woensdag 24 juni 2009

Al veel eerder aangifte tegen zwempedo Benno Larue

Zowel in 1996 als in 2004 is er al aangifte gedaan tegen Benno Larue wegens kindermisbruik. De politie heeft daar echter niets meegedaan. 

Al in de jaren 80 zou hij een meisje van 12 en een meisje van 18 hebben misbruikt. Dit gebeurde tijdens rijlessen die Benno gaf, maar ook bij hem thuis. De 12 jarige is vanaf 1981 2 jaar lang bij hem thuis misbruikt en verkracht. De 18 jarige is tijdens de rijlessen en bij hem thuis misbruikt en ook verkracht. De meisjes doen uit angst en schaamte geen aangifte.

Als er dan in 1996 een advertentie (zie rechtsboven) van Benno Larue in de krant ‘de Molen’ staat waarin hij zwemlessen voor kinderen aanbiedt, stapt de moeder van het bovengenoemde 12 jarige slachtoffer naar de politie, maar de zaak is inmiddels verjaard. Daarom heeft de politie slechts 'een goed gesprek' met Benno. Benno vroeg aan destijds de politie de zaak niet naar buiten te brengen, want dat zou schade opleveren aan zijn bedrijf.

In 2004 komt de zwemleraar opnieuw bij de politie in beeld in verband met mogelijk misbruik van kinderen omdat de stichting MEE aangifte doet wegens geruchten over mogelijk misbruik: Professionals die werken met gehandicapte kinderen melden dat deze kinderen spontaan over ontuchtige handelingen door Benno Larue vertellen.  In verband met wetgeving komt de aangifte uit 1996 dan niet boven water. De verdenking tegen Benno is namelijk niet hard genoeg, zodat de politie niet verder terug kan zoeken dan vijf jaar.

Die wet is overigens inmiddels veranderd maar RTL nieuws stelde vast dat de politie ook nu de aangiftes van 2004 en 1996 nog niet boven water had.

In 2006 ontstaat er een hangemeen bij het nudistenstrand bij het Engelenmeer als Benno betrapt wordt bij het onder water fotograferen van kinderen. Zijn camera wordt afgepakt en hij laat zich niet meer zien.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vijftien jaar eis tegen ‘Paja’ en ‘Bato’ voor liquidatie Miranovic

paja Het Openbaar Ministerie heeft vandaag voor de rechtbank in Haarlem vijftien jaar cel geëist tegen Maruf 'Paja' Mrzic (53) (foto) en Milos 'Bato' Petrovic (51). Volgens de OvJ zijn beide mannen uit het voormalig-Joegoslavië mede verantwoordelijk voor de liquidatie van drugshandelaar Srdjan ‘Serge’ Miranovic (41) op 12 januari 2006 in de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica.

Volgens justitie was de moord het gevolg van de strijd in de Amsterdamse onderwereld tussen de groepen rond Willem Holleeder en de Servische crimineel Sreten Jocic. Luka Bojovic zou de schutter zijn.

Het ‘bewijs’ komt voor een belangrijk deel van een kroongetuige, die heeft verklaard dat P. de opdracht heeft gegeven voor de liquidatie van Miranovic. Deze getuige wordt inmiddels beschermd door Justitie. Verder zou M. geregeld met Holleeder hebben getelefoneerd over het uit de weg ruimen van de “vijand”.

De advocaten van Maruf en Bato komen morgen en overmorgen (vrijdag) aan het woord.

Paja en Bato werden februari 2008 in hun cel gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op Miranovic. Nadat Paja echter zijn straf voor het afpersen van Endstra had uitgezeten, was er niet genoeg bewijs tegen hem in de liquidatiezaak om hem in voorarrest te houden. Zodoende is Paja – ondanks de aanklacht- sinds zomer 2009 weer op vrije voeten. Bato Petrovic zat een celstraf uit wegens drugshandel.

Luka Bojovic, is in Servië aangehouden vanwege een ongerelateerde zaak en zal niet worden uitgeleverd omdat Servië geen Serviërs uitleverd aan andere landen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

2 jaar voor Paul H. in hoger beroep veroordeeld wegens ‘meenemen staatsgeheimen’

Paul H., ex-agent van de BVD,  is vanmiddag ook in hoger beroep veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf wegens het meenemen van staatsgeheimen. Twee jaar geleden werd hij in eerste aanleg tot eenzelfde straf veroordeeld.

Paul H., die in de jaren negentig onderzoek deed naar onder meer omkopingen van het politie- en justitieapparaat door zware criminelen, werd veroordeeld wegens het mee naar huis nemen van een gevoelig werkdossier van de toenmalige BVD (nu AIVD). Aanleiding voor diens arrestatie destijds vormde een publicatie in De Telegraaf, waaruit bleek dat een dik pak staatsgeheimen in het criminele milieu terecht was gekomen. Het betrof een geheim onderzoek naar onder meer topcrimineel Mink K. die jaarlijks miljoenen bleek uit te trekken om daarmee justitiemedewerkers om te kopen.

Volgens het hof in Den Haag was H. de enige die beschikking had over de betreffende stapel staatsgeheimen. Alternatieve scenario's noemt het hof niet erg aannemelijk. H.'s advocaat Bas Martens noemt het vonnis teleurstellend. Volgens hem heeft H. geen eerlijk proces gehad, omdat hij zich niet goed kon verdedigen. Tijdens het proces voelde hij zich gedwongen over staatsgeheimen te praten om de beschuldigingen te kunnen weerleggen. De AIVD en Justitie waarschuwden hem echter keer op keer dat als hij dat deed hij ook dáárvoor vervolgd zou worden. H. is inmiddels tegen het vonnis in cassatie gegaan bij de Hoge Raad.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vijf jongeren aangehouden ivm dode in zeecontainer

tano In Apeldoorn zijn vijf jongeren aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de dood van Tano Jansen (16). Het gaat om twee jongens van 18, een jongen van 19 jaar een meisje van 15, en een minderjarige jongen, allen uit Apeldoorn.

Het levenloze lichaam van de Tano Jansen werd gisteren aangetroffen in een zeecontainer aan de Grote Woudhuizermark in Apeldoorn.Dit gebeurde nadat de ouders van het 15 jarige meisje de politie hadden gewaarschuwd

Tano Jansen werd sinds zondag vermist.

De doodsoorzaak is nog niet bekend maar dat het geen natuurlijke dood was staat vast.

Naast het technische onderzoek vinden ook op diverse locaties in de gemeente Apeldoorn huiszoekingen plaats.

De zeecontainer is inmiddels afgevoerd voor nader onderzoek.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Geen vrijheid voor Johan S.

Johan Stellingwerf (28), de zogenoemde valiumverkrachter komt vooralsnog niet op vrije voeten. Johan Stellingwerf eiste vrijlating in een kort geding tegen de Staat. Vandaag kreeg hij te horen dat hij zich moet wenden tot de raadkamer van het hof om erachter te komen of hij kan worden vrijgelaten.

Als vrijlating niet mogelijk was, wilde hij van de Penitentiaire Inrichtingen Vught worden overgeplaatst naar het Sinai Centrum in Amstelveen of een andere geschikte kliniek waar zijn posttraumatische stressstoornis (PTSS) beter kan worden behandeld. Johan Stellingwerf lijdt sinds zijn verblijf in een Braziliaanse gevangenis aan PTSS. Hij wil daarvoor een juiste behandeling krijgen.

Stellingwerf werd in Brazilië opgepakt. Hij zou in de Braziliaanse gevangenis meerdere keren zijn mishandeld en verkracht door onder anderen een arts en medegedetineerden. Hij stelt dat in de tbs-kliniek in Vught geen goede behandeling mogelijk is. Ook heeft hij rug- en maagklachten.

Volgens de voorzieningenrechter is de vraag of de Staat onrechtmatig handelt door Stellingwerf niet over te plaatsen naar een psychiatrische kliniek al in eerdere vonnissen beoordeeld. Wel vindt de voorzieningenrechter dat de specifieke vraag of de weigering van Stellingwerf om de aangeboden behandeling te accepteren voortkomt uit de PTSS onvoldoende aan de orde is geweest. De zaak wordt hiervoor aangehouden tot 25 juli.

In juli 2007 werd Stellingwerf door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf wegens verkrachting. Hij ging daartegen in hoger beroep. Aanvankelijk zou het gerechtshof daarover overmorgen haar oordeel vellen maar die zaak is nog negentig dagen aangehouden.

Er bestaan veel twijfels of het inderdaad verkrachting betrof en of daar uberhaupt wel Valium bij was gebruikt.


Zie ook:

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Drie jaar cel voor doodrijden IKEA verkeersregelaar

Dion G. (26) is vandaag door de rechtbank in Amsterdam tot vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk veroordeeld wegens doodslag i.v.m. voor het doodrijden van verkeersregelaar Willem van Koerten (54) in de parkeergarage van Ikea in Amsterdam op 17 augustus vorig jaar. Ook krijgt hij een rijontzegging van 5 jaar. Dit is gelijk aan de eis.

Volgens het Openbaar Ministerie reed verdachte Dion G., na een ruzie over een parkeerplek, Willem van Koerten opzettelijk en in volle vaart aan. Van Koerten belande daardoor op de motorkap en hard zijn gevallen toen de auto, een Mini Cooper, weer remde. Hij overleed enkele dagen later in het ziekenhuis aan hoofdletsel.

G.'s advocaat betoogde tijdens de rechtszaak dat de verkeersregelaar niet werd geschept door de auto, maar zelf op de motorkap sprong. Zijn cliënt zou nooit de bedoeling hebben gehad Van Koerten iets aan te doen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook