, is Eichhorn bereid om de omstreden declaratieregeling te schrappen. Ter vergelijking: het modale bruto inkomen in Nederland bedroeg vorig jaar zo'n 30.000 euro.

Een anonieme hoofdcommissaris zegt tegen het ANP dat hij de salarisverhoging "redelijk" zou vinden, omdat korpschefs 24 uur per dag, zeven dagen per week klaarstaan: "Dat mag je belonen."

Leuk zo’n laatste opmerking, want dat is nou net waar ze de pikettoeslag voor krijgen en in alle ernst, hoe vaak wordt een politiecommissaris uit zijn bed gebeld?

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook