donderdag 18 november 2010

Ronald Pieper zou 4 moorden hebben bekend

Ronald Pieper, die veroordeeld is voor de moord op Christel Ambrosius en die op dit moment wordt verdacht van de moord op Anneke van der Stap zou in de gevangenis in Vught in Augustus tegen medegedetineerde Rob van H., deze twee en nog eens twee moorden hebben bekend. Het zou hierbij gaan om gedetailleerde bekentenissen. Rob van H., schakelde daarna de politie in.

Voor de Puttense moordzaak werd Ronald Pieper veroordeeld dankzij DNA.

Ronald Pieper, staat vandaag in Arnhem in hoger beroep terechtstaat. De nieuwe getuigenverklaringen van Van H. zullen in de zitting vandaag in Arnhem uitvoerig ter sprake komen.

Rob van H. heeft sinds enkele weken een conflict met het openbaar ministerie, dat hij verwijt onvoldoende oog te hebben voor zijn veiligheid in de gevangenis. Van H. keerde daarom onlangs niet terug van een proefverlof. Eergisteren werd hij opnieuw gearesteerd, enkele uren na een intervieuw met "De Telegraaf".

Volgens Rob van H. zat hij in Vught voor fraude in de cel naast Ronald Pieper De twee kregen een vertrouwensband en Pieper zou zijn medegevangene regelmatig om raad hebben gevraagd. "Tijdens urenlange gesprekken gaf Pieper eerst zijn betrokkenheid bij de moord op Christel Ambrosius toe. Hij wilde van mij vooral raad hoe hij zijn verklaringen zo kon aanpassen dat hij de dans zou ontspringen", aldus Van H.

Update 18 november
Ruud van Boom, de advocaat van Ronald Pieper, heeft het Hof gewraakt omdat hij niet meer tijd kreeg om het verhoor van de getuige Rob van H. voor te bereiden. Ruud van Boom zei desgevraagd niet te weten over welke 2 andere moorden het dan zou gaan: de verhoren van de getuige noemen geen namen.

Update 22 november 2010
De wraking werd verworpen en Rob van H's getuigenis had weinig om het lijf.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook